2008 m. sausio 5 d., šeštadienis

Cukinijų ir sūrio apkepas

PICT86101 copy

250 g cukinijos, supjaustytos plonais šiaudeliais
1 - 2 raudonieji svogūnai, supjaustyti pusžiedžiais
50 g smulkiai sutarkuoto parmezano
3 - 4 svogūno laiškai, susmulkinti
8 kiaušiniai
150 g fetos sūrio, supjaustyto kubeliais
druskos, pipirų, mėgstamų prieskonių

Cukinijas, svogūnus ir svogūnų laiškus apkepti šlakelyje aliejaus, kol suminkštės. Pagardinti druska, pipirais, kitais prieskoniais. Kiaušinius išplakti ir sumaišyti su parmezanu.

Kepimo formą patepti riebalais ir supilti pusę kiaušinių masės. Sudėti cukinijas, supilti likusius kiaušinius. Ant viršaus išdėlioti fetos kubelius.

Kepti iki 180° C įkaitintoje orkaitėje 30 - 35 minučių, kol gražiai apskrus. Skanaus!

P. S. kartu su cukinijomis dar apkepinau ir apie 150 g riekėmis supjaustytų pievagrybių. Pagardinau muskatu ir Provanso žolelėmis. Vietoje fetos naudojau mocarelą. Labai greita ir skanu :)

PICT86181 copy 
Šaltinis carina-forum

4 komentarai:

  1. laba diena, Sonatina,

    o kaip cia tas cukinijas plonais siaudeliais supjuastyti? peiliu ar kokia spec. tarka?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Manau, kad tikrai galima sutarkuoti su paprasta burokine tarka ir nereikės vargti pjaustant plonyciais siaudeliais :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Na, aš pjausčiau peiliu, bet manau galima ir tiesiog sutarkuoti tarka :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Patiekalas tinkantis ypatingiems pusryciams:)

    AtsakytiPanaikinti