Vištų krūtinėlės su bazilikais ir citrina
2 vištos krūtinėlės
1 citrinos žievelė ir sultys
3 v. š. šviežio baziliko, susmulkinto
2 skiltelės česnako, išspaustos spaudykle
2 v. š. aliejaus
druskos, pipirų
Vištos krūtinėles perpjauti pusiau ir lengvai pamušti. Sumaišyti šaukštą aliejaus, citrinos žievelę ir sultis, česnaką ir bazilik1. Užpilti marinatą ant vištienos, gerai išmaišyti ir pamarinuoti šaldytuve 1 - 2 valandas.
Išimti vištieną iš šaldytuvo ir 10 minučių prieš kepant palaikyti kambario temperatūroje. Įkaitinti keptuvėje šaukštą aliejaus. Dėti vištos krūtinėlės ir kepti 4 minutes. Apversti ir dar kepti 3 - 4 minutes, kol bėgs skaidrios sultys.
Iškepusią vištieną dar 5 minutes palaikyti prieš patiekiant, kad mėsa būtų sultingesnė. Skanaus!
Šaltinis For the Love of Cooking
na man kazkaip ne taip isejo, skonis nelabai, gazkaip sis marinatas labiau gal tiktu zuviai, na man taip atrodo, ir mesyte gavosi sausa, nors viska dariau pagal recepta....:(
AtsakytiPanaikintiNa, kiekvienas patiekalas yra tiesiog skonio reikalas :) O kad mėsa gavosi sausa, tai keista - ar tikrai kepėt tik tiek, kiek nurodyta, o ne ilgiau?..
AtsakytiPanaikintiAčiū Sonatina už receptą, tikrai buvo labai skanu , ir mėsa gavosi sultinga. Šiek tiek buvo rūgštoka, bet su ryžiais labai tiko. Žodžiu visi liko patenkinti :)
AtsakytiPanaikintiO pas Jus ir mėsytė gaunasi rūgštoka? Ir dar pas Jus nuotraukoje atrodo paskrudusi vištiena , o kai aš kepiau gavosi balta, o ta kurią truputį paskrudinau paliko nebetiek sultinga ... :)
Dar karteli Ačiū už recepta tikrai ji vėl kepsiu :)
Aciu, uz si receptuka, ir as isbandziau, mano seimai patiko, mesyte buvo labai sultinga :) Tik taip graziai neapskrudo, kaip pas jus foto, pas mane buvo baltesne, bet vistiek buvo skanu :)
AtsakytiPanaikinti