Vištienos plovas su pistacijomis
2 v. š. aliejaus
4 nedidelės vištų krūtinėlės (kiekviena po ~180 g), supjaustytos į 6 dalis
1 didelis raudonas svogūnas, supjaustytas plonomis riekėmis
2 skiltelės česnako, išspaustos spaudykle
1 puodelis (200 g) basmati ryžių
1 v. š. maltos kalendros
2 nedidelės cinamono lazdelės, perpjautos pusiau
2 puodeliai (500 ml) vištienos sultinio
3 v. š. sukapotų pistacijų
3/4 puodelių sukapotų petražolių
Puode įkaitinti 1 v. š. aliejaus. Apkepti vištieną, apie 2 minutes, kol apskrus, ir išimti iš puodo.
Supilti likusį aliejų ir apkepti maišant svogūnus bei česnakus, kol suminkštės, apie 3 minutes.
Suberti ryžius ir prieskonius, išmaišyti. Supilti sultinį ir 60 ml vandens, užvirti. Įmaišyti vištieną, prisukti viryklę, uždengti puodą ir virti 12 minučių, kol ryžiai bus minkšti. Išmaišyti šakute, nukelti nuo viryklės ir palikti uždengus 5 minutes.
Suberti 2 šaukštus pistacijų ir 1/2 puodelio petražolių, jei reikia, pagardinti druska. Išmaišyti.
Patiekti užbarsčius likusias pistacijas ir petražoles. Skanaus!
P. S. greita ir labai skanu... Vietoje cinamono lazdelių galima tiesiog įberti šiek tiek malto cinamono...
Šaltinis Taste
Sonatina, DIDELIS DEKUI uz nuostabius receptus! Nebeisivaizduoju musu seimos kasdieninio ir sventinio meniu be Tavo patiekalu!!:) Ir toliau - puikiu ideju ir ikvepimo:))
AtsakytiPanaikintiEgidija, labai ačiū!
AtsakytiPanaikintimmmmm.... nerealus receptas, vakar gaminau! :) Tik neisejo niekur rasti maltu kalendru... ir siulyciau nedeti daug raudono svoguno, nes man jis suteike saldumo. O pistacijas tai sumaliau - kaip prieskonis isejo :) ACIU uz receptuka!!!!! :)
AtsakytiPanaikintiIsbandizau ir as:) PAVYKO!! Ir labai skaniai, tik svogunus su cesnakais pakepinau svieste ir dar idejau tarkuota morka,siek tiek padauginau cinamono, bet papipirinau ir gavosi toks savotiskas bet laaabai labai skanus plovas.Yum!!
AtsakytiPanaikintiSonatina, tu esi nereali saunuole.Kiekvienas receptas-kaip meno sedevras! ACIU TAU!
AtsakytiPanaikinti