Šokoladinis tortas su kava
Šokoladiniam biskvitui
100 g sviesto, kambario temperatūros
100 g cukraus
2 kiaušiniai, kambario temperatūros
120 ml pasukų ar kefyro
60 g šokolado
½ a. š. vanilės
2 a. š. kakavos miltelių
140 g miltų
1 a. š. kepimo miltelių
¼ a. š. sodos
žiupsnelis druskos
Kavos kremui
250 ml pieno
100 g cukraus
4 kiaušinių tryniai
4 v. š. miltų
4 lapeliai želatinos
1 v. š. tirpios kavos
40 ml apelsinų likerio ar kitokio alkoholio (galima nepilti visai)
400 g riebios grietinėlės
Kavos sirupui
100 ml vandens
50 g cukraus
50 g skysto dirbtinio medaus (gliukozės)
1,5 lapelio želatinos
tirpios kavos
apelsinų likerio
Šokoladinei glazūrai
75 g šokolado
2 v. š. riebios grietinėlės
2 v. š. vandens
1 a. š. skysto dirbtinio medaus (gliukozės)
Šokoladinis biskvitas
Orkaitę įkaitinti iki 170º С.
24 cm skersmens torto formos dugną iškloti kepimo popieriumi. Ištirpinti šokoladą ir palikti, kad praauštų. Mikseriu išplakti minkštą sviestą su cukrumi iki purumo (~ 5 min.). Įmaišyti vanilę, po vieną įmaišyti kiaušinius (po kiekvieno plakti ~ 1 min.). Įmaišyti ištirpintą šokoladą. Atskirame inde persijoti miltus, kepimo miltelius, sodą, druską ir kakavą. Per tris kartus suberti miltų mišinį paeiliui su kefyru į sviesto – kiaušinių masę, kaskart išmaišant. Sukrėsti tešlą į paruoštą formą ir kepti 20 – 25 min., tikrinant, ar iškepė, mediniu pagaliuku. Biskvitą ataušinti ant grotelių.
Kavos kremas
Pieną su kava užvirti puode. Trynius ir cukrų išplakti iki purumo. Palaipsniui įmaišyti miltus. Plona srovele įmaišyti pieną. Virti ant vidutinės ugnies nuolat maišant, kol masė sutirštės. Želatinos lapelius išbrinkinti šaltame vandenyje. Į dar karštą kremą įmaišyti nuspaustus želatinos lapelius. Kai atauš, įmaišyti plaktą grietinėlę.
Kavos sirupas
Užvirti vandenį, cukrų ir gliukozę. Suberti tirpią kavą (pagal norimą stiprumą). Ataušinti iki 40º C. Įmaišyti išbrinkintus ir nuspaustus želatinos lapelius. Ataušus supilti viskį.
Šokoladinė glazūra
Puode sumaišyti grietinėlę, vandenį ir gliukozę. Masę užvirti ir ja užpilti susmulkintą šokoladą. Maišyti, kol šokoladas visiškai ištirps. Galima naudoti iškart arba laikyti šaldytuve iki 2 savaičių.
Biskvitą perpjauti pusiau. Vieną biskvitą apjuosti torto formos kraštu. Sudrėkinti biskvitą puse kavos sirupo. Supilti kavos kremą ir uždėti antrą biskvitą. Kai šiek tiek sustings, užpilti likusį kavos sirupą. Sirupui susigėrus, užpilti glazūrą ir tortą gerai atšaldyti.
P. S. tortas tikrai labai skanus, ne per saldus ir nesausas. Šį kartą torto kraštus dekoravau braškėmis - tiesiog ant pirmojo biskvito aptepusi šiek tiek kavos kremo pagal prie formos kraštų išdėliojau perpjautas braškes ir supyliau likusį kremą...
Šaltinio nurodyti negaliu, nes tai tiesiog kelių skirtingų receptų kombinacija :)
Negaliu patikėt savo akim, tiek ilgai lauktas naujas receptas! Sveikinu sugrįžus :) Manau ne tik aš, bet ir labai daug kitų lankytojų pasiilgo Jūsų receptų..
AtsakytiPanaikintiSonatina, koks gražus sugrįžimas! ne veltui tavo rss neištryniau iš tinklaraščių skaityklės - turbūt pasąmonėj smarkiai tikėjausi, kad grįši.
AtsakytiPanaikintiUhu, Sonatina sugrįžo. Valio, bravo. Tikėkimės, kad nebedingsi taip ilgai :) Sėkmės visokeriopos :D
AtsakytiPanaikintiKaip smagu sulaukt naujų receptų!!!
AtsakytiPanaikintiJau kaip užsimaniau torto, o dar su kavaaa....Super!
AtsakytiPanaikintiValioooooo! Sonatina grįžo! Net kvapą užgniaužė, kai pamačiau naujus įrašus. Daugiau niekada nedinkit tokiam ilgam laikui iš eterio. ;)
AtsakytiPanaikintiLabai labai ačiū visiems už palaikymą!
AtsakytiPanaikintiKaip gera atrasti toki lobi internete, t.y. tiek daug skaniu ir graziu patiekalu receptu. Sonatina tikra saunuole!
AtsakytiPanaikintiEsu mamyte, auginu maza suneli tad virtuvej tenka suktis gana daug laiko. Nesu maisto gaminimo fane, bet prijaucianti :) Isisemus kulinariniam kurybingumui uzsukau i interneta ir atradau Jusu receptukus. vai vai koks g5rozis patiekalu, paziuri i nuotraukas, seile nuryji ir taip entuziazmas paimas lekt i virtuve ir paciai paragaut vieno ar kito skanumyno :)) Kol mazius mano dar pyplys, tai daznai kepu jam ryte blynukus, tad radau Jusu bloge skaniu blynu su obuoliukais receptu ir isimeciau i word'a...bet paskui akis uzkliuvo uz prieraso, kad negalima receptu kopijuoti, todel teko istrinti (sorryy, taip nedarysiu daugiau) ir ranka nusirasyti :)) Och, kaip gerai butu turet loptop'a - tai nusinesciau i virtuve ir naudociausi kaip kulinarine knyga :))
Dar karteli aciuks uz Jusu geri, t.y. receptus ir patarimus, kurie jaunoms seimininkems labai naudingi.
P.s. isduokit paslapti - Jus esat kokio nors restorano virtuves sefe ar tai Jusu talentas?
ruošiuosi kepti šį tortą, tik neturiu želatinos lapelių, noriu naudoti birią želatiną, bet nežinau kokiu santykiu pakeisti. Būtų malonu sužinoti. Ačiū už gerus receptus. Sėkmės
AtsakytiPanaikintiPrašymas nekopijuoti - tai tik prašymas nedėti receptų į kitas svetaines, forumus ar spaudą nenurodžius, kieno receptas ir nuotraukos, ir negavus raštiško sutikimo :) O įsirašyti į Wordą ne nusikaltimas :)
AtsakytiPanaikintiAš tikrai ne virtuvės šefė - tai tiesiog mielas hobis :)
Rima, 1 lapelis želatinos lygus 1/2 a. š. birios želatinos. Kiekvieną 1/2 šaukštelio reikėtų išbrinkinti 1 v. š. šalto vandens. Išbrinkusią želatiną reikia ištirpinti šiltame skystyje, kaip ir želatinos lapelius. Tikiuosi tortas puikiai pavyks!
Sveikinu sugrizus! Koks smagus siurprizas! :)
AtsakytiPanaikintiAčiū :)
AtsakytiPanaikintiŽiūrinėjau 52 skanios savaitės: braškių savaitė ir savo akim nepatikėjau "SONATINA - Kreminis braškių ir bananų pyragas" iš karto puoliau tikrinti ar ta pati NUOSTABIOJI SONATINA :) :) :) VALIO!!!! Ta pati!!!!! KAIP SMAGUUUUUUU!!! LABAI DŽIAUGIUOSI :) :) :)
AtsakytiPanaikintiLina, ir aš džiaugiuosi sugrįžusi, ačiū!
AtsakytiPanaikintiSonatina, net susigraudinau..Sveika sugrįžusi :)
AtsakytiPanaikintiJaskolka, labai ačiū!
AtsakytiPanaikintiNuostabus tortas! Kepiau ji savo gimtadienio proga ir nenusivyliau nei pati nei sveciai. Torto tiesiog neliko per pusvalandi! Del paskutiniu gabaleliu net varzybos buvo :) Labai lengvas, skanus, neriebus tortas ir labai isvaizdus.
AtsakytiPanaikintiLabai džiaugiuosi, kad patiko!
AtsakytiPanaikintilabas, seku receptus dar iš supermamo :)
AtsakytiPanaikintikepiau šį tortą...
kažkaip nevisiškai pavyko iškept biskvito...gėda...bet vistiek viską pabaigiau oriai :)
žiūrėsim, kaip atrodys kai sustings viskas...
ačiū už puikius receptus
Sonatina,
AtsakytiPanaikintigaminant kremą: ar pienas karštas supilamas į kiaušinių masę; virti ant ugnies, ne ant garų; iki kokios konsistencijos turi sutirštėti kremas? Ačiū. Tavo tortai patys gražiausi :)
Ačiū!
AtsakytiPanaikintiLaura, pieną reikia supilti karštą, o tuomet masę kaitinti ant ugnies, kol sutirštės maždaug iki grietinės tirštumo.
sakykit o darant ta sokoladine glazura ar tinka deti cukru ar tikra medu? ka reiskia ta gliukoze?
AtsakytiPanaikintiVietoje gliukozės visuomet naudoju dirbtinį medų. Manau, galima pamėginti dėti ir tikrą medų... Gliukozė naudojama dėl to, kad ji ne taip greitai kristalizuojasi.
AtsakytiPanaikintiSonatina, as gyvenu Amerikoj, aisku galiu gauti visus produktus ir formos ir pan, bet grietinele, kas cia grietine atitinkamo riebumo ar cia vadinamas "Hal and Half"
AtsakytiPanaikintiRiebi grietinėlė būtų arba Whipping cream arba Heavy cream arba Double cream.
AtsakytiPanaikintiHalf and half yra tik 10.5–18% riebumo, tad ji tikrai netinkama, nes neišsiplaks.
norejau pasiteirauti kaip cia su tais zelatinos lapeleis koks cia kiekis ar cia kazkokia speciali ji yra?
AtsakytiPanaikintiŽelatinos lapelių mačiau pirkti didžiosiose Rimi arba Thomas Philipps parduotuvėse. Pakelis atrodo štai taip. Be abejo, ją galima pakeisti paprasta želatina. Vienas lapelis atitiktų pusę arbatinio šaukštelio birios želatinos.
AtsakytiPanaikintidar norejau pasiklausti cia kokio dydzio,svorio gaunasi torciukas su tokeis kiekeis produktu?
AtsakytiPanaikintiReceptas skirtas 24 cm skersmens torto formai, svoris, manyčiau, apie ~1,5 kg.
AtsakytiPanaikinti