2009 m. birželio 12 d., penktadienis

Bulvių, pomidorų ir česnakų apkepas

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
6-8 porcijos

Svogūnų ir pomidorų padažui
4 v. š. aliejaus
2 vidutinio dydžio svogūnai, supjaustyti plonomis riekėmis
druska ir šviežiai malti juodieji pipirai
3 česnako skiltelės, išspaustos spaudykle
5 vidutinio dydžio pomidorai, nulupti ir supjaustyti kubeliais
1 v. š. cukraus

1,5 kg bulvių
1 česnako skiltelė, perpjauta pusiau
2 v. š. ištirpinto sviesto
1,5 st. vištienos sultinio
0,5 st. sukapotų šviežių petražolių
2 v. š. šviežio čiobrelio

Orkaitę įkaitinti iki 220°C.

Paruošti padažą: didelėje keptuvėje įkaitinti 2 v. š. aliejaus. Kai įkais, prisukti viryklę ir kepti svogūnus ant vidutinės ugnies, kol suminkštės ir taps skaidrūs, apie 5 minutes. Pagardinti druska ir pipirais. Išimti iš keptuvės. Vėl įkaitinti likusį aliejų ant vidutinės ugnies. Suberti česnakus ir kepti 1 – 2 minutes, tik svarbu nesudeginti, nes česnakai apkars. Sudėti pomidorus ir troškinti, kol masė sutirštės, apie 10 minučių. Įmaišyti cukrų, pagardinti druska ir pipirais. Įmaišyti svogūnus ir dar troškinti apie 10 minučių.

Tuo tarpu bulves nuplauti, nuskusti ir supjaustyti plonomis riekėmis. Dar kartą perplauti ir gerai nusausinti. Atidėti ¼ bulvių. Kepimo indą ištepti česnaku ir 1 v. š. sviesto. Bulves atsargiai sumaišyti su pomidorų padažu. Sudėti į paruoštą kepimo indą ir išlyginti paviršių. Pilti vištienos sultinio tiek, kad apsemtų bulves.

Likusias bulves sumaišyti su likusiu 1 v. š. sviesto ir petražolėmis. Jas gražiai išdėlioti ant paruošto apkepo. Pabarstyti čiobreliais.

Kepti, kol bulvės bus minkštos ir beveik visas skystis bus susigėręs, o paviršius gražiai apskrus, apie 1,5 valandos. Iškart patiekti.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Šaltinis Patricia Wells & Joel Robuchon, Simply French

5 komentarai:

  1. bandysiu siandien pagaminti.. tikiuosi pavyks ir bulves per greitai neapskrus, kol vidus bus neiskepes. Gal reikes folija pridengti :) labai skaniai atrodo:)

    AtsakytiPanaikinti
  2. tik dar imaisysiu farso ir kitokiu darzoviu. nepagadins viso receptuko?:)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Laba diena, Sonatina, dėkui už receptą. Gaminau ir norėjau paklausti, man nesigavo vientisa masė, na ji gavosi biri, apačia labiau pasitroškinusi, o viršus labiau paskrudęs, t.y. viršutiniai sluoksniai gavosi taip sausokai sukepę. Ar ir Jums taip gavosi? Ar aš čia kažką ne taip padariau? Ačiū už atsakymą.

    AtsakytiPanaikinti