2009 m. birželio 18 d., ketvirtadienis

Braškiniai Bon Bon

Dar vienas receptas braškių savaitei :)

P61701174-1 copy
250 g braškių
80 g cukraus
40 g kukurūzų krakmolo
4 v. š. vandens
1 citrinos žievelė ir sultys
šokoladas

Braškes supjaustyti kubeliais, suberti į puodą kartu su cukrumi, citrinos žievele ir sultimis. Virti ant silpnos ugnies 10 minučių. Sutrinti blenderiu iki vientisos masės. Krakmolą ištirpinti vandenyje ir plona srovele maišant supilti į braškes. Dar pavirti 5 minutes.

Sudėti masę į formeles ir pašaldyti šaldiklyje mažiausiai 2 valandas.

Šokoladą ištirpinti ant vandens garų vonelės, jame pamirkyti sustingusius saldainius ir atšaldyti, kad šokoladas sustingtų. Skanaus!

P. S. tikrai labai skanu, ypač jei braškės sunokusios ir aromatingos, o šokoladas kokybiškas...

Šaltinis L'osso e la lisca

18 komentarų:

  1. Sonatina, atrodo nerealiai ir patys saldainukai, taip kruopščiai padaryti, ir puiki nuotrauka. :) Tu nepakartojama!

    P.S. Naujas fotoaparatas?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Labai ačiū, Vilma!
    O fotoaparas tikrai naujas :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Įsivaizduoju kaip turėtų būti malonu, kai su nauju fotoaparatu nuotraukos įspūdingos gaunasi. ;)

    Beje, dėl bon bon'ų - tu juos gamini silikoninėje formoje ar kitokiose formelėse?

    AtsakytiPanaikinti
  4. Tikrai malonu, kai pavyksta vaizdą sufokusuoti ir priartinti taip, kaip norisi :)

    O dariau juos silikoninėse formelėse ledukams.

    AtsakytiPanaikinti
  5. eina sau merginos..vis vaikstineju po blogus, saunuoles Jus visos be isimties.kaip smagu, kad ant musu zemeles tiek talentingu ir kurybingu moteriskiu esti. taip ir toliau:)

    AtsakytiPanaikinti
  6. O kaip is silikonines formos isimti pagamintus Bon bonus? nes forma ledukams saldyti turiu, bet neismanau, kaip iskrapstoma is jos... Gal pasufleruosite?

    AtsakytiPanaikinti
  7. Iš silikoninių formelių išimti labai paprasta, nes jos lanksčios - tiesiog pirštais spausti iš formelės apačios ir saldainis pats iššoks :)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Mmm stai kaip... as visad bijojau, kad forma (saldainio, ne silikonine:)) sugadinsiu, todel neprisiruosiau vis daryti... Aciu uz atsakyma (jei kazkas nepasiseks, is formos isimant, zinosiu, ka kaltinti, juokauju zinoma:)))

    AtsakytiPanaikinti
  9. Būtent šitie saldainiai išimami iš formos tuomet, kai yra gerai sušalę. Todėl jie išimami ir nesusigadina. O jei šiek tiek ir susispaustų - vis tiek jie po to merkiami į šokoladą, kuris ir paslėps visus trūkumus...

    AtsakytiPanaikinti
  10. Puikūs puikūs ledinukais. Rašau į bandymų sąrašiuką ;)

    AtsakytiPanaikinti
  11. Egle, ačiū! Ar labai ilgas bandymų sąrašas :)?

    AtsakytiPanaikinti
  12. Kažkaip man nesigavo apvolioti šokolade - pradėjo tirpti, nelipo. Kaip tai padaryti geriau? Ačiū

    AtsakytiPanaikinti
  13. Asta, aš juos merkiau po vieną į dubenėlį su šokoladu, pasmeigusi ant šakutės, ištraukusi leidau šiek tiek nuvarvėti šokoladui ir dėjau ant kepimo popieriaus, kad sustingtų. Aišku, procesas užtruko ir ištraukti iš šaldiklio saldainiai ėmė minkštėti, tad patarčiau visų iškart neišimti iš šaldiklio, o po kelis, kad nepradėtų tirpti.

    AtsakytiPanaikinti
  14. O tai šokoladas turėtų būti pakankamai skystas?

    AtsakytiPanaikinti
  15. Taip, šokoladas turi būti skystas. Jei jis ima tirštėti nuo merkiamų šaltų saldainių - jį vėl reikėtų pašildyti ant vandens garų vonelės.

    AtsakytiPanaikinti
  16. Ačiū, bandysiu, nes tie kurie gavosi buvo labai skanūs - nespėjau nė sumirksėti kaip jie buvo suvalgyti :)

    AtsakytiPanaikinti
  17. Radau si receptuka ir noriu paklausti, ar galima siems saldainiams naudoti saldytas saldiklyje vysnias ar avietes?

    AtsakytiPanaikinti
  18. Ar labai krakmolas jaučiasi? gal galima jį pakeisti želatina?

    AtsakytiPanaikinti