Braškiniai Bon Bon
Dar vienas receptas braškių savaitei :)
250 g braškių
80 g cukraus
40 g kukurūzų krakmolo
4 v. š. vandens
1 citrinos žievelė ir sultys
šokoladas
Braškes supjaustyti kubeliais, suberti į puodą kartu su cukrumi, citrinos žievele ir sultimis. Virti ant silpnos ugnies 10 minučių. Sutrinti blenderiu iki vientisos masės. Krakmolą ištirpinti vandenyje ir plona srovele maišant supilti į braškes. Dar pavirti 5 minutes.
Sudėti masę į formeles ir pašaldyti šaldiklyje mažiausiai 2 valandas.
Šokoladą ištirpinti ant vandens garų vonelės, jame pamirkyti sustingusius saldainius ir atšaldyti, kad šokoladas sustingtų. Skanaus!
P. S. tikrai labai skanu, ypač jei braškės sunokusios ir aromatingos, o šokoladas kokybiškas...
Šaltinis L'osso e la lisca
Sonatina, atrodo nerealiai ir patys saldainukai, taip kruopščiai padaryti, ir puiki nuotrauka. :) Tu nepakartojama!
AtsakytiPanaikintiP.S. Naujas fotoaparatas?
Labai ačiū, Vilma!
AtsakytiPanaikintiO fotoaparas tikrai naujas :)
Įsivaizduoju kaip turėtų būti malonu, kai su nauju fotoaparatu nuotraukos įspūdingos gaunasi. ;)
AtsakytiPanaikintiBeje, dėl bon bon'ų - tu juos gamini silikoninėje formoje ar kitokiose formelėse?
Tikrai malonu, kai pavyksta vaizdą sufokusuoti ir priartinti taip, kaip norisi :)
AtsakytiPanaikintiO dariau juos silikoninėse formelėse ledukams.
eina sau merginos..vis vaikstineju po blogus, saunuoles Jus visos be isimties.kaip smagu, kad ant musu zemeles tiek talentingu ir kurybingu moteriskiu esti. taip ir toliau:)
AtsakytiPanaikintiO kaip is silikonines formos isimti pagamintus Bon bonus? nes forma ledukams saldyti turiu, bet neismanau, kaip iskrapstoma is jos... Gal pasufleruosite?
AtsakytiPanaikintiIš silikoninių formelių išimti labai paprasta, nes jos lanksčios - tiesiog pirštais spausti iš formelės apačios ir saldainis pats iššoks :)
AtsakytiPanaikintiMmm stai kaip... as visad bijojau, kad forma (saldainio, ne silikonine:)) sugadinsiu, todel neprisiruosiau vis daryti... Aciu uz atsakyma (jei kazkas nepasiseks, is formos isimant, zinosiu, ka kaltinti, juokauju zinoma:)))
AtsakytiPanaikintiBūtent šitie saldainiai išimami iš formos tuomet, kai yra gerai sušalę. Todėl jie išimami ir nesusigadina. O jei šiek tiek ir susispaustų - vis tiek jie po to merkiami į šokoladą, kuris ir paslėps visus trūkumus...
AtsakytiPanaikintiPuikūs puikūs ledinukais. Rašau į bandymų sąrašiuką ;)
AtsakytiPanaikintiEgle, ačiū! Ar labai ilgas bandymų sąrašas :)?
AtsakytiPanaikintiKažkaip man nesigavo apvolioti šokolade - pradėjo tirpti, nelipo. Kaip tai padaryti geriau? Ačiū
AtsakytiPanaikintiAsta, aš juos merkiau po vieną į dubenėlį su šokoladu, pasmeigusi ant šakutės, ištraukusi leidau šiek tiek nuvarvėti šokoladui ir dėjau ant kepimo popieriaus, kad sustingtų. Aišku, procesas užtruko ir ištraukti iš šaldiklio saldainiai ėmė minkštėti, tad patarčiau visų iškart neišimti iš šaldiklio, o po kelis, kad nepradėtų tirpti.
AtsakytiPanaikintiO tai šokoladas turėtų būti pakankamai skystas?
AtsakytiPanaikintiTaip, šokoladas turi būti skystas. Jei jis ima tirštėti nuo merkiamų šaltų saldainių - jį vėl reikėtų pašildyti ant vandens garų vonelės.
AtsakytiPanaikintiAčiū, bandysiu, nes tie kurie gavosi buvo labai skanūs - nespėjau nė sumirksėti kaip jie buvo suvalgyti :)
AtsakytiPanaikintiRadau si receptuka ir noriu paklausti, ar galima siems saldainiams naudoti saldytas saldiklyje vysnias ar avietes?
AtsakytiPanaikintiAr labai krakmolas jaučiasi? gal galima jį pakeisti želatina?
AtsakytiPanaikinti