2008 m. sausio 1 d., antradienis

Sluoksniuotos tešlos krepšeliai su grybais

PICT85631 copy
30 vnt.

175 g sluoksniuotos tešlos
1 kiaušinio trynys, sumaišytas su 1 v. š. vandens

Orkaitę įkaitinti iki 200º C. Iškočioti 3 mm storio tešlos lakštą. Rantuota 4,5 cm skersmens formele išspausti 60 apskritimų. Pusėje šių apskritimų išspausti viduriukus su rantuota 2,5 cm skersmens formele. Tešlos apskritimus be skylučių aptepti kiaušinio plakiniu. Ant viršaus uždėti apskritimus su skylutėmis ir lengvai prispausti. Paruoštus apskritimus dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kepti, kol gražiai apskrus, apie 12 minučių. Ataušinti ant grotelių.

15 g sviesto
125 g smulkiai supjaustytų grybų
1 nedidelis svogūnas, smulkiai sukapotas
1 česnako skiltelė, smulkiai sukapota
1 a. š. smulkinto čiobrelio
2 v. š. grietinės
druskos, juodųjų pipirų

Keptuvėje ištirpinti sviestą. Suberti grybus, svogūnus, česnakus ir čiobrelius. Kepti nuolat maišant apie 5 - 10 minučių, kol suminkštės. Įmaišyti grietinę ir nukelti nuo viryklės. Pagardinti druska ir pipirais. Šaukšteliu sudėti įdarą į krepšelius ir patiekti karštus ar kambario temperatūros. Skanaus!

Šaltinis Canapés

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą