2007 m. spalio 30 d., antradienis

Žuvis su kreminiu užpilu

PICT81974 copy
750 g žuvies filė
1 vidutinio dydžio svogūnas, smulkiai sutarkuotas
1 v. š. garstyčių
4 v. š. tarkuoto parmezano
100 ml neriebaus jogurto
2 v. š. minkšto sviesto
druskos, maltų juodųjų pipirų

Žuvies filė sudėti į negilų kepimo indą ir pagardinti druska bei pipirais. Sumaišyti visus likusius ingredientus ir paskleisti ant žuvies. Uždengti kepimo popieriumi ir kepti mikrobangų krosnelėje didžiausiu galingumu apie 10 minučių. Palaukti dar kelias minutes prieš patiekiant.

P. S. jogurto neturėjau, tad naudojau grietinę. Kepiau iki 200º C įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių. Mums labai patiko!

Šaltinis everything2.com

13 komentarų:

  1. labutis Sonatina,gaminau is senos temos KALAKUTIENOS KUKULIUS SU SPINATAIS IR SURIU ,buvo labai skanu ir padazas super,bet AHORINI OBUOLIU PYRAGAS niekaip neiseina 4k. jau kepiau vis teslos mase sukrenta,nors ir viska darau pagal tavo patarimus,bet vistiek labai skanu.gytenis.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Sonatina,noriu paklausti ar gamini is lietuvisku,rusisku zurnalu,knygu?Nes nuotraukos buna labai grazios,bet patys receptai tokie netike,atrodo kaip nedarasyti butu,pora esu isbandius is darbstuoles, pora is moters savaitgalio virtuve,tai kazkoks snpipstas gavosi,visai nevalgomi patiekalai,jie keliavo i siuksliu deze.O kaip is interneto forumu,kur buna isbandyti receptai,beveik visada gaunasi skanus.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Sonatina, norėjau pasitikslinti- ar ant žuvies matomi grūdeliai, tai nuo grūdėtųjų garstyčių (nes neminėjai, kad tokias naudojai) ar grūsti pipirai?

    Vilma

    AtsakytiPanaikinti
  4. Sveika, Daiva!
    džiaugiuosi, kad vis dar mėgini naujus patiekalus :) O dėl Aharoni pyrago net nežinau, ką ir patarti... Gal tiesiog tešlą permaišai, o gal neiškepi iki galo?..
    Iš lietuviškų žurnalų ir knygų gaminu labai retai, nes juose pastebėjau nemažai netikslumų verčiant receptus... Labiausiai mėgstu pakomentuotus receptus iš interneto ar tiesiog iš kulinarinių knygų originalo kalba :)

    Vilma, čia naudojau grūdėtąsias garstyčias :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. kepiau sia zuvi,-orkaiteje 25min 200laipsniu karstyje, bet skaniausia buvo ploniausia file, tarsi istirpo padaze.pas mane file buvo apie 200g, o uzpilo gal net daugiau nei pagal recepta- labai skanu. kita karta rinkciausi isimtinai plonesnius file gabaliukus arba dar vos truputi ilgeliau kepciau:) bet siaip - super lengva ir skanu.

    Liza

    AtsakytiPanaikinti
  6. O man visiskai nepatiko - prisiverciau siek tiek suvalgyt, o likusia dali ismeciau. Mano nuomone garstycios cia visiskai netinka - visa skoni sugadimo. Pirmas taip nenusisekes sonatinos receptas.

    AtsakytiPanaikinti
  7. O mums labai patiko. Lengva, greita, o skonis puikus. Tik gaminant antra karta, kaip tik, daugiau garstyciu dejom - pasiastrinom pagal savo skoni:)

    Rasa

    AtsakytiPanaikinti
  8. Liza, Rasa, džiaugiuosi, kad receptas patiko :)

    Garbane, labai gaila dėl sugadintų produktų... Deja, ir man pasitaiko receptų, pagal kuriuos pagaminto maisto niekas nenori valgyti... :)

    AtsakytiPanaikinti
  9. labai skani zuvis gavosi :) as tik turejau astriu garstyciu, tai ju jau maziau reikejo deti, nes siek tiek per astru.. kepiau 25 min.

    AtsakytiPanaikinti
  10. Sveikuciai :) as nesenai atradau si nuostabu Sonatinos puslapi...nerealus receptukai :) gaminu ir negaliu sustoti :) o seimyna patenkinta mano naujovemis :) "Zuvis su kreminiu uzpilu" laaaaabai nuostabi gavosi, tiesiog burnoje tirpsta :) dabar bandysiu pyraga kepti :) iki
    Ramune

    AtsakytiPanaikinti
  11. Labai skanu.....valgė su malonumu net tie, kurie nemėgsta patikealuose svogūno (kai jis sutarkuotas kažkaip nelabai jaučiasi). Naudojau naturalų lietuvišką jogutą be priedų, o garstyčias naudojau gūdėtas...dar plius pripjausčiau dauk šviežių krapų...labai estetiškai ir gražiai atrodė šis derinys....

    AtsakytiPanaikinti
  12. Taip skaniai atrode sita zuvis ir taip neskaniai gavosi... dariau viska pagal recepta, dejau dijono garstyciu, tai tik jos ir jautesi :( Zuvis visiskai neapkepus buvo, o isvirus tam padaze...
    Gaila... o taip skaniai atrode... :)

    AtsakytiPanaikinti
  13. Man asmeniškai orkaitėje ar krosnyje labai skaniai iškepa būtent Afrikinis šamas (visiškai kitaip nei kepant keptuvėje - tada labai greitai įsigeria). Nuoširdžiai rekomenduoju paragauti Afrikinio Šamo! Taikome naują žuvies pristatymo į Jums patogiausią vietą sistemą, kuomet žuvis visada pristatoma tik pati šviežiausia. Daugiau informacijos kaip ją įsigyti, kainos, ir informacijos apie šią įdomią žuvį – www.skanizuvis.weebly.com, arba arnas.k@giedrupe.lt

    AtsakytiPanaikinti