2007 m. spalio 16 d., antradienis

Plikyti šokoladiniai pyragaičiai

PICT81441 copy copy

125 ml pieno
120 ml vandens
125 g sviesto
2 g druskos
4 kiaušiniai
110 g miltų
30 g kakavos miltelių
200 g stambaus cukraus

Pieną, vandenį, sviestą ir druską užvirti ir maišyti, kol sviestas ištirps. Suberti miltus, sumaišytus su kakavą ir maišyti, kol susidarys tešlos rutulys, kuris atšoks nuo puodo sienelių. Tešlą sudėti į dubenį ir po vieną įmaišyti kiaušinius, kol tešla pasidarys lygi ir vientisa.

Ant kepimo popieriumi išklotos skardos konditeriniu maišeliu išspausti apie šešiasdešimt 3,5 cm skersmens pyragaičių, juos pabarstyti stambiu cukrumi. Kepti iki 170º C įkaitintoje orkaitėje 30 - 35 minutes.

Šaltinis Amuses Bouche

18 komentarų:

  1. Kepa dabar šie pyragaičia. Tik tešla gavosi tokia skysta kaip blynų... Net formos nelaikė skardoj - blynukais ošsoliejo. Dariau viską pagal receptą.... Gal nepakankamai kaitinau tešlą? Nors nuo sienelių tai gražiai atšokinėjo

    AtsakytiPanaikinti
  2. Tešla tikrai neturi gautis skysta. Prieš mušant kiaušinius ji turi sušokti į kamuolį... Gal kartais kiaušiniai buvo labai dideli? Tokius atveju pakaktų ir trijų kiaušinių...

    AtsakytiPanaikinti
  3. Ilgiau plikiau ir gavosi SUPER :)
    neturėjau stambaus cukraus, pabarsčiau šokolado drožlėm - sušlamstėm greit :) AČIŪ

    AtsakytiPanaikinti
  4. Sadi, tikrai nuoširdžiai džiaugiuosi, kad pyragaičiai pavyko!

    AtsakytiPanaikinti
  5. O man nepavyko :( atrodo, viska dariau kaip parašyta, bet tešla išėjo per skysta. Jau įmušus 3 kiaušinius, pamačiau, kad nelabai čia gerai darosi.. Tai ketvirto ir nemušiau. Kažin, ką ne taip galėjau padaryt? Beje, tešla į kamuolį nesušoko. Atšoko nuo sienelių, tačiau tapo ne kamuoliu, o kažkuo plokštesniu. Kodėl?

    AtsakytiPanaikinti
  6. Rutuliuk, reikėjo tešlą plikyti tol, kol ji nebebus skysta ir gausis tešlos rutulys. Kiaušinių galėjo reikėti ir mažiau, priklausomai nuo jų dydžio. Panašu, kad tiesiog per trumpai plikei tešlą... Aš tai darau ant maksimalios ugnies, tad tešlos rutulys susidaro labai staigiai...

    AtsakytiPanaikinti
  7. Aciu Sonatina! Labai skanuciai gavosi ..dar kremo i vidu ipuciau:)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Džiaugiuosi, kad patiko :) O kokio kremo įpūtei?

    AtsakytiPanaikinti
  9. pabandysiu siandien siuos pyragelius

    AtsakytiPanaikinti
  10. Labai skaniai gavosi, aciu uz receptuka,
    kazi jei noreciau kad pyragaiciu tesla saldesne butu galima deti cukraus i tesla? t.y. i piena?
    be to neturejau sviesto dariau su margarinu viskas gavosi kuo puikiausiai

    AtsakytiPanaikinti
  11. Džiaugiuosi, kad pavyko! O cukraus tikrai galima įberti į pieną su vandeniu kartu su druska ir sviestu :)

    AtsakytiPanaikinti
  12. Jau antą kartą kepu šiuos pyragaičius ir visad pavyksta. :)
    SUPER receptas ;)

    AtsakytiPanaikinti
  13. O čia viena skarda gaunasi?

    AtsakytiPanaikinti
  14. Labai smagu, kad pyragaičiai visad pavyksta :)

    Na, viskas priklauso nuo pyragaičių dydžio. Jie kepdami stipriai išsipučia, todėl patartina palikti nemažus tarpelius. Man iš tokio tešlos kiekio visuomet gaunasi dvi skardos pyragaičių.

    AtsakytiPanaikinti
  15. Patyriau visiska fiasko siandien kepdama pyragaicius siuos :(((( Tesla gavos kaip blynine, pilant i kulinarini maiseli pro kita gala viskas tekejo lauk. Nepaskaiciau komentaru visu pries darydama. Itariu per trumpai plikiau tesla, nes man, kaip ir kai kuriems cia, ji nesususoko i rutuli. Nezinojau, ka daryt, tai bandziau kiausinius must. 3 kiausiniai dar nieko, bet musant 4 pamaciau, kad viskas labai skysta. O maziau det pabijojau, kadangi parasyta 4... Iskepus jie net neatsilupo nuo popieriaus ir subliusko visiskai. Ir kazkodel popierius buvo labai sviestuotas.. Bet zinosiu dabar, kame reikalas :) Gal kita karta pavyks, nes pas jus nuotraukoj tokie grazus atrodo :) O siaip kokio tirstumo turi gautis tesla?

    AtsakytiPanaikinti
  16. Laba diena, norėjau paklausti, kodėl kepami pyragaičiai išbėgo į šonus,nors tešla nebuvo skysta?dėjau 3 kiaušinius ir ji dribo nuo šaukšto.ir kodėl pyragaičiai gavosi ne minkšti bet kieti ir sausi?

    AtsakytiPanaikinti
  17. Viska dariau pagal recepta,tik idejau rudojo cukraus i tesla ir pyrageliai gavosi super skanus,vos susilaikiau nesuvalgius visu... :D aciu,kiek bandziau Jusu receptu visi labai skanus,arba labai labai skanus... :)

    AtsakytiPanaikinti
  18. Dariau viska is akies kaip sakoma :) t.y. dejau visus ingridientus tokie kokie parasyti, tik svarstykliu neturejau, tai viska matavau is akies. Nezinau kokie is tikruju turetu buti, bet man atrodo gavosi :) ir keturis kiausinius dejau, ir lyg viskas kaip turi buti :)
    Buvo skanu

    AtsakytiPanaikinti