2007 m. spalio 8 d., pirmadienis

Lašiša su agurkais ir krapais

PICT81041 copy copy 
4 lašišos filė gabalai
druska, juodieji pipirai
2 – 3 v. š. aliejaus
1 didelis agurkas
1 v. š. sviesto
2 svogūno laiškai
2 v. š. smulkintų šviežių krapų
3 v. š. riebios grietinėlės
2 a. š. citrinos sulčių
0,5 a. š. cukraus

Orkaitę įkaitinti iki 230º C.

Į kepimo indą supilti aliejų. Lašišos gabalus pabarstyti druska ir pipirais ir dėti į kepimo indą oda į viršų. Kepti įkaitusioje orkaitėje 2 minutes. Apversti ir dar kepti 6 – 7 minutes.

Agurką nulupti ir supjaustyti riekėmis. Nedideliame puode ištirpinti sviestą, suberti agurkus ir smulkintus svogūnų laiškus, pagardinti druska, pipirais ir kepti 2 – 3 minutes. Suberti krapus, supilti grietinėlę, citrinos sultis ir įberti cukrų. Gerai išmaišyti ir nukelti nuo viryklės. Patiekti žuvį su agurkais ir padažu.

P. S. vietoje svogūno laiškų naudojau porą, o vietoje grietinėlės – mūsų tepamą varškės sūrelį. Skanaus!

Šaltinis kuking.net

5 komentarai:

  1. cia gytenis,s0natina,kaip skonis agurkai ar dera.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Sveika :) Smagu vėl čia matyti :) O agurkai čia tikrai labai tinka - buvo labai skanu!

    AtsakytiPanaikinti
  3. Tikrai labai, labai skanu. Lašiša, agurkai ir krapai - puikus derinys.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Teko valgyti menkės ir lašišos suktinukus su karštais agurkais, baisiai gardu buvo, tik niekaip nesugalvodavau kaip tuos agurkus karštus padaryt... Ačiū!

    AtsakytiPanaikinti