2007 m. spalio 3 d., trečiadienis

Tuno apkepas su sūriu

PICT80752 copy 

150 g brokolio, supjaustyto žiedynais
150 g žiedinio kopūsto, supjaustyto žiedynais
250 ml neriebios grietinėlės
1 a. š. kario miltelių
150 g tarkuoto fermentinio sūrio
2 skardinės (po 185 g) konservuoto tuno, nuvarvinto
50 g tarkuoto fermentinio sūrio pabarstyti

Orkaitę įkaitinti iki 180º C.

Brokolius ir žiedinius kopūstus 5 minutes pagarinti.

Nedideliame puodelyje ant vidutinės ugnies sumaišyti grietinėlę ir karį. Suberti sūrį ir pamaišyti kelias minutes, kol sūris išsilydys.

Kepimo inde sumaišyti brokolius, žiedinius kopūstus, tuną ir padažą. Ant viršaus užberti 50 g tarkuoto sūrio. Kepti 15 - 20 minučių, kol gražiai apskrus.

P. S. turėjau tik žiedinį kopūstą ir jį viriau pasūdytame vandenyje... Labai greita ir skanu!

Šaltinis empowerfoods

7 komentarai:

  1. Sita apkepa kaip tik snd pietums gaminau,nu skanu,neispasakytai!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Labai džiaugiuosi, kad apkepas patiko!

    AtsakytiPanaikinti
  3. vakar gaminau... darzoviu net daugiau sudejau, nei nurodyta recepte... bet 2 skardiniu tuno buvo per daug... nelabai skanu...

    AtsakytiPanaikinti
  4. Nesumastau ka siandien vakarienei daryt.. galvoju gal sita, BET turiu viena skardine tuno ir viena skardine konservuotos lasisos.. bet gal neskanu bus sumaisius..?

    AtsakytiPanaikinti
  5. pabandziau, kazkas ne taip... nebuvo itin skanu o ir kai iskepe atsirado skystimelio, tas padazo suris nesukibde apkepo... ar gal taip ir turi buti? ar kazka galejau ne taip padaryti?

    AtsakytiPanaikinti
  6. Drauge dare pagal si recepta, tai patiekalas atsidure siuksliadezeje, bet as nusprendziau surizikuoti, siek tiek pakeiciau ir mum labai patiko. Kad butu skanu reikia deti druskos, riebia grietinele, daug daugiau prieskoniu ir nelydyti suri o ji tiesiog sumaisysyti su darzovem ir tunu. Sojos padazas tinka vietoj druskos, citrinos rugstele taip pat tinka, o kas bande su majonezu vietoje grietineles sake dar labiau patiko. Rizikos vertas patiekalas..:)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Pavyko tobulai! :) Dariau šeimai, vėliau dar mamos jubiliejui pakartojau kaip garnyrą, be tuno. Iš tiesų sūrį geriau ne lydyti grietinėlėje, o sumaišyti su daržovėmis ir apibarstyti. Grietinėlę turėjau tik riebią, tai šiek tiek pienu praskiedžiau, ir buvo liuks :) Galima naudoti ir riebesnę, kas riebiau mėgsta. Tuno mūsų šeimai nepasirodė per daug - pats tas. Bet ir vienos skardinės užtektų dėl skonio. O ir varijuoti visaip galima. Super patiekalas, gaminsim ir gaminsim :)

    AtsakytiPanaikinti