2007 m. spalio 17 d., trečiadienis

Žuvies sriuba su kuskusu

PICT80890 copy

1 v. š. aliejaus
1 svogūnas, smulkiai supjaustytas
1 a. š. maltos kalendros
1 a. š. malto kumino
½ a. š. maltų juodųjų pipirų
½ a. š. malto cinamono
½ a. š. malto muskato
1 žalias čili pipiras be sėklų, smulkiai supjaustytas
400 g skardinė smulkintų konservuotų pomidorų
400 g skardinė avinžirnių, perskalautų ir nuvarvintų
1 litras žuvies sultinio
500 g žuvies filė
1/3 puodelio kuskuso

Puode įkaitinti aliejų ir jame apie 3 minutes pakepinti svogūnus. Suberti prieskonius ir čili, kepti kelias minutes, kol pasklis prieskonių aromatas.

Įmaišyti pomidorus, avinžirnius ir sultinį. Užvirti, ir ant vidutinės ugnies virti 15 minučių. Žuvį supjaustyti 3 cm dydžio gabaliukais, suberti į sriubą.

Nukelti nuo ugnies, suberti kuskusą, uždengti ir palaikyti 10 minučių arba kol kuskusas suminkštės.

Patiekti su grietine ir kapotomis petražolėmis.

P. S. sultinį naudojau vištienos. Nors čili pipiro nedėjau, bet gavosi pakankamai aštru ir labai skanu!

Šaltinis Super Food Ideas

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą