2007 m. spalio 27 d., šeštadienis

Lašiša su Mojo padažu

Mojo - tai tradicinis aštrus kubietiškas padažas, naudojamas kaip marinatas, šiltas ar šaltas padažas ar tiesiog tepamas ant sumuštinių... Vietoje sulčių galima naudoti tiesiog balto vyno actą... Šis padažas puikiai tinka su įvairia mėsa, o dažnai patiekiamas ir su bulvėmis... Beje, prieskonius šiam padažui pagardinti galima naudoti pačius įvairiausius - raudonėlį, trintą svogūną, petražoles, salierus, vyną, čiobrelius, cinamoną ir t. t...

PICT81111 copy 
4 lašišos filė gabalai (iš viso 750 g)

3 v. š. alyvuogių aliejaus
druskos, pipirų

Padažui Mojo
2 česnako skiltelės
2 a. š. paprikos miltelių
1 a. š. malto kumino
5 a. š. alyvuogių aliejaus
2 v. š. balto vyno acto, laimų, citrinų ar apelsinų sulčių
druskos

Česnakus, papriką, kuminą suberti į blenderį ir gerai sumaišyti. Neišjungiant blenderio po lašelį supilti 1 v. š. aliejaus. Tada lėtai įmaišyti likusį aliejų. Supilti actą ar sultis ir dar kartą gerai išmaišyti. Pagardinti druska.
Nuo lašišos nuimti odą ir supjaustyti 2 – 2,5 cm dydžio gabaliukais. Pagardinti druska ir pipirais. Keptuvėje įkaitinti aliejų ir iš visų pusių apkepti žuvies gabalėlius. Sudėti į lėkštes ir patiekti užpylus padažo.
Beje, lašišą galima iškepti ir grilyje aptepus aliejumi ir pagardinus druska bei pipirais.

P. S. mums tikrai labai patiko, tad skanaus!

Šaltinis barbecue-smoker-recipes

5 komentarai:

  1. Sveikute Sonatina, ingridientu sarase nerandu kiek acto reikia, nes recepte mini kad dedi acta.. :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Labas,
    kas yra - kuminas?

    AtsakytiPanaikinti
  3. Kuminas - savitas, stipraus kvapo prieskonis, vartojamas Kaukaze ir Pietvakarių Azijoje mėsai pagardinti. Deja, panašu, kad Lietuvoje jo taip lengvai nerasi (aš parsivežiau iš užsienio)... Nors matau, kad lygtai štai čia jo galima įsigyti...
    Kuminą galima mėginti pakeisti kmynais (naudoti reikėtų pusantro karto daugiau), kmynų ir anyžių mišiniu ar čili milteliais...

    AtsakytiPanaikinti