Drėgnas šokoladinis pyragas
Šis nesudėtingas pyragas yra superšokoladinis ir skanus. Tai puikus nebrangus skanėstas...
1 puodelis (150 g) miltų
1 puodelis (200 g) cukraus
1 puodelis (250 ml) karšto vandens
½ puodelio (60 g) kakavos miltelių
1 a. š. kepimo miltelių
1 a. š. sodos
1 kiaušinis
¼ puodelio (60 g) tirpinto sviesto
cukraus pudros
Iki vientisos masės sumaišyti miltus, cukrų, kakavą, kepimo miltelius, sodą ir karštą vandenį. Įmaišyti kiaušinį ir sviestą. Tešlą supilti į riebalais pateptą 20 x 20 cm dydžio kepimo skardą. Kepti iki 180º C įkaitintoje orkaitėje 30 – 35 minutes. Ataušinti ir pabarstyti cukraus pudra.
P. S. tikrai labai greitai paruošiamas ir labai skanus :)
Šaltinis Taste of Home
Noriu paklausti ar vietoj sviesto galima naudoti margariną, tavo kepiniuose?:)
AtsakytiPanaikintiAš pati visuomet naudoju sviestą tik todėl, kad margarinas man neskanus :) Bet manyčiau, kad sviestą dažniausiai galima keisti kepiniams skirtu margarinu...
AtsakytiPanaikintika tik issikepiau sita pyraga. super skonis. taip paprasta ir taip skanu. virsu dar aplaisciau tirpintu sokoladu.
AtsakytiPanaikintiVat man visada kyla klausimas dėl "karšto vandens"- ką reiškia karštas? Ką tik užviręs ir jau nebeburbuliuojantis? toks kur galima minutę pirštą išlaikyti? ar kaip nors kitaip tą jo karštumą įvertinti? :-P
AtsakytiPanaikintiVilma
Džiaugiuosi, kad pyragas patiko!
AtsakytiPanaikintiVilma, aš karštą traktuoju būtent taip - užviręs, bet nebeburbuliuojantis :) Jei reikia verdančio - tada jau pilu dar burbuliuojantį...
Tai tikrai labai paprastai ir greitai pagaminamas pyragas, tik man soda siek tiek jautesi. Gal kita karta bandysiu deti du saukstelius kepimo milteliu. idomu, ka ta soda duoda?
AtsakytiPanaikintiAciu uz recepta.
Gilute
Nuo sodos gaunasi puresnis, dariau eksperimentą ir pasitvirtino 😉
Panaikintigilute, paprastai soda vos vos jaučiasi dar šiltuose kepiniuose, o atvėsusiuose jausti neturėtų...
AtsakytiPanaikintiDažniausiai į kepinius dedama ir kepimo miltelių ir sodos tuomet, kai į tešlą įeina rūgštūs produktai - pasukos, kefyras ir pan. ir ji naudojama tam, kad subalansuotų tešlos rūgštingumą arba susilpnintų proteinus miltuose. Nenaudojant sodos tokiuose receptuose gali pakeisti kepinio spalvą ar skonį ir padaryti jį mažiau minkštą...
Šiame pyrage soda greičiausiai naudojama tam, kad pyragas gautųsi rausvai rudos spalvos (soda taip veikia kakavos miltelius) :)
Dekoju Sonatinai uz saunius receptus! Tik noriu paklausti ar i si pyraga soda reikia deti nugesinta actu?
AtsakytiPanaikintiRamune, recepte nieko nerašoma apie actą, tad ir aš sodos niekuo nenugesinau :)
AtsakytiPanaikintiDekui Sonatinai uz atsakyma. Si pyraga as jau isbandziau tik pabijojau deti soda ir dejau 2 a.s. kepimo milteliu. Gavosi gerai,tik virsus susikilinejo... Todel kita karta bandysiu su soda...
AtsakytiPanaikintiPasinaudodama proga , noriu dar karta padekoti uz jusu entuziazma ir geranoriskuma. Viska ka bandziau is jusu receptu - gaunasi puikiai. Aciu kad padedate atrasti is naujo maisto gaminimo dziaugsma...Sekmes! Lauksiu jusu nauju atradimu!
va, siandien kepem. mmm.. labai skanus tikrai!! tik as turejau saujele kapotu riesutu - pridejau :) tiesa, tesla gavosi labai skysta.. ar tokia ir turejo but?
AtsakytiPanaikintinorėjau paklausti ¼ puodelio tirpinto sviesto kiek daugmaž gramų būtų?
AtsakytiPanaikintiGražinute, džiaugiuosi, kad pyragas gavosi skanus :) O tešlos konsistencijos jau ir nebeatsimenu, bet lyg ir buvo gana skysta...
AtsakytiPanaikintiAušra, 1/4 puodelio sviesto yra ~60 g :)
ar i kepini reikia deti 1/2 puodelio kakavos milteliu? As dejau saldvos kakavos truputi mazeliau, o pyragas gavosi beveik juodas ( juodojo sokolado spalvos ), bet nesudeges, labai skanus , tik ta spalva labai jau gasdinanti ;D Gal reikia det tas tirpias saldzias kakavas ???
AtsakytiPanaikintiTaip, reikia būtent tiek tikros, o ne tos saldžios, kakavos miltelių :) Šiaip kakavos spalvą paryškina soda, tad gal galima pamėginti vietoje sodos dėti kepimo miltelių...
AtsakytiPanaikintiKa tik issikepiau , dar karstas, bet skanus. Bet jau spalva ...... pirmas vaizdas - tai sakes, sudege :-) Visai nepanasi spalva pagal nuotraukyte ...... tikras negriukas pavadinciau :-)
AtsakytiPanaikintiDžiaugiuosi, kad buvo skanu, nors ir negriukiška :)
AtsakytiPanaikintiVakar as taip pat isbandziau si pyraga. Viska dejau pagal recepta, taciau isejo tooooks juodas... issigandau, kad bus sudeges, taciau buvo laaabai skanus.
AtsakytiPanaikintiGal kita karta deti maziau kakavos...
Na vėl išsikepiau šį pyragėlį - duonkepėje...skanus labai :)
AtsakytiPanaikintiPyragas gavosi puikus, tik sutrūko viršus, ir iškilo nevienodai. Kažin dėl ko?
AtsakytiPanaikintiIsmaisei blogai
PanaikintiErnestas
Ir man gavosi puikiai. Labai skanus, aš dar šokolado išlydžiau ir ji aptepiau. Tik man užkliuvo vienas dalykas. Valgant pyragas lipo prie gomurio. Ar taip turi būti ar čia kažkas ne taip? Viską dariau pagal receptą.
AtsakytiPanaikintiaš tai iki šiol vietoj tirpinto sviesto visada dėdavau 3-4 didelius šaukštus grietinės. ir vandens, tiesa, nepildavau. galite paaiškinti, kam jo reikia? tuoj eisiu kepti pyrago, tai pagalvojau, reikėtų iškepti 2 ir palyginti skonius:)
AtsakytiPanaikintilabas Sonatina :)
AtsakytiPanaikintitavo receptai tiesiog nuostabus,bet..pastebejau kad kuo toliau vis maziau gamini..man noretus daugiau bulviniu patiekalu ar su makaronais..butu labai smagu kad recepteliu tik daugetu,nes tu nuostabi kulinare! :)
Superinis pyrgas. kepiau kelis kartus, visada gaunasi puikiai.
AtsakytiPanaikintiAčiu, Sonatina.
Labai labai skanus pyragas!! Aciu tau Sonatina ;) na turbut per daug idejau kakavos,nes labai jautesi tas skonis kakavos ;// kita karta desiu maziau ;}
AtsakytiPanaikintiLaba diena Sonata norejau paklausti ar i si pyraga reikia deti "nesquik" kakava ar ta tikraja kaip "saldva" ar panasia? aciu
AtsakytiPanaikintiLabai skanus pyragas. Vakar išsikepėm, o dabar jau nebėra. Greit ir paprastai pasidaro :)
AtsakytiPanaikintiAciu Sonatinai uz si nuostabu receptuka. As kepiau si pyraga be sodos, nes tiesiog neturejau, bet isejo puikiai ir labai skaniai - minkstas, dregnas ir sokoladinis. Svarbu neperkepti - as laikiau orkaitej lygiai 35min.
AtsakytiPanaikintio jei as vietoje kakavos deciau istirpinta kepimui skirta sokolada? gal nieko nenutiktu? :) gal kas jau pabande?
AtsakytiPanaikintias kepiau si pyraga... labai lengvas ir greitas... beje soda nugesinau su rugtele... ir ant virsaus kai iskepe dejau sokoladinio glajaus.. skonis nuostabus.. tiesiog tirpsta burnoje... ai dar va vietoj sviesto aliejaus pyliau :)
AtsakytiPanaikintiKa tik iskepiau si pyraga. Skonis puikus. Tik i tesla dejau plytele pienisko sokolado su smulkintais riesutais ir dejau ruginius ekologiskus miltus. Taip pat vietoje vandens pyliau piena, o vietoje cukraus dejau fruktoze. Tik labai painu, kai kiekiai rasomi puodeliais :) Bet is esmes ciki :) aciu uzz recepta :)
AtsakytiPanaikintiLabai skanus,paprastas pigus pyragas. pasaka. truuti idejau kaiko maziau, kaiko daugiau, pavaisinau visus, labai patiko, tai dabar vos ne mano firminis. :)))
AtsakytiPanaikintiAs viska dariau, kaip parasyta, dejau pagal normas, bet man nepatiko. Kazkoks keistas skonis. :)
AtsakytiPanaikintiAs irgi ka tik issikepiau si pyraga, viska dejau pagal recepta ir isejo liuks pyragas!!! Purus ir ne per saldus :)))
AtsakytiPanaikintio kiek yra 1/2 puodelio kakavos milteliu ? ;DDD
AtsakytiPanaikinti1/2 puodelio kakavos miltelių sveria apie 60 g :)
AtsakytiPanaikintika daryti jei neturi 20x20 kopimo skardos???
AtsakytiPanaikintikepimo
AtsakytiPanaikintilabai skanus patarciau visiem pabandyt labai labai patiko :)
AtsakytiPanaikintio kaip suzinoti kad yra lygiai 60 gramu???
AtsakytiPanaikintita pati, kepk skardoj 22 x 18, 10 x 40, ar apvalioj 20 cm ar dar kokioj kitoj, kokią tik turi...
AtsakytiPanaikintiO sužinoti, kad yra lygiai 60 gramų, paprastai galima pasvėrus svarstyklėmis...
tobulas pyragas :DDD
AtsakytiPanaikintinesuprantu, kodel man sukrito :( kepant graziausiai iskilo, kai iskepe isjungiau karsti ir palikau kad pravestu. Atejus radau sukritusi :( viska dariau pagal recepta, nieko nekeiciau. Vakar dariau marmurini keksa tai gavos puikiai. P.s. Aciu Sonatina uz receptus, esi pagalbininke virtuvej ;)
AtsakytiPanaikintiPyragas nuostabus, pirma karta ir gavosi puikus, spalva grazi-sodriai ruda. Aciu Sonatinai ir Inetai, kuri nurode si puslapi, nuo siolei turesiu pagalbininke virtuveje.
AtsakytiPanaikintiGalbūt pyragas nebuvo visiškai iškepęs, todėl ir galėjo sukristi?.. Aš niekada nepalieku iškepusių pyragų orkaitėje (nebent tik plikytus pyragaičius). Smagu, kad nors keksas pavyko :)
AtsakytiPanaikintiIrena, labai džiaugiuosi, kad pyragas patiko :)
the most sexy cake I ever tried :) labai paprasta, skanu, tiesiog nuostabus atradimas :)
AtsakytiPanaikintiSmagu, kad taip patiko :)
AtsakytiPanaikintiVita rase
AtsakytiPanaikintiKaraliskas obuoliu pyragas
Reikes 1 stikline cukraus 2 stikliniu karameles
dar nekepiau, bet bandysiu.
AtsakytiPanaikintisiaip puodelis yra 240 ml. tai 1/2 puodelio- 120 ml...:)
Na, man regis, taip ir parašyta - 1 puodelis yra 237 ml (suapvalinus ir bus 240 ml)...
AtsakytiPanaikintiLabai aciu uz receptuka labai skanus labai aciu tau Sonatina
AtsakytiPanaikintiSonatina tu pati geriausia kulinare
AtsakytiPanaikintiAčiū jums, kad skaitote ir išmėginate receptus :)
AtsakytiPanaikintistipriai perdaug sodos, neįmanoma valgyt, šiaip išvaizda ir spalva tikrai puiki
AtsakytiPanaikintiSVEIKI SEIMININKAI IR SEIMININKES- NORIU LAABAI PADEKOTI UZ TOKI GRAZU TINKLAPI BEI NEREALAUS SOKOLADINIO PYRAGO RECEPTA. Kepiau jau du kartus , ties iskarto triguba porcija, galvojau kad nesigaus ir viko tiek daug sugadinsiu, nes tesla skystoka pasirode....o gavosi super- visos mano drauges pamiso del jo :)
AtsakytiPanaikintiMums soda tikrai nesijautė... Kaip jau rašiau anksčiau, dažniausiai į kepinius dedama ir kepimo miltelių ir sodos tuomet, kai į tešlą įeina rūgštūs produktai - pasukos, kefyras ir pan. ir ji naudojama tam, kad subalansuotų tešlos rūgštingumą arba susilpnintų proteinus miltuose. Nenaudojant sodos tokiuose receptuose gali pakeisti kepinio spalvą ar skonį ir padaryti jį mažiau minkštą...
AtsakytiPanaikintiŠiame pyrage soda greičiausiai naudojama tam, kad pyragas gautųsi rausvai rudos spalvos (soda taip veikia kakavos miltelius).
Rasa, labai džiaugiuosi, kad pyragas patiko :)
laba, na skonis pyrago pasakiškas, bet kodėl man kaži neiškilo, ka galėjau padaryt ne taip? Ir soda visai nesijaučia kaip čia kažkas komentavo...
AtsakytiPanaikintias kai pabandziau kepu ir kepu :)
AtsakytiPanaikintiLabai smagu, kad pyragas patinka :)
AtsakytiPanaikintiJis labai daug ir nepakyla, bet dar galbūt tešlą per daug maišote...
Pyragas orkaitej kepa, o as skaitau komentarus. Nes tik perskaicius recepta ir pamacius nuotrauka iskart uzsimaniau:)) Tikiuosi, kad viskas gausis nes beskaitydama komentarus atradau, kad reikejo svieto deti 1/4 puodelio, o as sudejau 1/2. Liko 15min. ir reiks traukti:) Aciu uz super lengva receptuka, reiks butinai pabandyt ir kitus.
AtsakytiPanaikintiLabai šaunus pyragas, dažnai kepu.
AtsakytiPanaikintiKepiau jau 3x, nors pirmas buvo geriausias, dariau is dvieju formu, neiskilo nei karto:D bet skonis patiko, labai megstu sokolada, tik va beda atrodo toks lengvas receptukas, darau skaitydama ir eiles tvarka vistiek sumaisau :D gal iskiltu jei eiles tvarka viskas butu daroma..
AtsakytiPanaikintiNes gaunasi kaip biskvito lakstas :))
Pabandziau ir as si pyraga :) kepiau apvalioj formoj (skersmuo apie 23 cm), viska dariau pagal instrukcija, bet siek tiek sukrito.... dar klausimas ar kepant orkaiteje naudojat "ventiliatoriaus" funkcija? bet visumoj rezultatas patiko. aciu!
AtsakytiPanaikintiKą tik išsikelpiau šį pyragą. Neapsakomai skanus gavosi. Dar prieš kepant apibarsčiau riešutai, tai gavos išvis super duper.
AtsakytiPanaikintiDėkoju už nuostabų receptą. :D
Kad soda nesijaustu uzgesinkite citrina. Kelis lasiukus uzlasinkit. Kai gesini su grietine tai ji jauciasi.
AtsakytiPanaikintilabai puikus ir svarbiausiai greitai padaromas pyragas. man labai ptik, tik kazi kodel nesigavo dregnas, ir labai jau trapus????
AtsakytiPanaikintiSveikos :)
AtsakytiPanaikintiPyragas man neiskilos...Na kepimo metu kazkiek pakilo,bet kai isjungiau,jis subliusko! Na suvalgem ir toki,skanus,bet manau kad dar skanesnis iskiles... Pasakykit,ka ne taip darau?...
sveika :)
AtsakytiPanaikintikepiau si pyraga jau kelis kartus, na be galo skanus jis man. Bet yra tokia problemele, kad turbut tik man jis toks be galo kartus ir patinka :D kaip butu galima ji padaryti labiau pienisko sokolado skonio? masciau, kad gal reiketu kakavos mazinti per puse ir ideti grietineles milteliu? o gal pieno pilti?
Na, gal turi kokiu minciu? :D
Sveiki, kepiau ir as jau kelis kartus si pyraga, be galo paprastas receptas ir be galo skanu :) as kad butu saldesnis ir slapesnis supjaustau pienisko sokolado gabaliukais ir imaisau i tesla :) taip skaniau gaunasi :)
AtsakytiPanaikintiDiana
As taip pat su klausimu, ar kiausinio nereikia plakti? Tiesiog imaisyti?
AtsakytiPanaikintiSveikute, katik issikepiau si pyraga, gerai, kad paskaiciau kitus kome ntarus tai viskai neissigandau, kad sudegs :)) taip pat uzpyliau lyditu juodu sokoladu pavirsiu, pamaniau, kad galbut nereikejo jo pilti, nes gavosi per daug sokoladiska :) bet skonis is tiesu nera toks nuostabus, gal skanesnis saltas ? :) Kepiau ne skardoje, o lazanijai skirtame moliniame inde, dydis jo gal 18x18cm dugnas siauresnis uz virsu, bet tilpau ir iskilo virs krastu, nuo dugno aukstis gavosi 8cm :) taip pat dariau viska kaip nurodyta, tik kakavos milteliu pagal mano puodeli reikejo 100g, bet as ziopla nepamaciau pirkdama, kad tik 80g, bet viskas ciki gavosi :) mano vyriskis kadangi labiausiai megsta juoda sokolada, tai manau patiks :) aciu :)
AtsakytiPanaikintiKatik issikepiau si pyraga, labai lengvas receptas ir tikrai skanus gaunasi, tik vat man kazko kai pjausciau byrejo labai, tai nesigavo tokie grazus gabaleliai gal reikejo palaukt kol atves pyragas? Bet siaip tai puikus receptas!!! :)
AtsakytiPanaikintiAutorius pašalino šį komentarą.
AtsakytiPanaikintiPuikus pyragas! Kakavos įdėjau turbūt net daugiau nei recepte (visada dedu maždaug "iš akies"), bet per daug nepasirodė. Iškilo puikiai, paviršius gal ir nebuvo labai gražus, bet kadangi pyragus kepu kekso formoje, tai apvertus buvo gražutėlis :) Skaniausia buvo dar šiltas su pienu, kitą dieną buvo truputį apdžiūvęs, bet manau sueis ir toks :)
AtsakytiPanaikintiNa, man šistas pyragas gavosi grynai kaip tie keksiukai, kuriuos paradvinėja norfoje ir universiteto valgykloje :D žiauriai paprasat ir skanu :) Ačiū Sonatinai :)
AtsakytiPanaikintiO kiek reikia dėti sviesto (gramais)?
AtsakytiPanaikintiLabai džiaugiuosi, kad šis pyragas jums patinka :) Ačiū!
AtsakytiPanaikintias, sviesto reikia dėti apie 60 g.
Šiandien vėl kepiau šitą pyragą. Džiaugsis sesuo, kai grįš :))) O aš dar ir grupiokes pavaišinsiu universitete :DD :))) Ačiū, Sonatina :))))
AtsakytiPanaikinti:((((( man tai ziauriai jaucias kepimo milteliai arba soda. Net kartu! Niekaip nesuprantu, kaip kitiems gavosi l. skanus. Dejau nubrauktus saukstelius. :(((((
AtsakytiPanaikintiKatik pasidariau šį pyragą :) Fantastiškas! Ačiū už receptą! :)
AtsakytiPanaikintiKepu dabar pyragą, žiūrėsiu, kaip gausis :)) Kai ragavau tešlą, skanu :)))
AtsakytiPanaikintiNa štai, toks jausmas, kad viduriukas galėjo dar kiek pakepti, o kepiau 35min. Bet šiaip tikrai skanus pyragas :)
AtsakytiPanaikintiDėkui, Sonatina :)
turiu viena klausima,ar kiausinius su sviestu reikia isplakti ir tada imaisyti,ar tiesiog imaisyti?
AtsakytiPanaikintijoooo, ir man jaučiasi soda su kepimo milteliai, bet pirmieji šio pyrago kepiniai gavosi puikūs, dabar vėl kepsiu, bet jau dėsiu pusę kepimo miltelių ir sodos pusę šaukštelio....
AtsakytiPanaikintiDažnai kepu šį pyragą, kai reikia greit kokio kepinio - prie jo darau vanilinį kremą pirktinį - labai skaniai ir prabangiai atrodo :)
AtsakytiPanaikintiPakutinį kartą kepant jau buvo svečių tai beplepant pamiršau įdėti sviestą, nors buvau pasiruošusi - ir gavosi netgi puresnis ir skanesnis nei paprastai :) Bandysiu vėl be sviesto.
labas Sonatina, norėjau paklausti ar tinka paprasta, saldi kakava?
AtsakytiPanaikintisodos saukstelis nubrauktas? ar su kaupuku?
AtsakytiPanaikintiSonatina, tu saunuole :-) Linikiu tau kurybiniu minciu, ideju, neissekancios energijos :-) Skaitau ir gaminu pagal tavo receptus ne tik cia, bet ir Super Mamoj :-) ACIU TAU :-)
AtsakytiPanaikintiDabar noriu paklaust, man sitas pyragas nesigavo labai jau dregnas...sakyciau sausokas..Ka as ne taip darau? Nes noretusi tokio slapesnio :-)
P.s. mes su draugem ji pries valgant sulaistem brendiu :-D Tai tiko :-D gavsi dregnas :-D
pyragas gavosi labai skanus, bet labai jau plonas, ar taip ir turi buti?
AtsakytiPanaikintiP.s. aciu uz receptuka. :}
Labai smagu, kad pyragas jums patinka!
AtsakytiPanaikintiVisus ingredientus tiesiog išmaišau mikseriu.
Kakava turi būti nesaldi.
Visi šaukštai ir šaukšteliai dedami nubraukti, t. y. aš turiu specialius matavimo šaukštus ir viską jais matuoju nubraukusi. 1 a. š. yra 5 ml, 1 v. š. yra 15 ml.
Sausokas pyragas greičiausiai gavosi dėl to, kad buvo šiek tiek per ilgai kepamas. Tiesiog visos orkaitės skirtingos, todėl reikėtų patikrinti pyragą šiek tiek anksčiau.
Pyragas nesigauna labai aukštas, gal tik nuotraukose jis taip atrodo...
Kepiau pyragą jau du kartus ir man jis gavosi nuooostabiai! as dejau saldzia kakava, vietoj vieno - puse saukstelio sodos ir vietoj 1 a.s. kepimo milteliu dejau 1.5. Bet man tikrai gavosi labai skaniai visi labai isgyre, gavosi labai sotus pyragas. Labai Aciu uz si recepta!!! :)
AtsakytiPanaikintiŽiauriai skanus :) kepu ir kepu :) Ačiū už receptą :)
AtsakytiPanaikintiTruputi per trumpai kepiau. O siaip skanus:) Cukraus daug dedasi, bet nera labai saldus, tai as dar aplaisciau sokoladu:)
AtsakytiPanaikintiSiandien jau antra kart kepsiu.Puikus skonis,gretai paruosiamas,super,aciu!
AtsakytiPanaikintiKažin kodėl man nepakilo pyragas:(? Gal, kad gesinau sodą, bet neturėtu... T
AtsakytiPanaikintiDėkui už receptą, nesudėtingas, greitai iškepa ir labai skanus. Šią savaitę jau trečią kartą kepsiu, ši kartą bandysiu įmonaišyti šokolado gabaliukus. Tik vyras apsirikęs nupirko ne šokoladą o saldžias plyteles, bet tikiuos, kad skonio nesugadins.
AtsakytiPanaikintikepiau šį pyragą tris kartus, pirmasis buvo geriausias ir skaniausias, o kitus du pyragas tiesiog sukrito ir nė trupučio neišlkilo, buvo toks sunkus, guminis blynas...nesuprantu ką darau ne taip... Juk pirmą kartą viskas pavyko. Gaila, labai skanus pyragas iš tikrųjų. Bet bandysiu dar, nenuleidžiu rankų :D
AtsakytiPanaikintiAčiū labai už gardžiai atrodančius ir skaniai valgomus receptukus. Jau ne vieną išbandžiau. O šis šokoladinis pyragas tiesiog - FANTASTIŠKAS, aš dar prie ne visai atvėsusio ledų šaukštą užkraunu. Nerealu.... Va, ir dabar jau vėsta. Gal kas į svečius?.....
AtsakytiPanaikintihey, aciu tau uz si recepta. Neseniai buvo mano mamos gimtadienis. Ir as norejau jai padaryti kazka skanaus, ipatingo. Ir pamaciau si pyragaiti!!! Tai ir nusprendziau : gaminsiu sita. Man pavyko . Paragavusi mama vos nenualpo ir skanumo....
AtsakytiPanaikintiMan pirma karta kepant jo vidus taip ir liko neiskiles. Gal patartumete kita karta tiesiog pilti maziau vandens?
AtsakytiPanaikintiAciu.
neiskiles - t.y. visai slapias ir zalias (nors paskui badydama iskepti ant mazos ugnies pralaikiau ji dar papildomai kone valanda).
AtsakytiPanaikintiNEgaliu patikėt - man pavyko! Superinis pyragas! Viską dariau tiksliai pagal receptą ir viskas gavosi puikiai - ir iškilo, ir jokios sodos nesijaučia, ir spalva graži. Sugaišau tik 10 min ir patiekiau pyragą šeimynai pusryčiams :) Ačiū!
AtsakytiPanaikintiTikrai puikus pyragas :) pirma karta kepiau kaip nurodyta, viskas super pavyko, dabar kepant varijuoju - idedu graikiniu riesutu- labai skanu :) dabar vel kepsiu ir bandysiu su rome mirkytomis razinomis bei riesutais :) su ledais isvis fantastiska!!!!!!! Aciu uz puiku ir paprasta recepta!!!
AtsakytiPanaikintiNerealiai skanus pyragas, tik aš dar į tešlą ipilu uogienes ir saldytu uogu, tada jis buna dar dregnesnis. Labai paprastas, bet ne prastas skanestas :).
AtsakytiPanaikintiLabai skanus pyragas, bet kazkodel ne visada gaunasi :( Gal kas zinot kodel kartais jis man iseina pasakyciau "kaip guminis", o kartais purus ir skanus nerealiai. Padekit suprasti ka darau ne taip..:( Jis man taip patinka, bet deja pavyksta gerai iskepti tik kas koki trecia karta...
AtsakytiPanaikintiIšėjo labai skanus pyragas ir viskas pavyko. Nors man ir ne prie širdies šokoladiniai pyragai, bet šitas labai patiko. Tik dar pridėjau lazdyno riešutų:)
AtsakytiPanaikintisonatina,o ar logiska si kepini supjaustyta naudoti kaip biskvitus tortui?sis pyragas seniai mano megstamas,todel galvoju parinkus tinkama pertepima turetu buti skanus tortas.
AtsakytiPanaikintio man per pusvalandi neiskepe :( kepe virs valandos. idomu kodel?
AtsakytiPanaikintiLabai geras receptas, galite pabandyti i pati pyraga deti sokolado (istirpius kartu su sviestu)
AtsakytiPanaikintiLabai dekui uz toki nuostabu pyraga. vakar netycia aptikau sita puslapi ir nsuprendziau pabandyti sita pyraga. Gavosi super ir dingo namiskiu burnose per koki pusvalanduka:))) Suiperinis pyragas
AtsakytiPanaikintiMargarita
Labai skanu, jei apipili balto sokolado glaistu. Mes ji darem: 2 plyteles balto sokolado (200g), 6 v.s. aliejaus - viska istirpinti ant garu. Mm, tada ta glaju uzpilt and pyrago ir pabarstyti arba kokoso drozlem, ar migdolu plokstelem. ^^. Labai skanu! Su kokoso drozlem gabaliukai atrodo lyg sushi xD Linksmai. Labai labai skanus pyragas! Nesveikai juodas, bet tuo dar idomiau!! Labai aciu uz recepta!! Visom draugem apie jus papasakojau! Kokius pyragus kepu, visi puikiai iseina! ACIU, Sonatina! x33
AtsakytiPanaikintiPyragas nerealus!!!! as tik i ji idejau 2 kiausinius, o ne viena, kazkodel man taip uzsinorejo :)
AtsakytiPanaikintigaminasi be galo lengvai ir paparastai, labai greitai :)
dekoju uz puiku recepta.
man jis gavosi purus purus, niekas niekur nelimpa (kaip kazkas sake), o iskepta as ji dar pertepiau vysniu dzemu, nes norejosi dar skanesnio, tai patikekit... tirpsta burnoje :D am am. skanaus visiems
as kai kepiau tai apie 40-45 minutes ir skaniau kai tik iskeptas dar pastovi , atausta
AtsakytiPanaikintisuperinis pyragas :)
AtsakytiPanaikintikatik baigem valgyt pyraga kuris seniai buwo tik isimtas ish orkaites,lengvai gaminamas ir kas megsta slapius pyragus tai super. :)As ir kepiau duonkepei tai visgi reiktu manau 20x20 nes duonkepe per auksta
AtsakytiPanaikintiKatik iskepiau,gavosi super! :)
AtsakytiPanaikintiSveiki, ačiū už puikų receptą, tiesiog iš nieko gavosi nuostabus pyragas. Gražių Jums švenčių!
AtsakytiPanaikintikarstas pyragas su ledais.....tikrai kasnis vertas milijono ;)chocolate brownie
AtsakytiPanaikintinu va,katik ir as issikepiau si isgirta pyraga,tikrai puikus,tik kaip ir kazkas jau sake,sodos skonis gerokai jauciasi,nors valgau pyraga jau atvesusi,bet vistiek skanu :) aciu uz recepta.
AtsakytiPanaikintiAš taip pat išbandžiau šį receptą. Pati labai retai ką gaminu, neturėjau svarstyklių, nežinojau kokio dydžio puodelį naudoti, bet nepaisant visko pyragas gavosi puikus! Ir iškilo ir sodos nesijaučia (jos dėjau truputuką mažiau nei a.š.). Ačiū Tau, Sonata :)
AtsakytiPanaikintiLabai geras receptas ,tikrai skaniai gavosi ,dekui uz recepta ;]
AtsakytiPanaikintiSuperinis pyragas :) kadangi man patinka saldūs skanumynai tai dar užtepiau ištirpinto šokolado ant viršaus :) Ačiū už šį paprastą, bet labai skanų receptą :)
AtsakytiPanaikintihttp://skanuseksperimentai.blogspot.com/2009/08/labai-dregnas-sokoladinis-pyragas.html man atrodo kad cia to pyrago kopija:))
AtsakytiPanaikintigaminau jau pora kartu. fantastika. bet skaniausias jis man jau atvesintas , netgi po nakties saldytuve. paskutini syki kai kepiau vos iskpeta apliejau sokolado mase , kuria pasigaminau is pienisko sokolado sviesto ir grietineles apibarsciau spalvotais torto pabarstukais ir isnesiau i balkona kad atvestu. ir dar parnesus laikaiua saldytuve o ryte toks gardus toks dregnas buvo mmmm. gaminsiu dar daug sykiu beje skanu padalintas i dvi dalis ir perteptas mascorpane.
AtsakytiPanaikintiLabai ačiū už puikų receptą.Pyragas tikrai skanus,bet man kažkodėl labai sunkiai pjaustėsi-labai trapus...
AtsakytiPanaikintiKaip tik dabar kepu,tik dar idejau riešutu is siek tiek romo esencijos,ziuresim kaip gausis ;)
AtsakytiPanaikintiJeigu pyragas gavosi labai trapus - tai gal perkepėte?
AtsakytiPanaikintiKepiau šiandien! Fantastika :) paprastas ir skanus :) Ačiū labai už receptą :)
AtsakytiPanaikintilabai geras skonis, bet kol isemiau is skardos -virto trupiniais... Ka blogai dariau?
AtsakytiPanaikintiPabandykite iškloti skardą kepimo popieriumi ir neperkepkite pyrago - tuomet nesunkai išimsite iš formos.
AtsakytiPanaikintijau kepu... bus matyti. tikiuosi slapio :)
AtsakytiPanaikintimmm., labai skanu! Skonis kaip parduotuveje pirkto negriuko! NUOSTABU!
AtsakytiPanaikintiSuper pyragas!
AtsakytiPanaikintiNerealus pyragas!!! Tik as ji dar patobulinau-perpjovus pusiau pertepu vysniu uogiene namine, apglaistau sokoladu... Geriau nei tortas gaunasi :)))
AtsakytiPanaikintiJau kepa! Mano pirmasis šokoladinis pyragas :) ačiū už įkvėpimą ir receptą!
AtsakytiPanaikintinuostabus pyragas!!!! tik aš dar įtarkavau apelsino žievelės ir įpyliau vieno apelsino sulčių-tiesiog dieviškas šokolado ir apelsino derinys!!
AtsakytiPanaikintiGal kas galit pasakyti, kas nutiko maniskiam pyragui - pyragas graziai kilo,net pavirsius suskilo, iskepusi iskart neistraukiau is orkaites, keleta minuciu isjungus orkaite palikau siek tiek atvesti, istraukus po keliu minuciu visas pyragas susmego, ir tapo suplota tesla. Kas galejo nutikti, gal tesla buvo per tirsta, bet tokia tikrai neatrode. Noreciau dar karteli ji isbandyti, bet baisu, nes tikrai skonis kai tesla ne puri, o tarsi suspausta ir slapia kaip obuoliu suris neitin skaniai valgesi..
AtsakytiPanaikintiO man isejo pasakiskai skanus pyragas slapias dregnas ir labai minsktas tikras skanumelis.
AtsakytiPanaikintiAčiū. Seniai ieškojau recepto. Gaminau labai greitai ir iš akies - jacobsinis puodelis miltų, tas pats puodelis cukraus, du arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių (sodos pabijojau dėti, nors specialiai tam reikalui pirkau), iš akies 60 gramų kakavos, iš akies 60 gramų sviesto, kiaušinis, skarda 25X35, tilpo kaip tik, kepant net neišvarvėjo nė lašo, apie 25 minutes kepimo rekomenduojamo (elektriniam daikte)ir vualia - negriukiškas nenusakomo skanumo skonis. Ir taip apsivalgymas, o jei su ledais ar mascarponės kremu - nebėr žodžių :D
AtsakytiPanaikintiLabai labai skanu, aš dabar šeimoj žinoma tik dėl šokoladinių pyragų :)) Ačiū :]]
AtsakytiPanaikintikepiau jau antrą kartą, bet nei karto nesigavo :( abu kartus neiškilo
AtsakytiPanaikintiAciu, labai skaniai ir greitai gaunasi jau koki 10ta karta kepu.. labai skanu su ledais
AtsakytiPanaikintiSVeiki, as irgi siandien greitai i google irasiau ka cia su sokoladu pasidaryti galeciau :) skonio dar nezinau, bet zadu sivakar nestis pas draugus - atrodo gerai, minkstai :) tik,deja, suskilo virsus - kodel? p.s. sodos nedejau, dar istirpinau 100 g sokolado kartu su sviestu. nors skonio dar nezinau, bet kepsiu vel :) dekui!
AtsakytiPanaikintisveiki, norėjau paklausti, kelios porcijos išeina iš vienos normos?
AtsakytiPanaikintisveiki,
AtsakytiPanaikintiman kažkodėl pyragas sukrito...gal dėl to kad per trumpai kepiau?
Gal žinote kodėl man jis nenori kepti? nes praeitą kartą kepiau apie 35 min, viskas kaip nurodyta recepte, o jis absoliučiai nebuvo nei trupučio panašus į tą kur nuotraukoje... tiesiog viršus buvo iškepęs, o viduj - tešla. Antrą kartą kepiau visą valandą - beveik tas pats... Tai kame esmė nesuprantu... orkaitė ta iš naujausių, kepiau 180 laipsnių temperatūroje... patarkit, kas ne taip?
AtsakytiPanaikintiMilijonas AČIŪ už receptą. Sąžiningai - dar joks kepinys deserto pavidale man nebuvo pavykęs. Galvojau, esu beviltiška tokiuose kepiniuose :) Kai pasakiau vyrui, jog jo gimtadienio proga bandysiu kepti šokoladinį pyragą, jis atvirai prašė to nedaryti, akd nesugadinčiau produktų :))) sakė, aš geriau nupirksiu :)) Receptas superinis, mažai darbo, greitai pagaminama ir garantuota sėkmė, o viską vainikuoja - tooobulas skonis :)
AtsakytiPanaikintiNorėčiau paklausti, ką čia duoda karštas vanduo? :)
AtsakytiPanaikintiSuperinis receptukas, labai skanu ;)
AtsakytiPanaikintisakykit, o kokias porcijas dėti, kad 30 žmonių bent po mažą gabalėlį paragautų? :D
AtsakytiPanaikintiKepiau ir labai skanus gavosi :) Ačiū už puikų receptą, dabar dažniau pyragus kepsiu :)
AtsakytiPanaikintiIr as siandien kepiau sita pyraga:) tikrai skanus, nesaldus, slapias:) dar padariau 2 jogurtinius pertempimus, skanumelis:)
AtsakytiPanaikintiKiek laiko reikia kepti jei darai dviguba,irgi 30-35 min?
AtsakytiPanaikintiman nesigavo vientisa masė, bet tuojau šausiu į orkaitę ir žiūrėsiu kas gausis.
AtsakytiPanaikintiva kaip būna, kaip pamiršti savo patį mylimiausią ir geriausią receptą.. :)
šiaip esu konditerė, bet šį kartą visai nesigavo...
AtsakytiPanaikintigal ką ne taip padariau ar įdėjau? bet jis buvo neskanus ir per daug birantis, nepatiko nei vienam vaikui.
Labas Sonatina:) Norėjau paklausti, ar kiaušinį reikia išplakti atskirai ir tik po to galima įmaišyti į visą masę? Ar galima net neplakus tiesiog įmušti? ;)
AtsakytiPanaikintiPaula
Aš atskirai kiaušinio neplaku, o įmušusi į tešlą išmaišau šluotele.
AtsakytiPanaikintias tai pat darau :)
PanaikintiAs kepiau si recepta ir po to sekancia diena ta izymuji is ukmamyte.com puslapio su rududu. TAI mano seimas anas labiau patiko, nors man sitas
AtsakytiPanaikintihmmm skonis geras, bet apacioje [er viduri tokia teslyte gumine gavos...nors, rodos, kepiau net ilgiau nei nurodyta, bet vistiek :/
AtsakytiPanaikintiSonata, tavo visi receptai - tobuli....
AtsakytiPanaikintikiek kepiau visko oho kaip skanu buvo :))))
o man nesigavo, toks tiesiog blynas, tikiuosi nors skanus bus
AtsakytiPanaikintiKepu antra karta jau, jau toks nuostabiai purus, sokoladinis, ne per saldus ir taip paparastai pagaminamas :)Galiu patarti merginoms,kurioms nesigavo : miltus butina persijoti,as naudojau ''karaliskus'',nedarineti orkaites bent jau pirmas 15min.Viskas turetu gautis,jei tiksliai laikytis recepto :)
AtsakytiPanaikintiAciu Neringai :)
Tiek daug liaupsiu siam pyragui, kad issikepiau ir as. Skonis neiprastas, man labai jautesi soda,kita karta jos nedeciau, be to, isemus is orkaites tiesiog akyse susmego:( Nesuprantu kodel, viska dariau kaip priklauso(miltus sijojau, nedarinejau orkaites kepant,produktai visi geros kokybes). Zodziu,man nepavyko:(
AtsakytiPanaikintiO jei bandyciau be kiausinio, kazin ar iseitu?
AtsakytiPanaikintiSkanus pyragas, ka tik iskepiau, kas geriausia - kad dregnas. sodos nedejau, tik kepimo milteliu tiek kiek rekomenduota - super. nesiu i vaiku darzeli talkai prie kavutes :)
AtsakytiPanaikintisveiki:)
AtsakytiPanaikintiaciu Jums uz toki nuostabu recepta, jau eile metu pavyksta visus nustebinti siuo sokoladiniu grazuoliu:) Tik as sodos nededu, vietoj jos tiesiog kepimo milteliu dedu,nes man jauciasi sodos skonis po to, o as nemegeja jo:) Taip pat kartais "patiuninguoju" pyraga,idedama vysniu ar slyvu,jos priduoda lengvumo ir rugsteles pyragui:)
Dar karta dekoju:)
na pyragas isties skanus :) tik soda vis delto nugesinu ir dar idedu vysniu uogienes :))
AtsakytiPanaikintiKažin, kodėl gaunasi lipnus, o ne purus?... :/
AtsakytiPanaikintiO gal galima butu kakavos miltelius pakeisti karsto sokolado milteliais?
AtsakytiPanaikintiAciu u nuostabu receptuka,gavosi super.
AtsakytiPanaikintiUžplikius birius produktus karštu vandeniu neišsimaišo miltų gumuliukai. Tešlą maišiau labai ilgai... Patarkite ką daryti? :)
AtsakytiPanaikintilaba diena seimininke,pirmiausia noriu tau padekoti uz sio pyrago recepta,zinoma,bandziau ir isejo puikus,ruosiau,kaip buvo parasyta tavo recepte,isskyrus,kad turejau saldzios kakavos,ir kad dejau kepimo miltelius,pyragas skanus,as neturiu tau ko pakomentuoti,tavo receptas liux,bet kitoms merginoms tos kurios cia komentuojat,ka daryti,del kiausiniu,karsto vandens ar miltu neismaisytu,taigi viskas puikiai parasyta recepte,vanduo karstas ,ten nera parasytas verdantis,kiasini imaisyti,vadinasi ji i tesla imusti ir imaisyti, kitas dalykas manau skystoje tesloje ja maisant,nere gumuleliu,nebent ta tesla baigiant ruosti,maniai kad tesla yra perskysta ir dadejai miltu tuomet gausis gumuleliai,bet kepant ju neliks,ir siam sokoladiniam pyragui,gaunasi tesla skysta,kepant ji sukieteja.sonatinaaaaaaaaaaaaaaa sekmes tau tavo receptas puikus ir pirmyn.
AtsakytiPanaikintiFantastiškas gardumynas!!!! Paskaičius komentarus, nusigandau, kad tik pavyktų, visgi ne sau kepiau:) o bet tačiau... pasaka!!! labai primena brownie pyragėlius, dar pieniško šokolado įpjausčiau, tai išvis nepakartojama.. Dariau tortą su sviestiniu šokoladiniu ir karamelės pertepimu, tai jau darant kaupėsi baltas pavydas būsimiems valgytojams:))) Labai ačiū už tokį paprastutį, bet laaaaaabai skanų receptą. Beje, kepiau gal 10-15min.ilgiau, nes mano orkaitė lėtoka:))
AtsakytiPanaikintiMan jis buvi nedakepes ir kiausinis lb jautesi :/
AtsakytiPanaikintiKepiau is dvigubos normos, gavosi labai viskas puikiai. :)
AtsakytiPanaikintiAr galima vietoje kakavos naudoti kerobo miltelius?
AtsakytiPanaikintiSusigundziau ir as siuo pyrageliu - gavosi labai sokoladinis ir skanus :) tik vietoj sviesto naudojau alieju ir kepimo miltelius teko pakeist soda, nes pastaruju neturejau. Tik vienas negerumas gavosi, kad virsus pratruko, bet manau, kad tai del to, kad formos sonu neistepiau riebalais, mat vidurys pyrago kilo, o prie krastu prilipe pyrago sonai taip kilt negalejo. Siaip receptukas super uzklupus sveciams ar notint greito deserto prie kavutes!
AtsakytiPanaikintiDar norisi pridurti, kad sis pyragas pastovejes tampa dar skaniasnis - purus, minkstas ir kartu dregnas. Niam niam :)
AtsakytiPanaikintiMergytes, ESU KEPUS NE VIENA SOKOLADINI PYRAGA, NES MANO VYRAS PAMISES DEL JO. jAU KOKIUS METUS LAIKO KEPU VIENA PAGAL TA PATI RECEPTA. GARANTUOTAS TIRPIMAS BURNOJE :) http://www.moterisirnamai.com/2013/11/sokoladinis-pyragelis.html ZIAURIAI ZIAURIAI SKANUS, TIK SVARBU NEPERKEPTI. AS KEPU JI NORMALIOJE PYRAGO FORMOJE
AtsakytiPanaikintiMan asmeniskai neskanus, lipo prie gomurio, labai juodas, ir skonis toks idomus. O kai kepiau nebuvo jokio viliojancio kvapo. Is tikro cia tiek isgirtas, bet man pasirode, kad jis nieko vertas. Man nepatiko.
AtsakytiPanaikintiNu labai skanus gavosi kepiau savo gimtadieniui o ar galetum pasiuliti koki glaista ant jo??:-)
AtsakytiPanaikintiSveiki, as norejau labai stipriai padekoti uz si pyraga. nors man 11m. ,bet, be suaugusiuju prieziuros sugebejau mamai iskepti pyraga. ir visa seima sake kad labai skanus. :)
AtsakytiPanaikintias noriu paklausti . ar butina to kepymo milteliu jai dedi sodos?
AtsakytiPanaikintiadriana. 11m.
Aštik norėjau pasitikslinti, kodėl dedama ir sodos -ji juk taip pat dedama , kad keltų kepinį, ir kepimo miltelius. Ir soda visada kepiniuose - atvėsusiuose sr ne- jaučiasi, jei ji nenugesinama - t.y actu, citrinos sultinis, citrinos rūgštimi vandenyje, ar paprasčiausia grietine, rūgčiu pienu, kefyru, pasukom ar net ir prarūgusia uogiene, su kuria tarp kitko galima pakeisti kakavos miltelius. ir gaunasi taip pat tamsus pyragas. Gal mažiau ,šlapias'. skanaus visoms
AtsakytiPanaikintiAš ir išbandžiau šį, daug kieno išgirtą pyragą, tačiau man jis nesigavo toks tobulas.. :/ Gavosi labai sunkus ir valgant vėlėsi burnoje. Tačiau, su ledai prie pyrago truputį pataisė situaciją. :)
AtsakytiPanaikintiPuikus pyragas! Aciu Sonatinai. Visada gaunasi puikiai. Ieva
AtsakytiPanaikintiPiragas belnkaip neskanus guminis kazkas, gal kazka ne taip padariau ? vos neapsivemiau... >:(
AtsakytiPanaikintiZiauriai neskanus, guminis kazkoks, gal netaip kazka padariau ? Vos neapsivemiau... >:(
AtsakytiPanaikintiTobulas pyragas. Ačiū už receptą! ;)
AtsakytiPanaikintiNu tiesiog tobulas! 😍 taip pat su šita tešla ir keksiukus kepiau
AtsakytiPanaikintiSis pyragas tikras issigelbejimas- greitai pagaminamas ir labai skanus. Jau koki 100-taji karta kepu ir visada gaunasi. Aciu
AtsakytiPanaikintiO pavyktų į šį pyragą įdėti šokoladinį pertepimą? Kai iškepusį pyragą perpjauni pusiau, užtepi kokio kremo, uogienės ar šokoladinio kremo ir viršų vėl uždedi ir palieki atvėsi. Gal kas bandė?
AtsakytiPanaikintiLabai greitai pagaminamas ir skanus bei drėnas pyragas, rekomenduoju pasigaminti
AtsakytiPanaikintiTobulas pyragas gavosi. Tuo paciu receptu ir darau su obuoliais,tik be kakavos👍
AtsakytiPanaikinti