2007 m. spalio 2 d., antradienis

Mieliniai rageliai

PICT80391 copy
Tešlai

300 ml šilto pieno
1 - 2 v. š. cukraus
1 - 1,5 a. š. druskos
1 v. š. sausų mielių
50 g labai minkšto sviesto
3,5 puodelio (~500 g) miltų

Rageliams aptepti
1 kiaušinis
žiupsnelis druskos

Pieną, cukrų, mieles, sviestą ir miltus sudėti į didelį dubenį. Nedideliu greičiu mikseriu ar kombainu maišyti 3 minutes. Suberti druską ir maišyti dar 7 minutes. Padidinti greitį ir dar maišyti 5 minutes.

Dėti tešlą į miltais pabarstytą ar aliejumi pateptą dubenį, uždengti ir šiltai kildinti 1 valandą.

Pakilusią tešlą paminkyti ir padalinti į 3 lygias dalis. Iš kiekvienos dalies iškočioti 30 cm skersmens apskritimus, kuriuos padalinti į 8 trikampius. Pradedant platesniuoju kraštu kiekvieną trikampį suvynioti į ragelį ir ragelio galus šiek tiek sulenkti vidun, kad gautųsi pusmėnulis.

Ragelius sudėti į kepimo popieriumi išklotas skardas, pridengti ir dar pakildinti, kol padvigubės. Kiaušinį išmaišyti su druska ir aptepti pakilusius ragelius.

Kepti iki 180º C įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių, kol gražiai pagels.

P. S. tešlą ruošiau duonkepėje. Rageliai gavosi minkštučiai ir purūs...
 
PICT80401 copy 
Šaltinis kuking.net

5 komentarai:

  1. labai skanios ir paprastai pagaminamos bendeles. As dar apibarsciau sezamo seklomis ir aguonu grudeliais.
    Gilute

    AtsakytiPanaikinti
  2. Gilute, labai džiaugiuosi, kad rageliai patiko :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Labai geras receptas - labai skanus ir paprastai pagaminami rageliai - aciu!

    AtsakytiPanaikinti
  4. super.pabandem,labai skanu

    AtsakytiPanaikinti
  5. o jai ne sausos mielies tai kiek

    AtsakytiPanaikinti