Mieliniai rageliai
300 ml šilto pieno
1 - 2 v. š. cukraus
1 - 1,5 a. š. druskos
1 v. š. sausų mielių
50 g labai minkšto sviesto
3,5 puodelio (~500 g) miltų
Rageliams aptepti
1 kiaušinis
žiupsnelis druskos
Pieną, cukrų, mieles, sviestą ir miltus sudėti į didelį dubenį. Nedideliu greičiu mikseriu ar kombainu maišyti 3 minutes. Suberti druską ir maišyti dar 7 minutes. Padidinti greitį ir dar maišyti 5 minutes.
Dėti tešlą į miltais pabarstytą ar aliejumi pateptą dubenį, uždengti ir šiltai kildinti 1 valandą.
Pakilusią tešlą paminkyti ir padalinti į 3 lygias dalis. Iš kiekvienos dalies iškočioti 30 cm skersmens apskritimus, kuriuos padalinti į 8 trikampius. Pradedant platesniuoju kraštu kiekvieną trikampį suvynioti į ragelį ir ragelio galus šiek tiek sulenkti vidun, kad gautųsi pusmėnulis.
Ragelius sudėti į kepimo popieriumi išklotas skardas, pridengti ir dar pakildinti, kol padvigubės. Kiaušinį išmaišyti su druska ir aptepti pakilusius ragelius.
Kepti iki 180º C įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių, kol gražiai pagels.
P. S. tešlą ruošiau duonkepėje. Rageliai gavosi minkštučiai ir purūs...
1 - 2 v. š. cukraus
1 - 1,5 a. š. druskos
1 v. š. sausų mielių
50 g labai minkšto sviesto
3,5 puodelio (~500 g) miltų
Rageliams aptepti
1 kiaušinis
žiupsnelis druskos
Pieną, cukrų, mieles, sviestą ir miltus sudėti į didelį dubenį. Nedideliu greičiu mikseriu ar kombainu maišyti 3 minutes. Suberti druską ir maišyti dar 7 minutes. Padidinti greitį ir dar maišyti 5 minutes.
Dėti tešlą į miltais pabarstytą ar aliejumi pateptą dubenį, uždengti ir šiltai kildinti 1 valandą.
Pakilusią tešlą paminkyti ir padalinti į 3 lygias dalis. Iš kiekvienos dalies iškočioti 30 cm skersmens apskritimus, kuriuos padalinti į 8 trikampius. Pradedant platesniuoju kraštu kiekvieną trikampį suvynioti į ragelį ir ragelio galus šiek tiek sulenkti vidun, kad gautųsi pusmėnulis.
Ragelius sudėti į kepimo popieriumi išklotas skardas, pridengti ir dar pakildinti, kol padvigubės. Kiaušinį išmaišyti su druska ir aptepti pakilusius ragelius.
Kepti iki 180º C įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių, kol gražiai pagels.
P. S. tešlą ruošiau duonkepėje. Rageliai gavosi minkštučiai ir purūs...
labai skanios ir paprastai pagaminamos bendeles. As dar apibarsciau sezamo seklomis ir aguonu grudeliais.
AtsakytiPanaikintiGilute
Gilute, labai džiaugiuosi, kad rageliai patiko :)
AtsakytiPanaikintiLabai geras receptas - labai skanus ir paprastai pagaminami rageliai - aciu!
AtsakytiPanaikintisuper.pabandem,labai skanu
AtsakytiPanaikintio jai ne sausos mielies tai kiek
AtsakytiPanaikinti