2007 m. spalio 3 d., trečiadienis

Ciabatta

PICT80591 copy 
Raugas
200 g miltų
200 ml vandens
½ a. š. sausų mielių

Užmaišyti skystą tešlą (maišyti mažiausiai 15 min.), pridengti maistine plėvele ir šiltai (22 - 24º C) laikyti 4 valandas.

Papildomi ingredientai
200 g miltų
100 ml vandens
1 a. š. sausų mielių
½ a. š. medaus ar cukraus
1 – 1,5 a. š. druskos

Į raugą supilti vandenį, persijoti miltus, sumaišytus su mielėmis, cukrų, ir, galiausiai, druską. Mikseriu ar kombainu maišyti tešlą mažiausiai 20 minučių. Pridengti ir pakildinti 30 minučių.

Stalą gausiai pabarstyti miltais ir iš tešlos suformuoti pailgą stačiakampį. Jį pridengti ir šiltai kildinti dar 40 minučių.

Tešlą supjaustyti į gabalėlius, juos sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą ir viršų pabarstyti rupaus malimo miltais.

Kepti iki 225º C įkaitintoje orkaitėje 15 – 17 minučių, ant orkaitės dugno padėjus indą su verdančiu vandeniu.

P. S. raugą paruošiau duonkepėje ir ten palikau 4 valandoms. Tada sudėjau likusius ingredientus ir vėl užstačiau tešlos programą. Kai pakilo, tada jau formavau toliau pagal receptą. Galima daryti ne bandeles, o iškart suformuoti 2 – 3 normalaus dydžio ir formos kepalus. Labai skanu!

Šaltinis kuking.net

18 komentarų:

  1. O raugas turi kažkaip pakilti, ar burbuliuoti.:) Nes man tokia paprasta masė ir tiek.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Teoriškai raugas turėtų ir pakilti, ir jame turėtų susidaryti burbuliukai... Gal patalpoje buvo nepakankamai šilta? O ar kepei pačias bandeles?

    AtsakytiPanaikinti
  3. Kepiau bet neiškilo.:( bandysiu kitą kartą, gal mielės blogos buvo.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Vaje... Praleidau vieną etapą (išminkius viską iškar suformavau stačiakampį)... Gal gausis kas, a? Nu ir kaip aš čia taip nedaskaičiau iki galo....

    laurechka

    AtsakytiPanaikinti
  5. Laurechka, ir kuo viskas baigėsi?..

    AtsakytiPanaikinti
  6. Ar galima suformavus bandeles jas užšaldyti?
    Šeimyna duonos valgo mažai ir net jei iškepu duonkepėje mažiausią įmanomą kiekį (500g.), mes jos nesuvalgom. Būtų smagu pasigaminti bandelių (o laiko tai užtrunka)ir suvalgyti per porą kartų.. Gerda;-)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Gaminu kažką tokio, bet iš mažiau miltų...

    AtsakytiPanaikinti
  8. va, ką tik ištraukiau iš orkaitės ir paragavau. skanumėlis su pienuku:)

    AtsakytiPanaikinti
  9. O Sonatina, gal zinai kaip kepti tamsia ciabatta?;]

    AtsakytiPanaikinti
  10. O galima det saldytas mieles? Ir kiek ju reiktu? Kazkaip niekad nekepiau su sausom....

    AtsakytiPanaikinti
  11. o tešla turi gautis skysta, maišant ją duonkepėj?

    AtsakytiPanaikinti
  12. Tamsesnė duona turėtų gautis iš rupaus malimo miltų.

    Galima naudoti ir šviežias mieles. 1 a. š. sausų mielių atitiktų 10 g šviežių.

    Paprastai ciabattos tešla būna skystoka, nes būtent dėl to iškepusioje duonoje ir gaunasi didelės skylės :)

    AtsakytiPanaikinti
  13. norčiau patikslint Sonatiną, kad tamsesnė duona gausis ne dėl rupesnių miltų, o įdėjus salyklo. Kepam įvairią duoną jau beveik dvejus metus (be mielių), viską išbandėm ;)

    AtsakytiPanaikinti
  14. Laba diena, noriu paklausti kokius miltus naudojate? Noreciau pabandyti. Aciu

    AtsakytiPanaikinti
  15. Su salyklu nebandžiau kepti, bet dalį paprastų miltų pakeitus rupaus malimo miltais duona tikrai šiek tiek patamsėja.

    Dalia, naudoju arba paprastus 550 tipo miltus arba pirktus Lenkijoje mieliniams kepiniams skirtus 650 tipo miltus.

    AtsakytiPanaikinti
  16. kaip manote ar pavyks jei minkysiu rankomis, nei mikserio, nei kombaino nebeturiu :) aciu
    Nata

    AtsakytiPanaikinti
  17. O pabaigti kepti duonkepeje galima?

    AtsakytiPanaikinti
  18. O pabaigti kepti duonkepeje galima?

    AtsakytiPanaikinti