2007 m. spalio 3 d., trečiadienis

Risotto su jūros gėrybėmis

PICT80051_copy copy 
5 puodeliai (1,25 l) daržovių sultinio
3 v. š. aliejaus
1 svogūno galva, supjaustyta pusžiedžiais
2 puodeliai (440 g) apvalių ryžių
1 puodelis (250 ml) balto vyno
3 česnako skiltelės, išspaustos spaudykle
400 g jūros gėrybių mišinio
druskos, pipirų
šviežių kapotų petražolių

Sultinį užvirti ir virinti ant silpnos ugnies, kol bus ruošiamas risotto.

Įkaitinti 2 v. š. aliejaus ir apkepti svogūnus, kol suminkštės, apie 2 minutes. Suberti sausus ryžius ir kepinti maišant apie 2 minutes, arba kol ryžiai pasidarys skaidrūs. Supilti vyną ir maišyti, kol susigers.

Po vieną samtį supilti verdantį sultinį, kiekvieną kartą išmaišant, kol sultinys susigers į ryžius. Virti tol, kol ryžiai suminkštės.

Kitoje keptuvėje įkaitinti likusį aliejų ir jame apkepinti česnakus. Suberti jūros gėrybes ir pakepinti 2 - 3 minutes. Nukelti nuo viryklės ir pagardinti druska bei pipirais. Įmaišyti į ryžius ir patiekti pabarsčius petražolėmis.

P. S. sultinį naudojau vištienos iš kubelio. Labai skanu...

Šaltinis taste.com.au

2 komentarai:

  1. o čia jūros gėrybės turi būti šaldytos ar tos kur stiklainiukuose būna?

    AtsakytiPanaikinti
  2. ačiū Sonatinai už šį paprastą ir šaunų receptą :) Aš naudojau šaldytas jūros gėryves ir dar pačioj pabigoj dėjau smulkiai tarkuoto parmezano, gavosi tikrai labai skanu :) Euforija

    AtsakytiPanaikinti