2011 m. vasario 3 d., ketvirtadienis

Vištiena su anakardžių riešutais

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

2 v. š. aliejaus
8 česnako skiltelės
1 puodelis (140 g) anakardžių riešutų
1 kg vištienos filė, supjaustytos kubeliais
druskos ir pipirų
2 v. š. krakmolo
3/4 puodelio (190 ml) vandens ar vištienos sultinio
4 v. š. Hoisin padažo
2 v. š. balto vyno ar ryžių acto
8 svogūnų laiškai, supjaustyti riekėmis

Ant nedidelės ugnies įkaitinti didelę keptuvę. Supilti aliejų, suberti česnakus ir riešutus. Kepinti ant silpnos ugnies, kol česnakai apkeps, bet neleisti paruduoti, nes tuomet česnakai apkars.

Vištieną pabarstyti druska ir pipirais. Suberti vištieną į keptuvę ir kepti, kol ji nebebus rausva. Krakmolą sumaišyti su vandeniu ar sultiniu. Supilti į keptuvę. Tuomet dėti Hoisin padažą, supilti actą. Pavirti 5 – 10 minučių, kol padažas sutirštės. Prieš patiekiant pabarstyti svogūnų laiškais.

P. S. man padažas gavosi tirštokas, tad dar įpyliau šiek tiek vandens ir kelis šaukštus sojos padažo. Dar priminsiu, kad Hoisin padažo būna didžiuosiuose prekybos centruose prie egzotiškų produktų. Tikrai labai skanu – paskrudę riešutai, aromatingas padažas, kvapnūs svogūnų laiškai…

Šaltinis Eclectic Recipes

11 komentarų:

  1. Tai geriausia sita patiekala valgyti ko gero su ryziais?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Priklauso nuo to, kaip jūs mėgstate :) Mes valgome tik su daržovėmis. bet šiaip tai yra kiniškas patiekalas ir ryžiai čia puikiai tiktų :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Sveiki.Noreciau pasitikslinti-cesnakus reikia susmulkinti ar deti visas skilteles?

    AtsakytiPanaikinti
  4. Česnako skilteles reikia dėti nesmulkintas.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Sonatina, o vistiena reikia kepti kitoje keptuveje, t.y. atskirai nuo cesnaku ir anakardziu, ar sudeti prie cesnaku ir riesutu?

    Cia parasyta, kad cesnakai ilgiau kepami gali apkarsti... Tai ar jie nepasidarys kartus, jei i viena keptuve sudeta bus ir vistiena (juk ji dar apkepti turi)?

    Aciu :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Viskas kepama vienoje keptuvėje. Subėrus vištieną keptuvėje atsiranda skysčio ir česnakai nebeskrunda, todėl ir nebeapkarsta :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Vakar kaip tik ruošiau šį patiekalą, SUPER, o riešutų koks skanumas, minkštučiai gavosi, net nesitikėjau, kad tokie pasidarys. LABAI SKANU, Ačiū Sonatina :)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Man tas padažas, tai neaaaa. Sugadinau viską, šeima liko be vakarienės.

    AtsakytiPanaikinti
  9. Jau kelis kartus ruošiau šį patiekalą, man visai patiko - skanu, aromatinga, neįprasta.

    Bet vis tiek norėčiau pasiteirauti dėl vieno dalyko. Valgant šį patiekalą, man norėtųsi arba saldesnio, arba aštresnio skonio, nes dabar jis toks neutralus. Ką galime padaryti dėl aštresnių "akcentų"? Saldesniam, manau, kad konserv. ananasai pagelbėtų..

    AtsakytiPanaikinti
  10. Tu cia turbut privarei labai daug sojos padazo, nes man tokia sodri spalva tikrai nesigavo. o seip receptukas neblogas.

    AtsakytiPanaikinti
  11. Man irgi tas padazus skaidrus gavosi, tai as to Hoisin padazo trigubai daugiau pridejau, tada jau ir skonis atsirado ir vaizdas :D

    AtsakytiPanaikinti