2011 m. vasario 14 d., pirmadienis

Lavašo vyniotinių pyragas

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

3 ploni lavašai
800 g varškės
6 kiaušiniai
400 g grietinės
150 g sviesto, supjaustyto nedideliais gabaliukais 
druskos

Varškę sumaišyti su 3 kiaušiniais ir šiek tiek pasūdyti. Lavašus aptepti varške, ant viršaus uždėti po 5 – 6 nedidelius gabaliukus sviesto, standžiai susukti ir palikti, kad šiek tiek suminkštėtų.

Kepimo formą ištepti sviestu. Suminkštėjusius vyniotinius glaudžiai sudėti į formą. Ant viršaus išdėlioti likusius sviesto gabaliukus.

Grietinę išmaišyti su likusiais 3 kiaušiniais bei žiupsneliu druskos ir užpilti ant vyniotinių.

Kepti iki 180° C įkaitintoje orkaitėje 40 – 50 minučių. Skanaus!

P. S. turėjau du lavašus, ant kurių užtepiau visus 800 g varškės. Kepiau 26 cm skersmens kepimo formoje. Be galo skanu, greitai ir lengvai paruošiama!

Šaltinis Povarenok

15 komentarų:

  1. Na tikrai super idėja, būtinai reiks išbandyti :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Puiki idėja! Taip galima ir saldų pyragą sumeistrauti ;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Fantastika! Tas lavašas toks universalus, kad negaliu :)
    Labai skaniai atrodo, laaabai.

    AtsakytiPanaikinti
  4. mm jau matau improvizacija su dideliais lietiniais ir saldzia varske i kuria imaisyta siek tiek vysniu sirupo... mmm

    AtsakytiPanaikinti
  5. Laba diena Sonatina,
    pagaliau Jus vel atsiradot,tikslaiu Jus su visu savo geriu.vel nauji receptai,idejos.Aciu Jums labai.Ikvepiat gaminti daugiau ir skaniau.Bet bukit gera-neprapulkit vel.

    AtsakytiPanaikinti
  6. Dariau su tokiu kirminuku - kas čia gausis? Ir man labai, labai patiko !

    AtsakytiPanaikinti
  7. fantastinis receptas,turejau metro skersmens lavasa,ten sutepiau kilograma varskes ir susukau,ir ta didziausia pasaulyje lietini suvyniojau ir iskepiau.Net nemaniau,kad bus taip skanu,dekui uz recepta!!!

    AtsakytiPanaikinti
  8. Labai skanu, tik aš dariau saldų ... ištirpo kaip ledas :)
    Ačiū už idėjas

    AtsakytiPanaikinti
  9. papasakokite kas nors kaip pasidaryti saldu, ko kiek reikia deti. Nes as kai eksperimentuoju nieko gero nelauk :)

    AtsakytiPanaikinti
  10. sian kepiau priesh kelias valandas, pnsh gavos kaip sitoj foto,nors kiekius truputi mazinau:)tik gal vietoj suraus kitakart daryciau saldu+vysnios,mmmm tikrai skanu turetu buti..:)

    AtsakytiPanaikinti
  11. AS NELABAI SUPRANTU KAIP LAVASUS REIKIA ISDELIOTI KEPIMO FORMOJE?

    AtsakytiPanaikinti
  12. Nieko nesupratau, tai kas gausis, kaip užpilsime kiaušinių ir grietinės plakinį? Tai gal susigers į lavašo vyniotinį? Ar teisingai supratau?

    AtsakytiPanaikinti
  13. Gavosi skaniai, tik tikrai nedeciau sviesto kita karta, pernelyg riebiai gavosi, ir vietoj grietines gal irgi pabandyciau liesa grietinele ir mazesni kieki, nes sviesto ir grietines riebumas siek tiek pagadino tikrai gera ideja patiekalo :)

    AtsakytiPanaikinti
  14. Dariau saldu ir lb patiko! Naudojau 2 lavasus, 800g varskes 3 kiausinius, kondencuoto pieno ne pilna skardine ir sutarkavau 2 obuolius. Kita karta deciau dar razinu. Apdeliojau sviestu bet ne tiek daug kiek sitame recepte. Ant virsaus uzpyliau 2 kiausinius su 200 g grietine bet kita kart turbut tiek kiausinio nedeciau. Kaip truputi apkepe apibarsciau rudioju cukrumi. Skonis panasus i varskes apkepa, skaniausias atsales.

    AtsakytiPanaikinti