2011 m. vasario 9 d., trečiadienis

Moliūgų vafliai

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

2 puodeliai (300 g) miltų
3 v. š. rudojo cukraus
2 a. š. kepimo miltelių
1 a. š. sodos
2 ½ a. š. prieskonių (cinamono, malto imbiero, malto muskato)
½ a. š. druskos
1 ½ puodelio (375 ml) pieno
1 puodelis (250 ml) moliūgų tyrės
1 kiaušinis
2 v. š. aliejaus
2 v. š. acto

Pieną sumaišyti su moliūgų tyre, kiaušiniu, aliejumi ir actu.

Kitame dubenyje sumaišyti miltus, rudąjį cukrų, kepimo miltelius, sodą, druską ir prieskonius. Šį mišinį įmaišyti į skystus ingredientus.

Kepti įkaitintoje vaflių keptuvėje, kol apskrus. Tešla gaunasi tiršta, todėl reikia kepti šiek tiek ilgiau, nei įprastus vaflius. Galima kepti ir paprastoje keptuvėje ant vidutinės ugnies kaip blynus. Skanaus!

P. S. puikus būdas sunaudoti moliūgų tyrę :) Skaniausia valgyti tik iškeptus, kol vafliai dar traškūs!

Šaltinis Tastebook

8 komentarai:

  1. Tikrai geras budas tyrei panaudoti, reikes isbandyti:)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Vilma, viskas priklauso nuo keptuvės :)) Jei kepsi vaflių keptuvėje - bus vafliai :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Tikrai labai geras receptas moliūgų tyrės sunaudojimui.:)
    Labai daug sodos ir kepimo miletlių dedasi. Ar tikrai tiek reikia?

    AtsakytiPanaikinti
  4. Aš tiek ir dėjau, kiek nurodyta recepte. Man nesijautė :) Bet gal ir galima sumažinti kiekį pagal nurodymus ant turimų kepimo miltelių pakelio...

    AtsakytiPanaikinti
  5. Jei dedasi kepimo milteliai, tai kam dar soda su actu?...

    AtsakytiPanaikinti
  6. Tiesiog kepimo milteliai ir soda atlieka skirtingą vaidmenį ir jie dedami priklausomai nuo recepte naudojamų kitų ingredientų, nuo gaminio kepimo būdo – ar ilgai kepamas, ar greitai, kaip blynai ir vafliai ir t. t.

    Todėl kai kuriuose receptuose užtenka tik kepimo miltelių, kituose – tik sodos, o yra ir tokių, kur norint gauti geriausią rezultatą dedama ir sodos, ir kepimo miltelių.

    AtsakytiPanaikinti
  7. Fantastiški. Ačiū už išganymą, nes lygiai pusė šeimynos nemėgsta moliūgų, o jų derlius buvo itin gausus, tai dabar turėsiu gerą būdą juos likviduot :D
    Tiesa, vietoj pieno [neturėjau] dėjau grietinės riebius 3 šaukštus ir miltų iki 200g sumažinau, tai debesėliai tiesiog gavosi :)

    AtsakytiPanaikinti