2011 m. vasario 6 d., sekmadienis

Šokoladiniai sausainiai su riešutais

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

1 puodelis (230 g ) minkšto sviesto
¼ puodelio (60 ml) riebios grietinėlės
2 v. š. medaus
160 g šokolado
2 v. š. romo
1 a. š. vanilinio cukraus
½ puodelio (60 g) cukraus pudros
2 ¼ puodelio (340 g) miltų
¼ a. š. malto muskato
¼ a. š. druskos
1 ½ puodelio (~200 g) paskrudintų kapotų riešutų

Nedideliame puode sumaišyti 1/4 puodelio (57 g) sviesto, grietinėlę ir medų. Kaitinti ant vidutinės ugnies, kol masė užvirs. Nukelti nuo viryklės, suberti šokoladą ir maišyti, kol šokoladas ištirps. Įmaišyti romą ir vanilinį cukrų.

Likusį sviestą išplakti su cukraus pudra iki purumo. Miltus sumaišyti su muskatu ir druska. Į sviestą įmaišyti pusę miltų ir pusę šokoladinio kremo. Tuomet suberti likusius miltus ir likusį šokoladinį kremą. Gerai išmaišyti. Tešlą uždengti plėvele ir pašaldyti 1 valandą šaldytuve.

Iš tešlos formuoti 2 cm dydžio rutuliukus, juos apvolioti smulkintuose riešutuose ir dėti į kepimo popieriumi iš klotą skardą. Tarp rutuliukų palikti nemažus tarpus. Kepti iki 190° C įkaitintoje orkaitėje 6 – 8 minutes. Ataušinti skardose. Skanaus!

P. S. gavosi 50 sausainių. Svarbu sausainių neperkepti, nes bus sausi. Drėgni, minkšti, kvapnūs ir labai skanūs sausainiai!

Šaltinis Gonna Want Seconds

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą