2011 m. vasario 17 d., ketvirtadienis

Keksiukai–spurgos

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tešlai
3 puodeliai (450 g) miltų
2 ½ a. š. kepimo miltelių
¾ a. š. druskos
½ a. š. malto muskato
¼ a. š. sodos
¾ puodelio (~190 ml) pieno
2 v. š. pasukų ar jogurto
10 v. š. (~140 g) minkšto sviesto
¾ puodelio (150 g) cukraus
2 dideli kiaušiniai

Keksiukams pabarstyti
1 puodelis (200 g) cukraus
1 v. š. malto cinamono
8 v. š. (~115 g) ištirpino sviesto

Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, druska, muskatu ir soda. Kitame dubenyje sumaišyti pieną ir pasukas ar jogurtą.

Sviestą išplakti su cukrumi iki purios, beveik baltos masės. Po vieną įmaišyti kiaušinius. Maišant nedideliu greičiu suberti miltus pakaitomis su pienu. Nepermaišyti! Tešla bus tiršta.

24 mini keksiukų formeles patepti riebalais, pabarstyti miltais ir į jas dėti tešlą pripildant 3/4 formelės. Kepti iki 180° C įkaitintoje orkaitėje 15 – 20 minučių, kol keksiukais gražiai apkeps. Keksiukus 5 minutes aušinti formelėse, tuomet išimti ir dėti ant grotelių.

Kiekvieną keksiuką aptepti tirpintu sviestu, apvolioti cukraus – cinamono mišinyje ir patiekti šiltus ar kambario temperatūros. Skanaus!

P. S. tešlą dariau iš pusės normos ir man gavosi 21 keksiukas. Minkšti, drėgni, kvapnūs ir labai labai skanūs…

Šaltinis Evil Chef Mom

9 komentarai:

  1. koks diametras mini keksiuko ?:) turiu popieriniu formeliu vienos vos ne 1cnt dydzio :) gal galima kepti negiliose keksiuko formose (panasiai kaip medlenas)?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Mini keksiukai yra maždaug 4 - 5 cm skersmens. Geriau jau tada kepti normalaus dydžio keksus, o ne miniatiūrinius 1 cm...

    AtsakytiPanaikinti
  3. Šiandien išbandžiau šiuos keksiukus.Laabai skanūs,Ačiū :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Vakar kepiau, labai paprasta ir skanu :) Tik man norėjos kokių razinų ar obuolių. Jei kitąkart įtarkuočiau, nepagadinčiau reikalo?
    Ačiū!

    AtsakytiPanaikinti
  5. jau išbandyti - labai visiem patiko

    AtsakytiPanaikinti
  6. Na keksiukai tikrai skanus, bet as labiau tikejausi kad bus kazkas panasaus i spurga...gal as kazka ne taip padariau :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. man pritruko saldumo, kita karta reiks daugiau cukraus deti, bet tikrai keksiukai labai purus ir minksti, svarbu neperkepti! kiekviena orkaite kepa skirtingai, taigi jei buciau su savaja kepus iki 15 min, butu labai labai apskrude

    AtsakytiPanaikinti
  8. Sveiki :) Kepiau ir aš šiuos keksiukus, tik nežinau ar čia man jie pavyko tikrai taip kaip turėjo :) Nes tešla jų tai gavosi tokia jau net ne tai kad tiršta, bet ją į formeles ne supilstyti reikėjo, o jau su šaukštu sugrūsti, dar kokie pirą šaukštų miltų ir tikriausiai jau būtų galima ją minkyti buvę :) Nors keksiukų skonis tai puikus, tik ta luobelė tokia traškesnė gavosi, Galvoju gal miltų šiek tiek pamažinti reikėtų?...

    AtsakytiPanaikinti