2009 m. spalio 22 d., ketvirtadienis

Kiaulienos išpjova su garstyčiomis

  PA180024copy-1 copy
1 kiaulienos išpjova
4 plonos riekės rūkytos šoninės
2 v. š. kreminių garstyčių
2 skiltelės česnako
džiovintų Provanso žolių mišinio
200 ml balto vyno ar sultinio

Kiaulienos išpjovą perpjauti išilgai į 4 dalis. Kiekvieną mėsos gabaliuką apsukti šoninės riekelėmis ir susmeigti mediniais pagaliukais.

Garstyčias sumaišyti su spaudykle išspaustais česnakais ir Provanso žolelėmis. Aptepti paruoštą mėsą, sudėti į aliejumi pateptą kepimo indą, supilti vyną.

Uždengti folija ir kepti iki 180° C įkaitintoje orkaitėje 15 minučių. Tuomet foliją nuimti ir dar kepti 10 - 15 minučių, vis palaistant susidariusiomis sultimis, kol mėsa bus minkšta. Skanaus!

P. S. aromatinga ir labai skanu! Vietoje kiaulienos išpjovos galima naudoti vištienos filė...

Idėja iš Amalia

11 komentarų:

  1. Kas čia per provanso žolelės? Lietuvoje yra pirkti? Žodžiu nepykit už kvailus klausimus... :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. O šitą tai tikrai kepsiu. antroji pusė bus laaaabai laiminga.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Mažulėle, klausimai tikrai ne kvaili :) Provanso žolelių mišinio yra pirkti ir Lietuvoje :) Vakar kaip tik mačiau IKI labai nebrangiai. O šiaip šį mišinį galima pasidaryti ir patiems - tereikia sumaišyti čiobrelio, baziliko, daržinio dašio, levandos, pankolio...

    Egle, tikiuosi antrajai pusei patiks :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Džiovintų provanso žolių mišinio yra puikiausio pirkti IKI - kainuoja du su centais tokiam stikliniam indely su zaliu dangteliu :) mmm sitas skanu, as tik visad su medum ir garstyciom darau, tai sitaip butu paivairinimas :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Iškeptą išpjovą palaikykit ištraukę kokį 10 min paprastai. Mėsa bu daug sultingesnė ir mikštesnė, o prapjovus neišekės visos sultys.

    AtsakytiPanaikinti
  6. Audriau, dėkui už patarimą - būtinai pasinaudosiu :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. pabandziau. per sausa, nors nieko kito is ispjovos ir nesitikejau :) taciau labai graziai atrodo, puikus mesos pateikimo budas!

    AtsakytiPanaikinti
  8. va kitą dieną aš tą mėsytę patroškinau su morkomis ir žirneliais bechamelio padaže. pasaka... viskas, ko trūko šiam receptui (mano skoniui)

    AtsakytiPanaikinti
  9. Gaminau šiandienai pietums, tikrai puikus patiekalas. Tik vietoj vyno naudojau sultinį. Super!

    AtsakytiPanaikinti
  10. Atrodo labai gražiai, tačiau iškepus nepateisino mano lūkesčių.

    AtsakytiPanaikinti
  11. Kepiau šiandien ir aš pietumus,tik nepjausčiau į mažesnius gabaliukus, o visą išpjovos gabalą pabarsčiau druska, pipirais, tada pakepiau trumpai ant keptuvės iš visų pusių, tada padėjau pailsėt į lėkštę. Po kelių min. aptepiau medaus-garstyčių-citrinų-česnakų mišiniu ir į orkaitę (folija neuždengiau) 25 min. Gavosi begalo sultinga mėsytė. Supjausčiau porcijomis jau kai viskas iškepė. Manęs receptas nenuvylė, įkvėpimą pasisėmiau būtent iš Sonatinos šio recepto, tik šiek tiek kitaip dariau kaip matot ;) Būtinai dar pakartosiu tik jau ir svečiams ;) (ne gėda tikrai tai patiekt ;))

    AtsakytiPanaikinti