Ispaniškas obuolių pyragas
Trupiniams
240 g sviesto
350 g miltų
1 v. š. kakavos
120 g cukraus
Tešlai
200 g minkšto kambario temperatūros sviesto
200 g cukraus
4 kiaušiniai
1 a. š. vanilinio cukraus
200 g miltų
1 a. š. kepimo miltelių
1 v. š. kakavos
2 v. š. cinamono
3 v. š. citrinų sulčių
5 rūgštūs obuoliai (pvz., antaniniai)
1 v. š. cukraus pudros pyragui pabarstyti
Trupiniams miltus sumaišyti su cukrumi ir kakava. Ištirpinti sviestą, užpilti ant miltų mišinio ir suminkyti. Palikti, kad atauštų.
Obuolius nulupti, perpjauti pusiau ir išimti sėklas. Apšlakstyti citrinų sultimis.
Sviestą išplakti su cukrumi iki purios baltos masės. Po vieną įmaišyti kiaušinius (po kiekvieno gerai išplakti). Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, kakava ir 1 šaukštu cinamono, suberti į sviesto - kiaušinių masę ir atsargiai, bet kruopščiai išmaišyti.
26 cm skersmens išardomą torto formą patepti riebalais, pabarstyti miltais. Supilti tešlą ir išlyginti. Ant viršaus išdėlioti obuolius. Ant obuolių lygiu sluoksniu užtrupinti trupinių tešlą.
Kepti iki 200º C įkaitintoje orkaitėje 1 valandą. Jei pyrago viršus imtų labai skrusti, po 40 minučių galima pridengti folija.
Ataušinti ant grotelių, pabarstyti cukraus pudra, sumaišyta su likusiu cinamonu. Skanaus!
P. S. cinamono į tešlą bėriau tik arbatinį šaukštelį. Nepaprastai skanus pyragas - minkštas ir drėgnas pagrindas, rūgštoki obuoliai ir saldūs traškūs trupiniai ant viršaus...
Šaltinis Lecker
Aciu Sonatina uz receptuka! Pyragas labai labai skanus gavosi. Toks rudeniskas...
AtsakytiPanaikintiSeku jusu bloga beveik kas diena. Jau pasidare rutina, kaip ir elektrinio pasto tikrinimas :) Aciu dar karta,kad pasidalinate idejomi!
Egle22
Egle, labai ačiū :)
AtsakytiPanaikintiSiandien ir as gaminau si pyraga, bet sudejau per puse pjautus obuolius, tai gavosi labai slapias, o tikriausia reikejo supjaustyti. Blondine...:)))
AtsakytiPanaikintilabas Sonatina; esu jusu gerbeja jau senai,bet niekada nekomentuodavau.Taciau po sio pyrago negaliu jums nepadekoti.Pyragas labai skanus...aciu jums uz receptukus!
AtsakytiPanaikintiGintare, recepte taip ir nurodyta - dėti per pusę perpjautus obuolius... Iš tiesų aš obuolius pjaustau specialia pjaustykle, kuri juos padalina į 8 skilteles, tad aš ir dėjau skilteles... Bet nemanau, kad dėl to pyragas gaunasi mažiau šlapias...
AtsakytiPanaikintiGita, labai ačiū!
Puikus pyragas, kuri seimos vyrai cia pat ivertino sudorodomi iki paskutinio trupinelio:) Dekui, uz gera recepta:)
AtsakytiPanaikintiMan drėgnoji dalis skaniausia, o trupiniams kažko trūksta (čia žinoma skonio reikalas), tai vakare valgysime jį su šokoladiniais ledais. ;)
AtsakytiPanaikintiSparnuoti, Mažulėle, ačiū!
AtsakytiPanaikintiSugalvojau, jog šiam pyragui man reiktų šokolado viršuje; o šokoladiniai ledai nelabai tiko, gal geriau būtų karameliniai. Žodžiu skanus pyragas, tik jis, tiesiog, ne mūsų šeimos skonio. :))
AtsakytiPanaikintiSonatina, o Tu jį kepei iš pilnos porcijos? Norėčiau mažinti per pusę, nes produktų kiekis atrodo gan didelis, bet ar nesigaus visai mažuliukas? Nesinorėtų po to nagų graužti, kad pamažinau. :D
AtsakytiPanaikintiVilma, kepiau iš pilnos porcijos. Pyragas gavosi tikrai didelis, bet labai skanus... Na, bet visada gi galėsi ir dar kartą išsikepti, jei pritrūks :)
AtsakytiPanaikintiir as kepiau si pyraga.pritariu,kad jis nerealiai skanus:)rugstus obuoliai cia labai tiko,o tie trupiniai kokie skanus,mmm...
AtsakytiPanaikintilABAI SKANUS PYRAGAS - VISI GYRE :)
AtsakytiPanaikintiSonatina, esu taip pat jusu skaitytoja ir sekeja :)
AtsakytiPanaikintipabandziau si pyrageli ir... PAVYKO! kepiau lygiai valanda, iskepe puikiausiai, obuolius dejau taip, kaip recepte parasyta, pu puse, tai labai graziai prapjautas atrodo. Kita karta kai kepsiu desiu cinamono irgi tik sauksteli, lyg ir per daug to valgomojo sauksto, o ir obuoliuku idesiu daugiau, nes kai dedi po puse, lieka tarp ju tarpai, pjausiu smulkiau ir klosiu tankiau :)tai po siu patobulinimu,manau, bus visiskai tobulas :)
Labai ačiū, merginos!
AtsakytiPanaikintiPuikus tinklapis, sveikinu, tikiuos išbandysiu ne vieną receptą!!
AtsakytiPanaikintiskanus pyragas, tik man trupiniai gavosi labai smulkūs ir beveik nesukibo - spėju kad dėl ekstra miltų, nes jie labai purūs ir itin smulkūs, kaip cukraus pudra. bet apačia tikrai skani - drėgnas, šokoladinis, su lengva rūgštele. tikriausiai ne tas pyragas, kurį kepsiu vėl, bet buvo verta pabandyti, ačiū!
AtsakytiPanaikintiAčiū už naują obuolių pyrago idėją. Pyrago su obuoliais ir kakava mūsų namuose dar nebuvo. Skanu, gardu :)
AtsakytiPanaikintiFantastisko skonio pyragas!!!!! kaip ir visi kiti jusu gaminiai. ACIU jums didelis
AtsakytiPanaikintiVakar kepiau šį pyragą. Viskas pavyko puikiai, buvo labai skanu. Labai ačiū už puikų receptą.
AtsakytiPanaikintiPuikus pyragas nustebinti giminaicius ir draugus :)
AtsakytiPanaikintiKepiau jau kokis 5 kartus ir dar norinciu yra.
Man pyragas gavosi, bet jauciasi sviestas, reketu maziau.
AtsakytiPanaikintiKam ta torto forma ardyt? Nusipirkau gera tai dar ir ardyt liepia..
AtsakytiPanaikintiAciu labai!Puikiai pavyko,tik gal idaro galetu buti daugiau, bet cia jau mano asmenine nuomone:)
AtsakytiPanaikintias turbut kazka ne taip padariau, arba mano produktainebuvo itin kokybiski,arba tai tiesiog ne mano skonio pyragas... viskas lyg ir gavosi, gal ir skonis nieko, bet antra kart nekepciau.
AtsakytiPanaikintiAčiū Sonatina, puikus pyragas. ypač patiko vyrui. o aš asmeniškai labiau mėgstu biskvitinį.
AtsakytiPanaikintiAčiū už receptus, Sonatina. Esu tik pradedanti gaminti, bet po truputį Jūsų pagalba, įgyju vis daugiau pasitikėjimo, nes ką begaminčiau pagal šio blogo receptus, viskas pavyksta puikiai. :)
AtsakytiPanaikintiDėl šio pyrago, mano pastebėjimai, dėjau daugiau obuolių, nes nuotraukoje obuolių sluoksnis pasirodė kiek mažokas, tai tikrai neapsirikau, labai tiko. Neturėjau cinamono, apsiėjau be jo, bet tešloje norėjosi kažkokio prieskonio, tai jo pasigedau. Ir cukraus tiek trupiniuose, tiek pagrinde, dėjau mažiau. Na bet čia mano asmeninis skonis, nes nemėgstu labai saldžių kepinių. O šiaip pyragas labai skanus, gražiai atrodantis perpjautas, rekomenduoju! :)
Norėjau paklausti, ar nebūtų galima vietoj sviesto dėti margariną? Nes taip nesinori per tokį šaltį kulniuoti į parduotuvę, ypač kai šaldytuve jau seniai guli užmirštas margarino kepiniams pakelis ;)
AtsakytiPanaikintitobula!!!!!prabangu!!!!!! labai megstu saldumynus ir nemegstu rugsciu obuoliu pyragu, bet sis gaunasi toks labai labai geras, mano skoniui tinka, o 15 valgiusiuju apgailestavo, kad gavo tik po viena gabaliuka ir 3 pakalause is kur gavau gavau recepta, tai isgyriau puikiaja sonatina :) saunuole tavo receptukai niekada nepavede :) aciuuu!!!!
AtsakytiPanaikintiMan irgi truputininis sluoksnis nepavyko as naudojau karaliskus miltus o jie labia purus gal del to??sluoksnis tai tokie birus trupiniukai nesukibe siaip pyragas gaunasi rukstokas ir nesipjausto labia purus :))bet skonis savotiskas:)
AtsakytiPanaikintiAciu didziulis uz si recepta, pyragas pavyko puikiai ir tikrai bus kepamas daznai, ACIU :)
AtsakytiPanaikinti