2009 m. spalio 2 d., penktadienis

Ispaniškas obuolių pyragas

PA0200521-1 copy
Trupiniams
240 g sviesto
350 g miltų
1 v. š. kakavos
120 g cukraus

Tešlai
200 g minkšto kambario temperatūros sviesto
200 g cukraus
4 kiaušiniai
1 a. š. vanilinio cukraus
200 g miltų
1 a. š. kepimo miltelių
1 v. š. kakavos
2 v. š. cinamono
3 v. š. citrinų sulčių
5 rūgštūs obuoliai (pvz., antaniniai)
1 v. š. cukraus pudros pyragui pabarstyti

Trupiniams miltus sumaišyti su cukrumi ir kakava. Ištirpinti sviestą, užpilti ant miltų mišinio ir suminkyti. Palikti, kad atauštų.

Obuolius nulupti, perpjauti pusiau ir išimti sėklas. Apšlakstyti citrinų sultimis.

Sviestą išplakti su cukrumi iki purios baltos masės. Po vieną įmaišyti kiaušinius (po kiekvieno gerai išplakti). Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, kakava ir 1 šaukštu cinamono, suberti į sviesto - kiaušinių masę ir atsargiai, bet kruopščiai išmaišyti.

26 cm skersmens išardomą torto formą patepti riebalais, pabarstyti miltais. Supilti tešlą ir išlyginti. Ant viršaus išdėlioti obuolius. Ant obuolių lygiu sluoksniu užtrupinti trupinių tešlą.

Kepti iki 200º C įkaitintoje orkaitėje 1 valandą. Jei pyrago viršus imtų labai skrusti, po 40 minučių galima pridengti folija.

Ataušinti ant grotelių, pabarstyti cukraus pudra, sumaišyta su likusiu cinamonu. Skanaus!

P. S. cinamono į tešlą bėriau tik arbatinį šaukštelį. Nepaprastai skanus pyragas - minkštas ir drėgnas pagrindas, rūgštoki obuoliai ir saldūs traškūs trupiniai ant viršaus...

Šaltinis Lecker

31 komentaras:

  1. Aciu Sonatina uz receptuka! Pyragas labai labai skanus gavosi. Toks rudeniskas...
    Seku jusu bloga beveik kas diena. Jau pasidare rutina, kaip ir elektrinio pasto tikrinimas :) Aciu dar karta,kad pasidalinate idejomi!
    Egle22

    AtsakytiPanaikinti
  2. Siandien ir as gaminau si pyraga, bet sudejau per puse pjautus obuolius, tai gavosi labai slapias, o tikriausia reikejo supjaustyti. Blondine...:)))

    AtsakytiPanaikinti
  3. labas Sonatina; esu jusu gerbeja jau senai,bet niekada nekomentuodavau.Taciau po sio pyrago negaliu jums nepadekoti.Pyragas labai skanus...aciu jums uz receptukus!

    AtsakytiPanaikinti
  4. Gintare, recepte taip ir nurodyta - dėti per pusę perpjautus obuolius... Iš tiesų aš obuolius pjaustau specialia pjaustykle, kuri juos padalina į 8 skilteles, tad aš ir dėjau skilteles... Bet nemanau, kad dėl to pyragas gaunasi mažiau šlapias...

    Gita, labai ačiū!

    AtsakytiPanaikinti
  5. Puikus pyragas, kuri seimos vyrai cia pat ivertino sudorodomi iki paskutinio trupinelio:) Dekui, uz gera recepta:)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Man drėgnoji dalis skaniausia, o trupiniams kažko trūksta (čia žinoma skonio reikalas), tai vakare valgysime jį su šokoladiniais ledais. ;)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Sugalvojau, jog šiam pyragui man reiktų šokolado viršuje; o šokoladiniai ledai nelabai tiko, gal geriau būtų karameliniai. Žodžiu skanus pyragas, tik jis, tiesiog, ne mūsų šeimos skonio. :))

    AtsakytiPanaikinti
  8. Sonatina, o Tu jį kepei iš pilnos porcijos? Norėčiau mažinti per pusę, nes produktų kiekis atrodo gan didelis, bet ar nesigaus visai mažuliukas? Nesinorėtų po to nagų graužti, kad pamažinau. :D

    AtsakytiPanaikinti
  9. Vilma, kepiau iš pilnos porcijos. Pyragas gavosi tikrai didelis, bet labai skanus... Na, bet visada gi galėsi ir dar kartą išsikepti, jei pritrūks :)

    AtsakytiPanaikinti
  10. ir as kepiau si pyraga.pritariu,kad jis nerealiai skanus:)rugstus obuoliai cia labai tiko,o tie trupiniai kokie skanus,mmm...

    AtsakytiPanaikinti
  11. lABAI SKANUS PYRAGAS - VISI GYRE :)

    AtsakytiPanaikinti
  12. Sonatina, esu taip pat jusu skaitytoja ir sekeja :)
    pabandziau si pyrageli ir... PAVYKO! kepiau lygiai valanda, iskepe puikiausiai, obuolius dejau taip, kaip recepte parasyta, pu puse, tai labai graziai prapjautas atrodo. Kita karta kai kepsiu desiu cinamono irgi tik sauksteli, lyg ir per daug to valgomojo sauksto, o ir obuoliuku idesiu daugiau, nes kai dedi po puse, lieka tarp ju tarpai, pjausiu smulkiau ir klosiu tankiau :)tai po siu patobulinimu,manau, bus visiskai tobulas :)

    AtsakytiPanaikinti
  13. Puikus tinklapis, sveikinu, tikiuos išbandysiu ne vieną receptą!!

    AtsakytiPanaikinti
  14. skanus pyragas, tik man trupiniai gavosi labai smulkūs ir beveik nesukibo - spėju kad dėl ekstra miltų, nes jie labai purūs ir itin smulkūs, kaip cukraus pudra. bet apačia tikrai skani - drėgnas, šokoladinis, su lengva rūgštele. tikriausiai ne tas pyragas, kurį kepsiu vėl, bet buvo verta pabandyti, ačiū!

    AtsakytiPanaikinti
  15. Ačiū už naują obuolių pyrago idėją. Pyrago su obuoliais ir kakava mūsų namuose dar nebuvo. Skanu, gardu :)

    AtsakytiPanaikinti
  16. Fantastisko skonio pyragas!!!!! kaip ir visi kiti jusu gaminiai. ACIU jums didelis

    AtsakytiPanaikinti
  17. Vakar kepiau šį pyragą. Viskas pavyko puikiai, buvo labai skanu. Labai ačiū už puikų receptą.

    AtsakytiPanaikinti
  18. Puikus pyragas nustebinti giminaicius ir draugus :)
    Kepiau jau kokis 5 kartus ir dar norinciu yra.

    AtsakytiPanaikinti
  19. Man pyragas gavosi, bet jauciasi sviestas, reketu maziau.

    AtsakytiPanaikinti
  20. Kam ta torto forma ardyt? Nusipirkau gera tai dar ir ardyt liepia..

    AtsakytiPanaikinti
  21. Aciu labai!Puikiai pavyko,tik gal idaro galetu buti daugiau, bet cia jau mano asmenine nuomone:)

    AtsakytiPanaikinti
  22. as turbut kazka ne taip padariau, arba mano produktainebuvo itin kokybiski,arba tai tiesiog ne mano skonio pyragas... viskas lyg ir gavosi, gal ir skonis nieko, bet antra kart nekepciau.

    AtsakytiPanaikinti
  23. Ačiū Sonatina, puikus pyragas. ypač patiko vyrui. o aš asmeniškai labiau mėgstu biskvitinį.

    AtsakytiPanaikinti
  24. Ačiū už receptus, Sonatina. Esu tik pradedanti gaminti, bet po truputį Jūsų pagalba, įgyju vis daugiau pasitikėjimo, nes ką begaminčiau pagal šio blogo receptus, viskas pavyksta puikiai. :)

    Dėl šio pyrago, mano pastebėjimai, dėjau daugiau obuolių, nes nuotraukoje obuolių sluoksnis pasirodė kiek mažokas, tai tikrai neapsirikau, labai tiko. Neturėjau cinamono, apsiėjau be jo, bet tešloje norėjosi kažkokio prieskonio, tai jo pasigedau. Ir cukraus tiek trupiniuose, tiek pagrinde, dėjau mažiau. Na bet čia mano asmeninis skonis, nes nemėgstu labai saldžių kepinių. O šiaip pyragas labai skanus, gražiai atrodantis perpjautas, rekomenduoju! :)

    AtsakytiPanaikinti
  25. Norėjau paklausti, ar nebūtų galima vietoj sviesto dėti margariną? Nes taip nesinori per tokį šaltį kulniuoti į parduotuvę, ypač kai šaldytuve jau seniai guli užmirštas margarino kepiniams pakelis ;)

    AtsakytiPanaikinti
  26. tobula!!!!!prabangu!!!!!! labai megstu saldumynus ir nemegstu rugsciu obuoliu pyragu, bet sis gaunasi toks labai labai geras, mano skoniui tinka, o 15 valgiusiuju apgailestavo, kad gavo tik po viena gabaliuka ir 3 pakalause is kur gavau gavau recepta, tai isgyriau puikiaja sonatina :) saunuole tavo receptukai niekada nepavede :) aciuuu!!!!

    AtsakytiPanaikinti
  27. Man irgi truputininis sluoksnis nepavyko as naudojau karaliskus miltus o jie labia purus gal del to??sluoksnis tai tokie birus trupiniukai nesukibe siaip pyragas gaunasi rukstokas ir nesipjausto labia purus :))bet skonis savotiskas:)

    AtsakytiPanaikinti
  28. Aciu didziulis uz si recepta, pyragas pavyko puikiai ir tikrai bus kepamas daznai, ACIU :)

    AtsakytiPanaikinti