2009 m. spalio 23 d., penktadienis

Tortas "Triufelis"

Šis tortas skiriamas pirmajam projekto 52 skanios savaitės gimtadieniui :)

P91600251-1 copy
Biskvito lakštams
9 tryniai
8 baltymai
200 g cukraus
1/2 a. š. vyno akmens
3 v. š. karšto vandens
3 v. š. kakavos miltelių
7,5 v. š. miltų
3 v. š. krakmolo

Sirupui
6 v. š. vandens
4 v. š. cukraus
2 v. š. likerio

Kremui
300 g šokolado
1 litras grietinėlės

Ant kepimo popieriaus nupiešti aštuonis 24 cm skersmens apskritimus.
Baltymus išplakti su vyno akmeniu ir 100 g cukraus iki standumo.
Trynius su likusiu cukrumi išplakti iki baltumo. Toliau plakant supilti karštame vandenyje ištirpintą kakavą. Miltus persijoti su krakmolu ir įmaišyti į trynių masę. Per tris kartus atsargiai įmaišyti baltymus.
Ant kiekvieno apskritimo paskleisti lygiu sluoksniu apie 1/2 stiklinės tešlos ir išlyginti lopetėle. Kepti iki 190º C įkaitintoje orkaitėje 5 – 8 minutes. Nuo ataušusių biskvitų nuimti kepimo popierių.

Sirupui vandenį užvirti su cukrumi. Nukelti nuo viryklės ir įmaišyti likerį.

Kremui grietinėlę kaitinti, kol praktiškai užvirs, užpilti ant susmulkinto šokolado ir gerai išmaišyti, kad šokoladas visiškai ištirptų. Atšaldyti keletą valandų šaldytuve (o dar geriau per naktį). Ataušusią masę išplakti iki standumo.

Kiekvieną lakštą sudrėkinti sirupu, aptepti kremu, sudėti vieną ant kito. Torto šonus ir viršų taip pat aptepti kremu. Papuošti. Skanaus!

P916004711-1 copy

P. S. jei vyno akmens neturite, tiesiog gerai išplakite baltymus tik su cukrumi. Nesitikėkite, kad biskvito lakštai labai pakils - jie pakils tikrai labai nedaug. Teoriškai biskvitinę tešlą reikėtų kiekvienai porcijai lakštelių, vienu metu telpančių į orkaitę, pasiruošti atskirai, tačiau aš ruošiu visą iš karto ir kepu po 3 lakštus, tad tešla praktiškai nespėja sukristi. Nepaprastai skanus ir superšokoladinis tortas :)

Šaltinis Mišelės receptai

72 komentarai:

  1. Sonatina, seniai norėjau tave pagirti pirmiausiai už tobulą estetiką pateikiant maistą, skaitau ne vieną kulinarinį blogą, bet tu turi "x factor" šitam reikalui. Ir dar norėčiua paklausti, ar Lietuvoje kur nors įmanoma gauti vyno akmens? Ačiū
    Rūta

    AtsakytiPanaikinti
  2. Vajeee, koks grožis! Neapsakomai nuostabu, neįmanoma atitraukti akių! :) Ir toks šokolaaaaadinis...! :)))

    AtsakytiPanaikinti
  3. Labai gražu. :) Bet šito gal aš nebandysiu, nes matau, jog mes su šokoladiniais pyragais/tortais nelabai draugaujam. :) Na, nebent kai nebeturėsiu ką kept. :D

    AtsakytiPanaikinti
  4. Nesugebeciau tiek kartu perpjauti.... Man biskvitai luzta truksta, po to delioju puzle ir slapiu ja po kremu :D

    AtsakytiPanaikinti
  5. Labai ačiū, merginos :)

    Rūta, deja, bet Lietuvoje tikrai nemačiau vyno akmens - jo gavau dovanų iš Amerikos...

    Indre, čia nereikia biskvito pjaustyti - kiekvienas lakštas iškepamas atskirai :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Oi kaip gražiai ir skaniai atrodo :O Bet man čia aukštasis pilotažas, tai net nedrįsiu badyti, na kadanors tikiusi...

    AtsakytiPanaikinti
  7. Atleiskit uz tamsuma, bet kas tas vyno akmuo ?

    AtsakytiPanaikinti
  8. Aš pati ruošiausi šį tortą kepti kokius 3 metus :) Tad gal kada išdrįsite ir jūs pabandyti :)

    Vyno akmuo (Cream of Tartar) dažniausiai naudojamas stabilizuoti kiaušinių baltymus ir leidžia juos išplakti žymiai geriau ir standžiau. teoriškai plakant baltymus vyno akmenį galima tuo pačiu santykiu pakeisti baltu actu.

    AtsakytiPanaikinti
  9. 9 laksteliai? Omg cia jau laiko ir kantrybes reikia. Ir turbut saskaita uz dujas nemenka pareina...

    AtsakytiPanaikinti
  10. Na, sąskaita tikrai ne didesnė, nei kepant viena biskvitą :) Vienas biskvitas paprastai kepamas apie 30 - 40 minučių. O čia kepu iškart po 3 lakštus ir juos kepu po 5 - 8 minutes. Tad gaunasi dar net trumpesnis kepimo laikas :)

    AtsakytiPanaikinti
  11. Labai puikiai ir skaniai atrodantis tortas. Na man daranat tortus pagrindine problema - ju puošyba. Pas Jus visi tortai atrodo super. O Jūs kur nors mokinotės ar tiesiog tai įgimta, o gal ateina per patirtį?
    Na ir klausimas susijes su torto išore - kuo aplipdyti torto šonai? O viršus gal apibarstytas kakavos milteliais(atsiprašau jei suklydau)?
    Iš anskto dėkui už atsakymą.

    AtsakytiPanaikinti
  12. Tortų puošybos tikai niekur nesimokiau - visa tai ateina su patirtimi :)

    Šio torto šonai aptepti tuo pačiu kremu ir apibarstyti tarkuotu šokoladu. O viršus pabarstytas šokoladinės kakavos milteliais...

    AtsakytiPanaikinti
  13. O dedant i orkaite po tris lakstus,jie nesubega i viena,juk tai tesla?Ar labai blogai,jei lakstai butu kepami po viena?

    AtsakytiPanaikinti
  14. O kaip tešla gali subėgti? Aš tris lakštus kepu trijose atskirose skardose. Ta prasme ir sudedu į orkaitę tris skardas skirtinguose orkaitės aukštuose. Galima kepti ir po vieną lakštą, tik tuomet didesnė rizika, kad paskutiniai lakštai išvis nepakils, nes tešla subliūkš...

    AtsakytiPanaikinti
  15. nuostabus tortas, kaip tik artėja drauges gimtadienis tai labai noriu pamėginti iškepti, šiaip su tortais draugauju ir paprastai viskas išeina, tik va kažkaip baisiai man ta grietinėlę kaitinti atrodo :O pirmą kartą taip girdžiu, o šokoladas konditerinis tinka? ir čia ją kaitinti iš lėto tiesiai ant ugnies? bijau kad nepersistengčiau, paskui nesusiplaks, ir dar, standiklio reikia dėti? Busiu labai dėkinga už atsakymus :)

    AtsakytiPanaikinti
  16. Dovile, tikrai nebijok kaitinti grietinėlę (aš kaitinu dubenį su grietinėle pastačiusi tiesiai ant viryklės) - kremas puikiai gausis. Svarbiausia vėliau ją, sumaišytą su šokoladu, labai gerai atšaldyti - tuomet kremas tikrai išsiplaks. Standiklio nereikia - šokoladas labai gerai sustingdys kremą :)

    AtsakytiPanaikinti
  17. Labai ačių, Sonatina, už nuostabų recetą, tortą dariau tiksliai tokį kaip recepte ir gavosi nuostabiai skanus, ir tikrai burnoj tirpstantis :) ir tooooooks šikoladinis :D dabar jis bus mano tortų sąrašo viršuje :D

    AtsakytiPanaikinti
  18. Jeeeeezau, kaip norėčiau, kad man toks pavyktų... Šeimyna nualptų iš laimės. Pas mus šokoladas dievinamas.
    Kaip čia prisiruošus išbandyt?

    Beje, Sonatina,gal kartais žinai (o tu viską žinai), kaip kepti tokį šokoladinį tort, kur būna kiekvienas biskvito lakštas skirtingu kremu perteptas: tamsesnis, šviesesnis, būna sluoksnis ar net keli tokie traškūs, greičiausiai iš dribsnių?

    AtsakytiPanaikinti
  19. Dovile, labai džiaugiuosi, kad tortas pavyko!

    Livija, aš pirmiausiai pasiruošiu kakavą ir kol jau ją reikia pilti į tešlą - ji būna ataušusi.
    O tokio torto, deja, nežinau...

    AtsakytiPanaikinti
  20. Niekada gyvenime nebuvau kepusi jokio torto, ir pirmam savo bandymui pasirinkau butent si tavo recepta. Turiu pasakyti, kad skanesnio torto nebuvau valgiusi!!! Nepakartojamas skonis (labai patiko, kad nepersaldus)!!!
    Aciu Tau, Sonatina, uz si puiku puslapiuka, nes butent is jo daugiausiai renkuosi receptukus :) Pasitikiu visais tavo receptukais, nes kiek bandziau, viskas gavosi, ir ne bet kaip, o LAAABAI SKANIAI! :)

    AtsakytiPanaikinti
  21. Evelina, labai džiaugiuosi, kad tortas puikiai pavyko :) Ačiū!

    AtsakytiPanaikinti
  22. labai skaniai atrodo, tikriausiai susigundysiu gimtadieniui iskept si torta, ziurineju produktus ko rekia ir iskilo klausimas ar labai pakenks skoniui - jei verdant sirupa neipilsiu likerio, gal ji galima kazkuo pakeist - pvz brendziu? Ir ar labai jausis alkoholis, nes vaiku gimtadieis bus...

    AtsakytiPanaikinti
  23. Nuostabus tortas!Su "Menuliu"ner ka lyginti!Kepiau jau du kartus.Aciu uz recepta!O alkoholis,man asmenisakai visai nesijaucia.

    AtsakytiPanaikinti
  24. Šį tortą kepiau Kalėdoms. Tešla labai nesigavo, nestovėjo man tie baltymai, nors plakiau ir su tuo akmeniu. Po to gal per plonai pyliau, tad lakštai sunkiai lupos nuo popieriaus, gavos kreivi šleivi :))) Nors blogam kepėjui kaip ir šokėjui turbūt... :)))) Pasižadėjau, kad kepu šį tortą pirmą ir paskutinį kartą, bet kai paragavom sekančia dieną, pažadą atsiėmiau :D Tortas tikrai labai skanus, tikėjaus ryškesnio šokoladinio skonio, bet turbūt jį galima išgaut tik Lietuvoj, nes čia šokoladas nelabai šokoladinis. Puošiau triufeliais pagal originalų Mišelės receptą. Jie irgi gavos velniškai skanūs. Vietoj likerio pyliau romo, ir gal kokiu šaukštu daugiau. Labai skanus tortas, būtinai pasibandykit ypatingoms progoms.
    O šiandien turiu pasidariusi daugiasluoksnį tortą pagal Sonatinos verstą receptą, vakare pūsim žvakutes ir ragausim.

    AtsakytiPanaikinti
  25. Laba diena,

    norėjau paklausti.
    Minėjote kad kepate vienu metu orkaitėje po tris lakštus. O kokią orkaitės funkciją naudojate ,kad lakštai keptų tolygiai? Ar tiesiog žiūrite kurie kepa greičiau - greičiau išimate ir pan.

    Iš anksto dėkui už atsakymą

    AtsakytiPanaikinti
  26. miltų ir krakmolo šaukštai su dideliu kaupu ar ne? :) į biskvito tešlą dėjau nupurtytus... gavosi tokia gan skysta... ir biskvitai neišėjo :/

    AtsakytiPanaikinti
  27. Sigita, kaip jau minėjau, naudoju kaitinimą iš viršaus ir apačios, bei ventiliatorių. Tokiu režimu visi trys lakštai iškepa vienu metu.

    Domai, aš naudoju matavimo šaukštą (15 ml) ir visuomet pasėmusi miltų ar krakmolo nubraukiu lygiai, t. y. beriu be jokio kaupo. Jei tešla skystoka - vadinasi nepakankamai išplakti tryniai ar baltymai...

    AtsakytiPanaikinti
  28. Sis tortas yra superinis. Dievisko skonio,tik deja sunkiai man sekesi iskepti lakstus-jie lipo prie popieriaus ir kai kuriuos netgi teko ismesti,nes neatlipo nuo popieriaus. Gal galite patarti kai elgtis kita karta? Nes vel zadu greitai daryti

    AtsakytiPanaikinti
  29. Taip, lakštai prilimpa prie popieriaus, tačiau reikia ne lakštus nuiminėti nuo popieriaus, o popierių nulupti nuo lakštų :) Tuomet tikrai viskas gausis gerai :)

    Katute, labai džiaugiuosi, kad tortas vis dėlto patiko :) Darbo prie jo lyg ir nemažai, bet rezultatas to vertas :)

    Dėl alkoholio - be abejo, likerį galima keisti kitokiu mėgiamu alkoholiu arba išvis nepilti. O šiaip tai jo ten tiek nedaug, kad tikrai nesijaus, nebijokite :)

    AtsakytiPanaikinti
  30. Saldu saldu. Ir pasakiška. Ačiū :)

    AtsakytiPanaikinti
  31. o dieve,koks grozis.Paneles ir ponios-kas tas vyno akmuo? As Amerikoj gyvenu,bet kaip jis angliskai vadinasi?o be jo-neiseis,ka jis duoda?

    AtsakytiPanaikinti
  32. Ragavau si tortuka vienam gimtadienyje ir galiu pasakyti,kad dieviskas skonis,Velykoms bandysiu daryti pati.Tikiuosi pasiseks,aciu SONATINA uz puiku recepta.

    AtsakytiPanaikinti
  33. Va atradau,kad nevienodi kepimo popieriai-nuo vieno blynai labai gerai nusieme,o nuo kito labai sunkiai.Perkant reikia ziureti :) Geras buvo Fino firmos,o blogas-kazkoks pigus,ne dezuteje.Abu kartu sudejus jie skiriasi-tas blogas toks baltesnis.

    AtsakytiPanaikinti
  34. Kepiau šį tortą Šv. Velykų proga - nuostabaus skonio tortas. Neturėjau to vyno askmens, bet ir taip baltymai puikiai išsiplakė.
    Dar kartą didžiulis dėkui už nuostabų receptą.

    AtsakytiPanaikinti
  35. cia visiems kas bijo ji kepti-man pavyko is pirmo karto!,kepiau apvaliose torto skardelese jas ispurskus PAM kepimui skirtu puskiamu sviestu su miltais(nezinau ar pas jus Lietuvoj jo yra bet liuks dalykas-niekas prie nieko neprilimpa,nes man jis netiketai baigesi tai paskutinius lakstus tikrai sunkiai nulupau nuo popieriaus.Drauges alpo kaip skanu,vaikai valge ir dar prase(as alkoholio nepyliau i sirupa,migdolu ekstraktu pakeiciau nors teoriskai jame irgi kazkiek alkoholio yra)darkart-Aciu Sonatina,ir merginoms bijancioms-tikrai ner ko bijoti.Ta sokoladine grietinele labai gerai sustengo-su svirkstu graziai puosesi.

    AtsakytiPanaikinti
  36. Sveiki, norejau paklausti. Virsuje esantis papuosimas yra plakta grietinele? ar ji kazkaip sutirstinama,kad nesukristu? esu naujoke tortu kepime..

    AtsakytiPanaikinti
  37. Nu vakar ir aš pribrendau šiam tortui - pirmam tortui savo gyvenime... :) Gaminau iš pusės produktų, nes baiminausi, jei nepavyks, bus mažesni nuostoliai. Pasidariau mažesnius apskritimus, tai, patikėkit, turėjau ką veikti, kol iškepiau jų apie 25... Na bet galutinis rezultatas atpirko viską... Tortas išties prabangus, tirpstantis burnoje. Pyliau nemažai Žagarės vyšnių likerio, bet alkoholio visai nesijautė.
    Pasakiškas tortas. Ne kiekvienam savaitgaliui, o esant progai tikrai bus visų įvertintas.

    AtsakytiPanaikinti
  38. Ilgai brendau šitam tortui.Pribrendau šioms šventėms.Padariau vieną klaidą.Blynus iškepiau per plonus,jų gavosi 11 vnt.Rezultatas nerealus.Švente tik vakare,o torto jau nuo pietų nebėra.

    AtsakytiPanaikinti
  39. Susigundziau ir as padaryti si nuostabu tortuka, paskaicius komentarus. Siandien ragausim, viskas ejosi kaip is pypkes kol puosdama uzpurskiau plaktos grietineles is ji visa subliusko, tikrai susinervinau, nes nezinojau kad ji taip trumpai laikosi. Tai sugalvojau kad ant tos vietos kur subliusko uzdeti keleta morenginiu sausainuku ir vaizdelis gavosi liuks :) Tikiu kad ir skonis bus super :)

    AtsakytiPanaikinti
  40. Sveiki, o koks krakmolas? -bulvių ar kukurūzų?

    AtsakytiPanaikinti
  41. Krakmolą anksčiau naudojau tik kukurūzų, bet kartą pabandžiau daryti su bulvių krakmolu ir nepajutau visiškai jokio skirtumo. Tad drąsiai naudokite tą krakmolą, kurį turite.

    Vyno akmuo angliškai - cream of tartar. Bet puikiausiai gaunasi ir be jo.

    Tortas papuoštas morengais, o ne plakta grietinėle. Galima puošti ir plakta grietinėle. Labai riebi ir kokybiška grietinėlė puikiai išsiplaka ir laikosi be jokių standiklių, į prastesnę įpilu pakelį standiklio...

    Sėkmės kepantiems :)

    AtsakytiPanaikinti
  42. Kažin kodėl grietinėlės ir šokolado masę plakant atsiskyrė vanduo ir sviestas?

    AtsakytiPanaikinti
  43. Kiek laiko šaldėte grietinėlę su šokoladu ir kiek laiko plakėte?

    AtsakytiPanaikinti
  44. Na va, torto beveik nebeliko - tai buvo bandymas prieš sūnaus pirmojo gimtadienio šventę. Klaida- per mažai atšaldyta grietinėlė - kalta,kalta,kalta- vis tas nekantrumas. Dviejų val. šaldytuve neužteko;((((nors plakiau labai ilgai , galvojau mikseris užsidegs, bet išplakiau sviestą...Skonis patiko- truputį riebokas , bet gal dėl to,kad grietinėlę taip nuskriaudžiau.

    AtsakytiPanaikinti
  45. Ilgai plakti irgi klaida - tikrų tikriausiai iš grietinėlės sumušėte sviestą :) Geriausia grietinėlę pasiruošti iš vakaro ir atšaldyti per naktį. Tada kremas išsiplaka per kelias akimirkas :)

    AtsakytiPanaikinti
  46. Laba, kepiau ši torčiuka, pavyko puikiai! Norejau paklausti, o gal jūs jau darėte - kaip skonis butu, jei nedetumeme kakavos i biskvito blynus, gal netiktu?

    AtsakytiPanaikinti
  47. Laabai skanu !!!!!

    PS Edila :)

    AtsakytiPanaikinti
  48. Jeigu nedėsite kakavos, įberkite papildomai kelis šaukštus miltų. Aš be kakavos nedariau - manau, kad ji čia tiesiog būtina :)

    Edila, ačiū :)

    AtsakytiPanaikinti
  49. O koki paprastai sokolada kremui naudojate? :)

    Aciu!

    AtsakytiPanaikinti
  50. Naudoju Karūnos juodąjį šokoladą.

    AtsakytiPanaikinti
  51. tortas gavosi tikrai laaabai skanus :) gal nebuvo visu 100% vykes, nes biskvitai nesigavo labai gerai... niekaip neisejo kiausinio baltymo isplakti iki standumo, nors "variau" su blenderiu (uzmoves sluotele beabejo) tikrai gan ilgai :) dejau kaip nurodyta recepte 100g cukraus ir puse a.s. vyno akmens :)

    AtsakytiPanaikinti
  52. Man baltymai išsiplaka VISADA įdėjus kelis grūdelius druskos - nei karto nenuvylė šis būdas.
    Na mano šaldytuve irgi šis tortukas šala - lauksim vakaro paragauti :)Atrodo viskas liuks, kepiau 18cm skerskmes dydžio - išėjo 7 lakštai (iš pusės normos). Kepu visada ant silikoninio padėkliuko - puikiai nusiema biskvitas. Tik tirpinant šokoladą (naudojau Scogetten juodajį) vistiek liko grietinėlėje tokių kaip nuosėdų, įdomu ar čia šokoladas ne toks kokybiškas, ar grietinėlę buvo galima dar pašildyti?

    AtsakytiPanaikinti
  53. Sonatina ar jūs kulinarė ar konditerė ar šiaip mėgėja? Jūsu visi patiekalai atrodo nuostabiai :)

    AtsakytiPanaikinti
  54. Aš tikrai nei kulinarė, nei konditerė :)

    AtsakytiPanaikinti
  55. Kaži kodėl man kremas gavosi šviesus o ne tamsus?

    AtsakytiPanaikinti
  56. Pirmas mano keptas tortas - nuostabus, tirpstantis burnoje, šokoladinis, dieviškas - visi valgę sužavėti. Ačiū už receptą!

    AtsakytiPanaikinti
  57. Norėčiau paklausti dėl biskvito lakšttų. Ar jie turėjo gautis minkšti? Pradžiai gal permažai tešlos dėjau, tai gavosi labai plonyčiai ir gležni (kaip skudurėlis :) ). Kitus kepiau storesnius, tačiau vis tiek minkšti gavosi, nors nuo kepimo popieriaus lengvai nusiimė. Vakare ragausime, tikiuosi skonis bus geras..

    AtsakytiPanaikinti
  58. vakar jau trecia karta kepiau si torta, skonis jo tikrai labai geras, bet biskvitai nesigauna taip kaip turetu buti :) nusipirkau ir matavimo saukstukus, naudoju vyno akmeni, nesigauna man is tos mases tesla ir viskas :) mases tirstumas toks kad su samciau kabinu ir pilu i silikokines formas. speju gal del to kad baltymai su cukrum ir vyno akmeniu neissiplaka iki standumo... nors plaku su blenderiu uzmoves sluotele... ir tikrai ilgokai... nebeisivaizduoju ka galiu dar daryti ne taip...

    AtsakytiPanaikinti
  59. gal blenderio sluoteles arba indas, kuriame plakate baltymus yra riebaluotos?? tada baltymai niekaip nesiplaka.. ruosiuosi si pyraga kepti dukros gimtadieniui. esu kepusi panasu sonatinos torta, kur reikia lakstus kepti: http://www.sonatinos-receptai.lt/2009/08/tortas-su-obuoliu-kremu.html
    si as kepu beveik visomis progomis ir netgi be jokiu progu ;) sonatina!!!!! as su tavimi kasdien ;) sekmes ir toliau ;)

    AtsakytiPanaikinti
  60. Kam patinka šokoladas, tam patiks ir šis tortas, jau gal 5 karta kepu aš jį, labai geras receptas!!!

    AtsakytiPanaikinti
  61. Kodel plakant krema jis sukoka i gumuliukus? Ka reiketu daryt daryt kitaip?

    AtsakytiPanaikinti
  62. Sunku atsakyti, ką daryti kitaip, nes nežinau, kaip darėte šį kartą :) Pirmiausiai svarbu kremą labai gerai atšaldyti. Atšalęs kremas išsiplaka labai greitai. Gal kremą tiesiog perplakate, todėl jis ir sušoka į gumuliukus?..

    AtsakytiPanaikinti
  63. Man labai patiko, kad biskvito nereikia pjaustyti, o kepami iškart ploni lakštai, taip kur kas taisyklingiau ir gražiau. Viskas puikiai pavyko, kitą kartą galvoju kremą dalinti per pusę ir vieną grietinėlės dalį maišysiu su šokoladu, o kitą paliksiu baltą, vieną sluoksnį tepsiu šokoladinį, o kitą - baltą. Gausis pusiau triufelinis tortukas, nes man šis per šokoladinis :) Ačiū už receptą!

    AtsakytiPanaikinti
  64. Šiandien sugalvojau ir aš iškept ši tortuka, paragauti nespėjau kaip kad turi iki tol išsistovėt.. Norėjau paklaust, kaip daug ant lakštų dėt kremo? nes man jo pasirodė gerokai per daug, ir sekanti kart ( jei patiks ) darysiu iš 3 grietinėlės indelių.. Nes dabar kroviau dideliais šaukštais, kad tik visa sunaudot ir dabar bijau pagalvot kas iš jo gausis, nes patys blynukai gavosi gana plonyčiai ir toks vaizdas kad teks ragauti tik to kremo, na rytoj parašysiu visus ispūdžius..:) gal kam pagelbės del kremo paruošimo, kad nereiktų ilgai laukt prieš gaminant.. aš kokia valandėlę atšaldžiau šaldymo kameroje ir dar valandėle šaldytuve, to pakako kremas gavosi puikus.. ir nežinojau tos gudrybės, jog prieš plakant reikia gerai atšaldyti iki šiol man gaudavosi su mažais gumuliukais o šis gavosi tirštas kaip grietinė ar sviestas ir nežinau ar toks turi būt, bet man patiko..

    AtsakytiPanaikinti
  65. Aš tiek kremo, kiek gaunasi, ir sunaudoju. Kremą tiesiog pasveriu ir padalinu į reikiamą dalių skaičių - tuomet kiekvienam sluoksniui pasveriu reikalingą kremo kiekį, kad sluoksniai gautųsi vienodi. Dabar kepu nebe 8, o 11 tešlos lakštų, tad ir kremo kiekį dalinu į 11 dalių, prieš tai šiek tiek kremo pasilikusi tortui papuošti.

    AtsakytiPanaikinti
  66. Aš dariau šį tortą jau 3 kartus. Ir tai ko gero vienas iš greičiausiai pagaminamų tortų, nors pažiūrėjus taip nepasakytum :) Tortas superinis, kaip ir daugelis Sonatinos receptų.
    Manau, kad tam, kad viskas teisingai gautųsi, reikia tiesiog griežtai vadovautis receptu, na, o po to jau perpratus galima tobulinti ar eksperimentuoti ir tada viskas gaunasi puikiai :)
    Sonatinos receptais visuomet pasitikiu 100 proc, ačiū Tau labai :)

    AtsakytiPanaikinti
  67. Va kur galima nusipirkti vyno akmens http://www.tastyfun.lt/FC_Vyno_akmuo_100g

    AtsakytiPanaikinti
  68. Ar lakštus galima išsikepti prieš kelias dienas, ar geriau vis dėlto tą pačią? Bėda ta, kad kaimo orkaitėje nėra ventiliatoriaus funkcijos, taigi kelių lakštų vienu kartu neiškepsi. Įsisuko galvasopis, kaip geriau elgtis: ar užmaišyti pusę tešlos, iškept pusę kaštų ir procesą kartot (jei maišysiu visą ir kepsiu vienam lygy, įpusėjus procesui tešla juk subliūkš,) ar lakštus išsikept prieš kelias dienas minėtą funkciją turinčioj orkaitėj? Patarkite. Iš anksto dėkoju už atsakymą.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Aš šitam tortui lakštus kepu prieš pat sutepdama tortą. Man lakštai gaunasi vos vos lipnūs, tad nelabai jų išeina sudėti vieno ant kito, o ilgiau kepti nenoriu, kad nepradėtų trupėti perkepę kraštai... Jūsų atveju turbūt maišyčiau tešlą per kelis kartus.

      Panaikinti
  69. Laba diena, noreciau paklaust kokio riebumo naudojate grietinele? As galiu gauti tik max 30 procentu. Ar sumaisius su sokoladu ir atsaldzius beplakant sutirstes,ar gerai butu papildomai iberti grietineles standiklio? It jei taip,tai kiek?

    Aciu

    AtsakytiPanaikinti
  70. Tortas gavosi skanus, net ir turint omenyje, kad patyriau visišką fiasko kepdama lakštus ir plakdama kremą:) Kremą perplakiau, su tuo viskas aišku, kitą kartą taip nepersistengsiu, o va su "blynais" tai nežinau kur suklydau: kepiau 5 minutes dviejose skardose su ventiliatoriumi, bet ištraukti ir atvėsę jie man buvo laabai lipnūs ir minkšti, niekaip nepajėgiau gražiai nulupti. Galų gale dar dėjau kepti, tada kraštai, aišku, tapo labai trapūs. Su peiliu brutaliai nugramdžiau tuos lakštus:) Jie ir neiškilo praktiškai, kokių 2-3 mm storio gavosi. Įdomu, kur suklydau, nes tikrai dar norėsiu bandyti. Ačiū už receptą:)

    AtsakytiPanaikinti