Šokolado ir braškių desertas
  
Pagrindui  
125 g sausainių  
100 g riešutų  
100 g sviesto  
100 g baltojo šokolado  
  
Braškių želė  
200 g braškių  
3 v. š. cukraus  
1 a. š. citrinos sulčių  
5 g želatinos  
2 v. š. vandens  
  
Kremui  
3 kiaušiniai  
6 v. š. cukraus  
250 ml riebios grietinėlės  
100 g šokolado  
4 v. š. apelsinų likerio  
10 g želatinos  
4 v. š. vandens  
  
Glazūrai  
150 g šokolado  
100 ml riebios grietinėlės  
  
Sausainius ir riešutus susmulkinti (geriausiai blenderiu) ir gerai sumaišyti su ištirpintu sviestu bei šokoladu. Pusapvalę formą iškloti plėvele, sukrėsti sausainių masę ir šaukštu gerai prispausti prie formos kraštų. Padėti į šaldytuvą, kol bus ruošiamas kremas ir želė.  
  
Braškes sutrinti blenderiu su cukrumi ir citrinos sultimis. Masę pavirti apie minutę ir joje ištirpinti šaltame vandenyje išbrinkintą želatiną. Supilti į panašaus ilgio, kaip forma su sausainiais, formą ir padėti į šaldytuvą, kad sustingtų.  
  
Kremui kiaušinius išplakti su cukrumi ant vandens garų vonelės, kol masė bus balta ir labai tiršta (ant karštų vandens garų masė įkais ir taip kiaušiniai bus pakankamai termiškai apdoroti). Ataušinti. Grietinėlę išplakti iki standumo ir įmaišyti į kiaušinių plakinį. Kremą padalinti į dvi dalis. Į vieną dalį įmaišyti 5 gramus 2 šaukštuose šalto vandens išbrinkintos ir ištirpintos želatinos. Įmaišyti ištirpintą šokoladą ir supilti į paruoštą formą su sausainiais. Pašaldyti šaldiklyje 15 minučių.  
  
Ant viršaus uždėti sustingusią braškių želė. Į likusį kremą įmaišyti likusius 5 gramus 2 šaukštuose šalto vandens išbrinkintos ir ištirpintos želatinos, apelsinų likerį ir supilti ant braškių želė. Ant kremo galima išdėlioti sausainių. Desertą gerai atšaldyti, kad viskas sustingtų.  
  
Sustingusį desertą išimti iš formos ir padėti ant grotelių. Grietinėlę užvirti, užpilti ant susmulkinto šokolado ir gerai išmaišyti, kad šokoladas visiškai ištirptų. Glazūrą užpilti ant deserto ir leisti sustingti. Skanaus!  
  
P. S. braškes naudojau šaldytas. Įspūdingai atrodantis ir tikrai labai skanus desertas :)  
    
Šaltinis Lissa's Cakes  
 





 
 Pranešimai
Pranešimai
 
 



Labai įdomu, reiktų išbandyti.:)
AtsakytiPanaikintiO forma čia kažkokia spec.?
Meta, formą naudojau štai tokią :)
AtsakytiPanaikintiManau, galima daryti ir paprastoje kekso formoje...
Oho, atrodo tikrai laaabai puikiai! :) Ir forma labai daug čia duoda, manau, paprastoj keksinėj jau ne taip gražiai atrodytų :)
AtsakytiPanaikintiMmmm fantastiškai atrodo
AtsakytiPanaikintiatrodo fantastiskai !!! butinai isbandysiu .aciu tau uz genealias, nematytas idejas ; ))
AtsakytiPanaikintiTik pamačiau nuotrauką ir nutįso seilė... :)~
AtsakytiPanaikintiSonatina, želatiną Dr. Oetker naudoti ar paprastą?
suoer, atrodo labai lengva pasigaminti :)saunuole
AtsakytiPanaikintiJūrate, želatiną naudoju labai smulkią, panašią į Dr. Oetker...
AtsakytiPanaikintiRaimonda, Gintare, ačiū!
Išbandžiau šį desertą- skonis fantastiškas, ypač kam patinka supersaldū ir superšokoladiniai desertai. Tik va ta sausainių-sviesto- balto šokolado masė gavosi labai labai kieta- vos ne kirviu kirst reikėjo:) Todėl toks gražus pjūvis, kaip Sonatinos niekaip neišėjo...
AtsakytiPanaikintiInga, galbūt verta naudoti šiek tiek mažesnio riebumo sviestą, nes šokoladas ir tikras sviestas tikrai labai kietai sustingsta... Aš paprastai naudoju Ventos sviestą, kuris būna minkštesnis už tikrąjį 82% riebumo... Be to, pjaustyti šį desertą patogiausia dantytu duonos peiliu :)
AtsakytiPanaikinti