2009 m. spalio 28 d., trečiadienis

Šokolado ir braškių desertas

PA2500091-1 copy
Pagrindui
125 g sausainių
100 g riešutų
100 g sviesto
100 g baltojo šokolado

Braškių želė
200 g braškių
3 v. š. cukraus
1 a. š. citrinos sulčių
5 g želatinos
2 v. š. vandens

Kremui
3 kiaušiniai
6 v. š. cukraus
250 ml riebios grietinėlės
100 g šokolado
4 v. š. apelsinų likerio
10 g želatinos
4 v. š. vandens

Glazūrai
150 g šokolado
100 ml riebios grietinėlės

Sausainius ir riešutus susmulkinti (geriausiai blenderiu) ir gerai sumaišyti su ištirpintu sviestu bei šokoladu. Pusapvalę formą iškloti plėvele, sukrėsti sausainių masę ir šaukštu gerai prispausti prie formos kraštų. Padėti į šaldytuvą, kol bus ruošiamas kremas ir želė.

Braškes sutrinti blenderiu su cukrumi ir citrinos sultimis. Masę pavirti apie minutę ir joje ištirpinti šaltame vandenyje išbrinkintą želatiną. Supilti į panašaus ilgio, kaip forma su sausainiais, formą ir padėti į šaldytuvą, kad sustingtų.

Kremui kiaušinius išplakti su cukrumi ant vandens garų vonelės, kol masė bus balta ir labai tiršta (ant karštų vandens garų masė įkais ir taip kiaušiniai bus pakankamai termiškai apdoroti). Ataušinti. Grietinėlę išplakti iki standumo ir įmaišyti į kiaušinių plakinį. Kremą padalinti į dvi dalis. Į vieną dalį įmaišyti 5 gramus 2 šaukštuose šalto vandens išbrinkintos ir ištirpintos želatinos. Įmaišyti ištirpintą šokoladą ir supilti į paruoštą formą su sausainiais. Pašaldyti šaldiklyje 15 minučių.

Ant viršaus uždėti sustingusią braškių želė. Į likusį kremą įmaišyti likusius 5 gramus 2 šaukštuose šalto vandens išbrinkintos ir ištirpintos želatinos, apelsinų likerį ir supilti ant braškių želė. Ant kremo galima išdėlioti sausainių. Desertą gerai atšaldyti, kad viskas sustingtų.

Sustingusį desertą išimti iš formos ir padėti ant grotelių. Grietinėlę užvirti, užpilti ant susmulkinto šokolado ir gerai išmaišyti, kad šokoladas visiškai ištirptų. Glazūrą užpilti ant deserto ir leisti sustingti. Skanaus!

P. S. braškes naudojau šaldytas. Įspūdingai atrodantis ir tikrai labai skanus desertas :)

PA2500202-1 copy
Šaltinis Lissa's Cakes

10 komentarų:

  1. Labai įdomu, reiktų išbandyti.:)
    O forma čia kažkokia spec.?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Meta, formą naudojau štai tokią :)
    Manau, galima daryti ir paprastoje kekso formoje...

    AtsakytiPanaikinti
  3. Oho, atrodo tikrai laaabai puikiai! :) Ir forma labai daug čia duoda, manau, paprastoj keksinėj jau ne taip gražiai atrodytų :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. atrodo fantastiskai !!! butinai isbandysiu .aciu tau uz genealias, nematytas idejas ; ))

    AtsakytiPanaikinti
  5. Tik pamačiau nuotrauką ir nutįso seilė... :)~
    Sonatina, želatiną Dr. Oetker naudoti ar paprastą?

    AtsakytiPanaikinti
  6. suoer, atrodo labai lengva pasigaminti :)saunuole

    AtsakytiPanaikinti
  7. Jūrate, želatiną naudoju labai smulkią, panašią į Dr. Oetker...

    Raimonda, Gintare, ačiū!

    AtsakytiPanaikinti
  8. Išbandžiau šį desertą- skonis fantastiškas, ypač kam patinka supersaldū ir superšokoladiniai desertai. Tik va ta sausainių-sviesto- balto šokolado masė gavosi labai labai kieta- vos ne kirviu kirst reikėjo:) Todėl toks gražus pjūvis, kaip Sonatinos niekaip neišėjo...

    AtsakytiPanaikinti
  9. Inga, galbūt verta naudoti šiek tiek mažesnio riebumo sviestą, nes šokoladas ir tikras sviestas tikrai labai kietai sustingsta... Aš paprastai naudoju Ventos sviestą, kuris būna minkštesnis už tikrąjį 82% riebumo... Be to, pjaustyti šį desertą patogiausia dantytu duonos peiliu :)

    AtsakytiPanaikinti