2009 m. spalio 25 d., sekmadienis

Moliūgų plovas

PA2400471-1 copy
3 v. š. sviesto
1 kg moliūgo, supjaustyto nedideliais kubeliais
1 didelė svogūno galva, smulkiai sukapota
1 a. š. druskos
1 lauro lapelis
2 puodeliai basmati ryžių
3 puodeliai sultinio ar vandens

Dideliame puode ištirpinti sviestą. Suberti svogūnus, moliūgo kubelius, druską ir kepinti ant vidutinės ugnies retkarčiais pamaišant apie 10 minučių, kol svogūnai bus minkšti.

Suberti ryžius, įdėti lauro lapelį ir maišant kepinti apie 5 minutes.

Supilti sultinį, viską gerai išmaišyti ir užvirti. Puodą uždengti, prisukti viryklę ir virti ant silpnos ugnies apie 20 minučių, kol ryžiai bus minkšti.

Išmaišyti šakute ir patiekti. Skanaus!

P. S. kad būtų dar skaniau, į išvirusį plovą įmaišiau apie 100 g tarkuoto čederio sūrio. Labai vykęs būdas sunaudoti moliūgų perteklių :)

Šaltinis Food Reference Website

5 komentarai:

  1. Puikiai gavosi ir nepaparastai skanu! Tikrai dar ne kartą gaminsiu. Dėkui :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Išbandyta - labai skanu! Ryžių neturėjau, tad naudojau bulguro kruopas - puikiai tiko, o vietoje Čederio įbėriau Džiugo, nes kažkokio aštresnio skonio prašėsi. Moliūgas griežė pirmu smuiku ir negalėjau atsiskonėti. :)
    Ačiū už puikų (kaip visada) receptą! :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Pasimėgavom :) Sultinys buvo vištienos, sūrio jokio neturėjau. Bet labai "suskambėjo" viskas. AIČŪ!

    AtsakytiPanaikinti
  4. kas per basmanti ryziai? ar galima naudoti paprastus? ar tada gaminimas toks pats? :)

    AtsakytiPanaikinti