Vienos šokoladiniai sausainiai (Viennese Chocolate Sables)
260 g miltų
5 v. š. (30 g) kakavos miltelių
250 g minkšto kambario temperatūros sviesto
100 g persijotos cukraus pudros
žiupsnelis druskos
3 v. š. lengvai išplakto kiaušinio baltymo (išmaišyti 1 – 2 kiaušinio baltymus ir atmatuoti 3 v. š.)
cukraus pudros sausainiams pabarstyti
Orkaitę įkaitinti iki 180º C. Dvi skardas iškloti kepimo popieriumi.
Miltus sumaišyti su kakava ir persijoti.
Minkštą sviestą išplakti iki purumo. Ant viršaus persijoti cukraus pudrą, suberti druską ir supilti kiaušinio baltymą. Mikseriu plakti 1 minutę, kol masė gerai susimaišys. Suberti miltus su kakava ir mažiausiu greičiu maišyti tik tol, kol nebesimatys sausų miltų. Nepermaišyti!
Dėti tešlą į konditerinį maišelį su žvaigždutės formos antgaliu ir į paruoštas skardas išspausti W formos sausainius 2 cm atstumu vienas nuo kito.
Kepti sausainius 10 – 12 minučių. Ataušinti ant grotelių ir pabarstyti cukraus pudra.
P. S. rekomenduoju išbandyti - sausainiai tiesiog tirpsta burnoje...
Šaltinis "Chocolate Desserts by Pierre Hermé"
Ką tik kepiau šiuos sausainius. Iš tiesų skanūs ir labai lengvai pagaminami. Dėkui už receptą :)
AtsakytiPanaikintiDžiaugiuosi, kad patiko :)
AtsakytiPanaikintisveiki,o galima vietoj sveisto deti margarina?
AtsakytiPanaikintiAudryta, kadangi tai sviestiniai sausainiai, nemanau, kad margarinas čia tinka...
AtsakytiPanaikintiKiek sausainių galima iškepti pagal šitą receptą? ;D
AtsakytiPanaikintiKiek sausainių galima iškepti pagal šitą receptą? ;D
AtsakytiPanaikintiO gal šituos kepti... Paimečiau :D
AtsakytiPanaikintiHmmm kažkas tavo receptu pasinaudojo http://www.receptuknyga.lt/desertai-saldumynai/sausainiai/vienos-sokoladiniai-sausainiai.html
AtsakytiPanaikintiIndre, tai kuriuos sausainius vis dėl to išsirinkai? :)
AtsakytiPanaikintiŠituos - jau puikuojasi blog'e :) skanūs, tik aš cukraus numažinau, tai kavą saldinau labai. Bet jau neliko. Kaip draugas sakė - kaip iš parduotuvės :D tai užskaitysiu, kad geri :]]
AtsakytiPanaikintiIndre, taviškiai atrodo tikrai labai skaniai :)
AtsakytiPanaikintiSkonis gavosi nuostabus, bet tesla kiek per kieta, todel jos negalejau spaust per zvaigzdini svirksta. Graziai neatrode, nes buvo imanoma padaryti tik desras, be jokio atgalio spaudziant tiesiai is svirksto. Viska dejau pasverus ant svarstykliu. Kita karta gal desiu daugiau baltymo,nes dabar suplakiau viena, is kurio isejo 3 su trupuciu sauksto... Ai, dar sudeginau viena skarda, nes iskepa labai greitai, nespejau nei virtuves susitvarkyt po kepiniu :))...
AtsakytiPanaikintiRaimonda, tikiuosi kitą kartą geriau pasiseks :)
AtsakytiPanaikintigeri sausainiai
AtsakytiPanaikintineblogi visai sausainuk gavosi, tik cukraus jau laaaabai truksta, kita kart desiu zymiai daugiau pudros. bet kepsiu dar.
AtsakytiPanaikintiMmmm... ! Labai skanūs sausainiai gavosi. Ačiū už receptuką. ;]
AtsakytiPanaikintiSveiki,
AtsakytiPanaikintiKa tik dariau siuos sausainiukus, gal del to kad dejau margarina, o gal per daug miltu buvo, bet tesa gavosi tokia, kad pro kondit. svirksta neimanoma buvo praspaust...
NIAMYYYY NIAMMYYYYY!!!!!!!!!!!!!!!!! ;)
AtsakytiPanaikintiLaba diena, sakykite o kokio diametro antgalis? Neišsirenku kokio diametro iš Arevitos antgalį pirkti būtent šiems sausainiam :)
AtsakytiPanaikintiman irgi per kieta tešla.Neįmanoma spausti.Gal per švirkštą kiek ir išsispaudžia, bet per konditerinį maišelį niekaip nepavyko.Suplėšiau kelis ir tiek :( teko daryti rutuliukus ir dėti į skardą :D ir per stipriai man kakava jaučiasi
AtsakytiPanaikintiO tuos baltymus tik ismaisyti ar isplakti?
AtsakytiPanaikinti