2007 m. rugsėjo 9 d., sekmadienis

Aštri žuvis su kokosų pienu

PICT79181 copy

750 g žuvies filė
30 g miltų
druskos, pipirų
2 v. š. aliejaus
1 svogūnas, supjaustytas plonomis riekėmis
1 česnako skiltelė, sukapota
1 a. š. malto kumino
1 a. š. maltos kalendros
1/2 a. š. maltos ciberžolės
150 ml kokosų pieno
1 skardinė (400 g) smulkintų konservuotų pomidorų
3 v. š. kapotos šviežios kalendros

Žuvį supjaustyti kąsnio dydžio gabalėliais. Miltus sumaišyti su druska ir pipirais ir užbėrus ant žuvies išmaišyti.

Keptuvėje įkaitinti aliejų, sudėti svogūnus, česnakus, kuminą, kalendrą ir ciberžolę. Kartais pamaišant kepti 3 minutes, kol svogūnai pradės minkštėti. Supilti kokosų pieną ir pomidorus, gerai išmaišyti, užvirti ir pavirti 5 minutes.

Sudėti žuvį, uždengti ir virti apie 10 minučių, kol žuvis pasidarys balta. Įmaišyti kapotą šviežią kalendrą ir patiekti.

P. S. nepaprastai skanu... Vis dėlto tinkamai suderinti prieskoniai patiekalui suteikia puikų aromatą...

PICT79112 copy

Šaltinis Mary Berry's "Complete Cookbook"

4 komentarai:

  1. labai idomus skonis gavosi,neiprastas, gal del to kumino.. bet man visai neastru buvo, gal pipiru per mazai dejau?

    AtsakytiPanaikinti
  2. labai skanu! valgem apsigardziuodami ir paskende prisiminimuose apie Tailanda :D astrumo galetu buti ir daugiau... rekomenduoju

    AtsakytiPanaikinti
  3. o kur gaut to kumino?

    AtsakytiPanaikinti