2007 m. rugsėjo 19 d., trečiadienis

Varškiniai blynai su obuoliais

PICT79842 copy
4 kiaušiniai
200 g varškės
2 vidutinio dydžio sutarkuoti obuoliai
¾ puodelio (~110 g) miltų
1 v. š. citrinos sulčių
2 – 3 v. š. cukraus ar medaus
½ a. š. druskos
½ a. š. cinamono
2 – 3 v. š. maltų migdolų ar graikinių riešutų (nebūtinai)

Atskirti kiaušinių baltymus nuo trynių ir išplakti iki standumo. Kiaušinių trynius kartu su visais kitais ingredientais gerai išmaišyti. Per kelis kartus į tešlą įmaišyti kiaušinių baltymus. Kepti gerai įkaitintoje keptuvėje ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių, kol gražiai pagels. Patiekti su klevų sirupu, grietine, jogurtu ar uogiene. Skanaus!

PICT79862 copy 

Šaltinis Astray Recipes

32 komentarai:

  1. Siryt issikepem siuo blynus,labai skanus!Net sunelis tase,kad net ausys linko=)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Džiaugiuosi :) Mums šie blynai taip pat labai patiko!

    AtsakytiPanaikinti
  3. Siaubybiškai fantastiško skonio net ne blynai - vyras sunkiai rinko pavadinimą jiems. Vėl kepsiu šiandien!

    AtsakytiPanaikinti
  4. mymyte, labai smagu, kad blynai jums patiko :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Vakar kepiau šiuos blynus:) Ir ... kaip ir visada... neteko nusivilti!!! Ačiū!!!

    AtsakytiPanaikinti
  6. neturiu žodžių.....tokių skanių blynų dar neteko ragauti:) vyras ir vaikas irgi vos liežuvio nepraryjo:))))

    AtsakytiPanaikinti
  7. kepu daznai, labai labai skanus, mes juos varskeciais vadinam, tai vienintelis varskes saltinis kuri valgo mano mazyle :) aciu uz puiku recepta!

    AtsakytiPanaikinti
  8. Ieva, tikrai smagu, kai vaikai nors ką nors valgo :)

    AtsakytiPanaikinti
  9. Labai skanus gavos kaip pyragas:)
    Galvoju gal galima orkaitei juos butu kepti? kaip manot, nes su vaikais nera laiko vartyt

    AtsakytiPanaikinti
  10. Ačiū!

    O orkaitėje, žinoma, galima pamėginti kepti - manau visai įdomiai gautųsi keksiukų formelėse...

    AtsakytiPanaikinti
  11. Labas, Sonatina :) Oi, aš visą savaitę norėjau pamėginti juos išsikepti, dabar kaip tik kepu :) Tik ant keptuvės nemoku kepti nei paprastų, nei šių, todėl kepu juos širdelinėje vaflinėje :) tuoj pirmąjį trauksiu :D ačiūūū Jums, už puikius receptus, miela Sonatina :) Sėkmės!!!

    AtsakytiPanaikinti
  12. Ačiū, Sonatina, tikrai be galo skanūs blynai! Tik man tešla išėjo per skysta, tai teko pripilti daugiau miltų, bet receptas tikrai vertas 10 balų!

    AtsakytiPanaikinti
  13. Tai kiausinio tryniu niekur nebedeti? Ju nebereikia? :)

    AtsakytiPanaikinti
  14. Kiaušinių trynius, kaip ir parašyta recepte, kartu su kitais ingredientais, išskyrus baltymus, reikia gerai išmaišyti :)

    AtsakytiPanaikinti
  15. Hm... as trynius ismeciau, nes supratau, kad reikia tik baltymu :) Tai trynius tiesiog imaisyti i tesla? Beje, ir be tryniu, ir su rupiais miltais isejo labai skanu :) Lauksiu info del tryniuku :)

    AtsakytiPanaikinti
  16. Jei būtų reikėję naudoti tik baltymus, būčiau taip ingredientų sąraše ir parašiusi - 4 kiaušinių baltymai :) Kaip jau rašiau, trynius reikia kartu su visais kitais ingredientais gerai išmaišyti.

    AtsakytiPanaikinti
  17. Viskas ok,mums pavyko aisku nedaug pakilo,nes nebebuvo kada laukt,vaikai valgyt norejo,bet as uzdejau tuperware dangti ir veiksmas pajudejo dar pakaitinau ciut is apacios,zodziu nerealus blynai,vaikai kai pamate akis dideles padare ir sako OOOO KAIP DARZELI,PATYS MEGIAMIAUSI,sakau ne ,cia dar skanesni,cia su obuoliais Zodziu sunus sake po tokiu skaniu blynu nieko daugiau nevalgys .
    Aciu tau :mirksiukas:

    AtsakytiPanaikinti
  18. Super blynai, aciu uz recepta! :)

    AtsakytiPanaikinti
  19. Kepiau siuo blynus, labai labai skanus!!! is puses produktu porcijos isejo dviem zmonem pavalgyti, bet buciau ir daugiau suvalgius, nes labai jau skanu :D

    AtsakytiPanaikinti
  20. O obuolius su burokine tarka sutarkuot?

    AtsakytiPanaikinti
  21. o pieno nereikia naudoti? ir kam reikia atskirti kiausinio baltyma nuo trynio? Vistiek juos po to kartu sumaisome (citata: "Per kelis kartus į tešlą įmaišyti kiaušinių baltymus."). Sry uz elementarius klausimus, bet bandysiu pirma karta kepti blynus be kuriu gyventi negaliu :D
    Is anksto dekui zmogui, kuris atras laiko atsakyti i mano komentara

    Berniokas

    AtsakytiPanaikinti
  22. Sodos į tešlą nereikia, o obuoliai sutarkuoti burokine tarka.

    Pieno į tešlą taip pat nereikia, o baltymus reikia išplakti atskirai ir įmaišyti į tešlą, kad jie ją išpurentų ir iškeltų.

    AtsakytiPanaikinti
  23. Skanu, gaminau, tik įdėjau šiek tiek daugiau miltų :)

    AtsakytiPanaikinti
  24. laabai labai skanuuuuuuuuuu

    AtsakytiPanaikinti
  25. Nežinau ką blogai padariau, bet blyneliai nesigavo. Gal per mažai miltų buvo, nes svilo labai ir laaabai daug aliejaus prisigėrė.

    AtsakytiPanaikinti
  26. Sonatina, ne pirmą kartą gaminu pagal receptus, kuriais dalinatės savo blog'e, ir viskas nuolat puikiai pavyksta :) Šiandien kepiau varškinius - obuolinius blynus, kuriuos ragaujant, turiu pripažinti, norisi apsilaižyti pirštus! :)
    Ačiū Jums, kad skatinate gyventi skaniau! ;)

    AtsakytiPanaikinti
  27. Nuostabūs blynai! Ir taip greit pagaminami! Baltymų nuo trynių naeatskyriau, gerai išplakiau, purumo užteko ir indų plauti mažiau :) Miltų dėjau gal šiek tiek daugiau, tada gražiau kepa, manau čia priklauso nuo kiaušinių dydžio, varškės ir obuolių drėgnumo. Ir aišku gera keptuvė labai svarbu dailiems blynams.
    Ačiū, Sonatina, už puikius sekmadienio pusryčius :)

    AtsakytiPanaikinti
  28. Skanuuu!! Man tik cukraus 2 v. saukstai per daug, bet gal del to, kad obuolys buvo saldus...
    O butina deti 4 kiausinius - gal galima iki 3 sumazinti?

    AtsakytiPanaikinti
  29. Puikus receptukas, bet miltų tikrai reikia dėti daugiau, nei recepte ;) Aš dėjau visko truputį mažiau, ir kiaušinius tik 3, bet va miltų prireikė net daugiau, nei recepte ir dar lyg mažoka buvo, nes vartyti teko kaip cirko akrobatui, tokie skysti blynukai buvo... Tiesiog stebėkit tešlos tirštumą pačios, nes jei per skystą padarysite, tikrai nesigaus (kaip kažkas rašė) ir ugnis turi būti ne per karšta, nes labai greitai svyla. Valgėm su grietine ir šokolado padažu... Fantastika, labai ačiū už tokį gėrį ;)

    AtsakytiPanaikinti