Obuolių pyragas su kondensuotu pienu
Tešlai
250 g cukraus
250 g kambario temperatūros sviesto
1 a. š. vanilės
3 kiaušiniai
300 g miltų
¼ a. š. druskos
1,5 a. š. kepimo miltelių
5 v. š. pieno
2 dideli obuoliai
1 skardinė virto kondensuoto pieno
Trupiniams
200 g miltų
120 g šalto sviesto
100 g cukraus
30 x 20 cm dydžio kepimo formą iškloti kepimo popieriumi.
Sviestą išplakti su cukrumi iki purumo (apie 5 min.). Po vieną įmaišyti kiaušinius (po kiekvieno maišyti ~1 min.). Į tešlą persijoti miltus, sumaišytus su druska ir kepimo milteliais. Supilti pieną ir išmaišyti nedideliu greičiu iki vientisos masės. Supilti į paruoštą kepimo formą.
Obuolius nulupti, supjaustyti kubeliais ir sumaišyti su virtu kondensuotu pienu. Šią masę lygiu sluoksniu paskleisti ant tešlos.
Trupiniams sviestą supjaustyti nedideliais kubeliais. Miltus sumaišyti su cukrumi, sudėti sviestą ir blenderiu ar tiesiog pirštais maišyti, kol susidarys trupiniai. Trupinius užberti ant obuolių masės.
Kepti pyragą iki 180º įkaitintoje orkaitėje 35 – 40 min.
Sviestą išplakti su cukrumi iki purumo (apie 5 min.). Po vieną įmaišyti kiaušinius (po kiekvieno maišyti ~1 min.). Į tešlą persijoti miltus, sumaišytus su druska ir kepimo milteliais. Supilti pieną ir išmaišyti nedideliu greičiu iki vientisos masės. Supilti į paruoštą kepimo formą.
Obuolius nulupti, supjaustyti kubeliais ir sumaišyti su virtu kondensuotu pienu. Šią masę lygiu sluoksniu paskleisti ant tešlos.
Trupiniams sviestą supjaustyti nedideliais kubeliais. Miltus sumaišyti su cukrumi, sudėti sviestą ir blenderiu ar tiesiog pirštais maišyti, kol susidarys trupiniai. Trupinius užberti ant obuolių masės.
Kepti pyragą iki 180º įkaitintoje orkaitėje 35 – 40 min.
P. S. kondensuoto pieno neviriau, o naudojau „Rududu“... Mažinau cukraus kiekį, bet vis tiek buvo pakankamai saldu – į tešlą dėjau apie 190 g cukraus, o į trupinius apie 50 g. Skanaus!
Sonatina,gal cia ne i tema,bet is ankstesnes temos kepiau pyraga "obuoliu ruduo",tikrai labai skanus ir lengvai gaminamas pyragas.p.s.vakar pasiemiau tavo lauktuves,labai ACIU.
AtsakytiPanaikinticia GYTENIS,tau raso.
AtsakytiPanaikintiLabai smagu čia tave matyti, Gyteni :) Viskas tikrai į tema :) Džiaugiuosi, kad lauktuvės patiko!
AtsakytiPanaikintiO "Obuolių ruduo" tikrai skanus pyragas, reikia ir man vėl išsikepti :)
Sonatina, sis pyragas man nepadare per didelio ispudzio, niekaip nesupratau kondensuoto pieno vaidmens jame, geriau vietoj jo daugiau obuoliu prideti, labai idomus trupiniai...siaip i tesla galima butu det maziau miltu.
AtsakytiPanaikintiO gal tu turi ( ir neabejoju,kad turi) skanesnio obuoliu pyrago recepta?
Nemanau, kad yra receptų, visiems be išimties darančių didelį įspūdį :) Mums jis patiko ir tiek :) Kondensuoto pieno vaidmuo - tiesiog karamelės skonis ją mėgstantiems žmonėms :)
AtsakytiPanaikintiDėl miltų kiekio nieko negaliu pasakyti, nes man jų pasirodė kaip tik...
Be šio pyrago su obuoliais blog‘e yra dar du pyragai, o kitų receptų ieškok nuorodoje į anksčiau išbandytus receptus :)
neskanus visai gavosi,o kepti lyg ir moku
AtsakytiPanaikintiNa skonis niekada nepriklausė nuo to, ar moki kepti ar ne... Ir man regis, kad moku kepti, o pyragai anaiptol ne visi gaunasi tokio skonio, kokį mėgstu :)
AtsakytiPanaikintiKepiau.gavos tikrai labai skanus;]
AtsakytiPanaikintilabai saldus pragas bet man jis patiko po to kai atsalo saldytuve // saltas jis ikrai skanesnis ;]
AtsakytiPanaikintilabai skanu!
AtsakytiPanaikintitiesa, i tesla dejau vos 100gr cukraus, virsuje - siek tiek is akies iberiau ir buvo pats tas!
dziaugiuosi, kad radau sita recepta, nes tradiciniai obuoliu pyragai oi kaip pabodo..
Džiaugiuosi, kad pyragas patiko :) Kitą kartą ir aš dar labiau sumažinsiu cukraus kiekį...
AtsakytiPanaikintiAš tai jau vien recepte išvydusi virtą kondensuotą pieną nusprendžiau, kad bus labai skanu, ir neapsirikau:). Tiesa, man irgi labiau patiko atšaldytas variantas. Dariau pagal sumažintas cukraus proporcijas, bet vistiek gavosi labai saldu (t.y. man tai buvo pats tas, bet kiti sakė, kad truputį per saldu. Bet vistiek visiems patiko). Tiesa, trupiniai man nesigavo... bet čia gal dėlto, kad vaikiukas jau nerimavo, ir sumečiau viską ant viršaus kaip galima greičiau, nepersistengdama išgauti "trupinius"
AtsakytiPanaikintiSkanu. Kadangi kepiau su nepilnai išvirtu kondensuotu pienu, tai abejojau, kas gausis ir ar išvis kas nors gausis. Gavosi įdomiai - dalis kondensuoto pieno liko viršuje su obuoliais, dalis persisunkė per tešlą ir apačioje iškepė karamelės juostelė - lyg taip ir turėtų būti: plonytis tešlos gabalėlis, karamelinė juostelė, vėl tešla, obuoliai, trupiniai. Skanu! Beje, į tešlą dėjau 180 g cukraus, trupiniams 50 g, mums ne per saldu, kaip tik. Ačiū už receptą. :)
AtsakytiPanaikintiInga, Mažulėle, labai smagu, kad pyragas patiko :)
AtsakytiPanaikintiO kiek laiko reiktu virti kondencuota piena?
AtsakytiPanaikintiJeigu vafliu pyragui as verdu apie 1, 3 minuciu
AtsakytiPanaikintiAciu uz recepta... labai skanu :) O ypac atsaldytas :)
AtsakytiPanaikintio dieve kaip skanu,tiktai reikia ir tesloj mazint cukru ir trupiniuose taip pat,o kondensuota piena dejau su kakava ir nevirta tiesiog viskas pavyko ciki ciki
AtsakytiPanaikintiO su rududu nieko nereikia daryti? Nei virti, nei kitaip skystinti?
AtsakytiPanaikintiKondensuotą pieną reikėtų virti 1 - 2 valandas skardinę užpylus vandeniu, kad visiškai apsemtų. Reikėtų stebėti, kad neišgaruotų vanduo, todėl aš verdu uždengtame puode.
AtsakytiPanaikintiRududu virti tikrai nereikia. Jeigu jis gana kietas (o toks jis pastaruoju metu paprastai būna), tai siūlyčiau šiek tiek pašildyti mikrobangų krosnelėje ar ant vandens garų vonelės (be abejo, iškračius iš skardinės).
Aš šitą pyragą kepu daug metų. Tik vietoj rududu dedu paprastą kondensuota pieną. Pienas persigeria per pirmąjį sluoksnį. Labai skaniai gaunasi
AtsakytiPanaikinti