2007 m. rugsėjo 7 d., penktadienis

Marinuoti kiaulienos šonkauliai

PICT78731 copy 

500 g mėsingų kiaulienos šonkaulių

Marinatui
50 ml skysto medaus
50 ml balto vyno
50 ml vandens
2 v. š. sojos padažo
1 česnako galva
druskos, pipirų

Česnaką išlukštenti, skilteles perpjauti į dvi dalis ir suberti ant mėsos. Sumaišyti marinato ingredientus, užpilti ant mėsos ir marinuoti 30 minučių.

Išimti iš marinato mėsą ir česnakus, nusausinti.

Įkaitintoje keptuvėje apkepti šonkaulius iš visų pusių praktiškai kol visai iškeps. Šiek tiek pakepinti česnakus, užpilti mariną ir pavirti, kol lengvai sutirštės.
Užpilti padažą ant šonkaulių ir kepti iki 200º C įkaitintoje orkaitėje, kol visiškai iškeps (10 – 20 minučių). Skanaus!

P. S. gavosi labai aromatinga ir skani mėsa!..

Šaltinis kuking.ru

8 komentarai:

  1. Skanu, bet gal per rugstu. Ir nesupratau kodel reikia kepti keptuveje, o ne grilyje orkaiteje is pradziu. Ar ne tas pats? Terliones juk maziau butu. Ai, ir sonkauliu reikia tikrai riebesniu, nes kudi gavosi sausoki.
    Ramune

    AtsakytiPanaikinti
  2. O man gavosi superiniai. Nepasakyciau, kad sonkauliai buvo mesingi, bet buvo skanus ir tikrai ne sausi. Gaminsiu dar.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Ar tiktu sis receptas sonkauliams kepti zidinyje?

    AtsakytiPanaikinti
  4. Nematau priežasčių, dėl kurių galėtų netikti... Tiesiog siūlau bandyti :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Sveiki,gavau dideli kieki sudytu kiaulienos sonkauliu. Ieskau ka idomaus is ju pagaminti. Ar tiktu sis receptas suditiems sonkauliukams?

    AtsakytiPanaikinti
  6. Sonatina, nežinojau, kur parašyti klausimą, tad rašau čia (nors nelabai į temą): gal turi kokį receptuką triušienos patiekalo? Arba avienos. Būčiau labai dėkinga..

    AtsakytiPanaikinti
  7. Neteko nieko gaminti nei iš sūdytų kiaulienos šonkaulių, nei iš triušienos ar avienos...

    AtsakytiPanaikinti
  8. O ar tiktų šiuos šonkauliukus kepti ant grotelių?

    AtsakytiPanaikinti