2011 m. gegužės 8 d., sekmadienis

Tuno ir ryžių pyragas

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

1 v. š. aliejaus
1 svogūno galva, smulkiai supjaustyta
2 česnako skiltelės, susmulkintos
1 puodelis (250 ml) basmati ar jasmine ryžių
1 ¾ puodelio (440 ml) vištienos sultinio
2 skardinės (po 185 g) konservuoto tuno, nuvarvinto ir pasmulkinto šakute
½ puodelio (125 g) saulėje džiovintų pomidorų, nuvarvintų ir smulkiai supjaustytų
200 g gabaliukais supjaustyto mocarelos sūrio
50 g tarkuoto parmezano
100 g susmulkintų špinatų lapelių
3 lengvai išplakti kiaušiniai
druskos, pipirų

Puode įkaitinti aliejų, suberti svogūnus, česnakus ir kepinti ant vidutinės ugnies 7 – 8 minutes, kol svogūnai bus minkšti ir skaidrūs. Padidinti kaitrumą ir suberti ryžius. Kepti maišant apie minutę. Supilti sultinį, užvirti, prisukti viryklę iki minimumo ir virti uždengus 10 minučių. Išvirusius ryžius sukrėsti į dubenį ir 10 minučių aušinti.

Į praaušusius ryžius sudėti tuną, pomidorus, mocarelą, parmezaną, špinatus ir kiaušinius. Pagardinti druska, pipirais, viską gerai išmaišyti  ir sukrėsti į kepimo popieriumi išklotą 20 cm skersmens išardomą torto formą. Masę išlyginti, šiek tiek paspausti ir kepti iki 190°C įkaitintoje orkaitėje 40 – 50 minučių, kol krašteliai apskrus.  Pyragą 10 minučių aušinti formoje, tuomet atsargiai išimti. Supjaustyti riekėmis ir patiekti dar šiltą. Skanaus!

P. S. vietoje špinatų įpjausčiau svogūnų laiškų. Labai skanus pyragas, kurį galite praturtinti savo mėgstamais ingredientais, paeksperimentuoti su įvairiomis sūrio rūšimis ir prieskoniais :)

Šaltinis Taste.com.au

7 komentarai:

  1. Labai skanus pyragas jau puikuojasi mano lektutej :) Aciu tau, Sonatina. Kaip as sakau savo vyrui, jei ne Sonatina su savo puikiais receptais, tu liktum alkanas :DD

    AtsakytiPanaikinti
  2. Šio recepto dar nemėginau, bet būtinai pamėginsiu.
    Savaitgalį išmėginau tuno tortą (receptas iš supermamu svetaines) - visiems labai patiko ir dar ne kartą darysiu, gaivu, greita ir atrodo puikiai.
    Gal galit senesnius receptus perkelti į šią svetainę, nes ten puikiausi receptai, o susirasti daug sudėtingiau.

    Labai ačiū už Jūsų receptus. Kas labai keista - vieninteliai Jūsų receptai man gaunasi visada - ir pyragai, ir tortai, deja, ko negaliu pasakyti apie receptus iš kitų šaltinių.
    Labai ačiū.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Atsiprašau, kažko nesuprantu su pomidorais: kaip jie gali būt 'saulėje džiovinti" o kartu ir "nuvarvinti ir smulkiai supjaustyti"?.. Žodžiu, dedu marinuotus, nuluptus ir supjaustytus, žiūrėsiu, kas išeis... :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Aš naudoju džiovintus pomidorus, konservuotus aliejuje. Būtent aliejų ir reikia nuvarvinti.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Labai skanu! Ačiū už receptą, matau, kad ateityje galima bus improvizuoti :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. prajuokino.....Sniega is medzio gal iskritus? :D ar kaip cia? :DDD

    AtsakytiPanaikinti
  7. Ką tik ragavau šį pyragą, fantastiško skonio! Būtinai išbandysiu.

    AtsakytiPanaikinti