Pyragas su varške arba obuoliais
Skiriama kepinių su varške savaitei
Tešlai
250 g sviesto ar margarino
500 g miltų
2 a. š. kepimo miltelių
2 a. š. vanilinio cukraus
1 citrinos žievelė
1 kiaušinis
žiupsnelis druskos
2 – 3 v. š. cukraus pudros
4 - 5 v. š. pieno (arba 2 v. š. natūralaus jogurto ar grietinės)
Varškės įdarui
500 g varškės
3 – 4 v. š. manų kruopų
2 kiaušiniai
1 a. š. vanilinio cukraus
2 – 3 v. š. cukraus (pagal skonį)
1 sauja nuplautų razinų
Obuolių įdarui
700 g nuluptų ir supjaustytų obuolių
cukraus
cinamono
slyvų džemo (nebūtinai)
Tešlai sviestą ar margariną sutarkuoti ir iš visų ingredientų suminkyti minkštą elastingą tešlą. Tešlą padalinti į dvi lygias dalis.
Vieną tešlos dalį iškočioti ir dėti į didelę kepimo skardą, esančią prie orkaitės.
Varškės įdarui viską gerai išmaišyti.
Obuolių įdarui obuolius keptuvėje pakaitinti su cukrumi, kol išgaruos visas skystis. Pagardinti cinamonu ir ataušinti.
Supilti paruoštą įdarą. Jeigu gaminsite su obuolių įdaru, apatinį tešlos lakštą galite aptepti slyvų džemu.
Iškočioti antrąjį tešlos lakštą, dėti ant įdaro ir subadyti šakute.
Kepti iki 180° C įkaitintoje orkaitėje, kol paviršius lengvai apkeps, apie 30 – 35 minutes. Ataušinti, pabarstyti cukraus pudra ir patiekti. Skanaus!
P. S. labai greitai ir lengvai paruošiamas pyragas, tešla minkšta ir skani. Kelis kartus dariau su obuolių įdaru – skonis puikus. Šį kartą į varškės įdarą įmaišiau ~200 g šaldytų žemuogių, nes namiškiai razinų nemėgsta… Tad su įdarais galite drąsiai eksperimentuoti!
Šaltinis Coolinarika
Negaliu sulaukti, kada pasidarysiu sita pyraga! Esu didele varskes kepiniu megeja :)
AtsakytiPanaikintiAciu tau,Sonata :)
jau isbandytas receptas :) patiko skanus, lengvas, tik man siek tiek saldumo pritruko,gal cia cukrus nesaldus pasitaike ar kas O_o? bet seip viskas lb puiku
AtsakytiPanaikintiSavaitgalį iškepiau šį pyragą.visai šeimynai labai patiko ir suvalgė net nemirktelėję.Labai ačiū už tokius nuostabius receptus.;)
AtsakytiPanaikintiMiela Sonatina, neįtikėtina koks nuostabus puslapis, pasakyčiau kad daug daug geresnis už visus receptų psl. kartu sudėjus. Viskas aiškiai parašyta, nuotraukos - nepakartojamos, receptai - matosi, kad geri ir ne tik iš atsiliepimų!
AtsakytiPanaikintiKadangi tik vakar atradau šį jūsų dienoraštį, dar nespėjau nieko pabandyti pagaminti, bet tikiuosi ateity niekada nenusivilsiu!
Esu tikrai maloniai nustebinta, ypač tokia gausa desertų, saldžių gaminių, man labai patinka juos gaminti, o vaikinui, žinoma - valgyti :D Linkiu sėkmės :)
Sonatina, prasau, grizk! Mes pasiilgome Tavo receptu! :)
AtsakytiPanaikintiAčiū už visus Jūsų receptus. Daug ką iš Jūsų puslapio esu išbandžiusi ir dar neteko nusivilti. Labai viskas skanu... :) Didelis AČIŪ Jums už tai, kad esate. Sėkmės Jums ne tik Jūsų darbuose, bet ir asmeniniame gyvenime. AČIŪ!
AtsakytiPanaikintiLabai apmaudu, bet pyragas per 35 min neiškepė.. Apačia liko tešlos pavidalo ir tikrai - saldumo trūko, nors viską dariau pagal receptą (retais būna :) ) matyt ne a diena, nes šiaip visi Jūsų receptai pavyksta puikiai :)
AtsakytiPanaikintiNa sitas pyragas, tai tikrai gavosi super,kepiau apie valanda laiko tik as sviesto dejau i minkoma tesla 200gr ir cukraus dejau visur pagal skoni, kad butu saldziau. O vat del skardos tai nezinau kaip jums telpa i ta didele skarda prie orkaites, nes man tik i per puse mazesne sutilpo visa tesla ir idaras.
AtsakytiPanaikintiTaip, šitam pyragui ir aš dėjau šiek tiek daugiau cukraus, bet tikrai nuostabus pyragas, kartosim dar ir dar kartą. Tik aš apsižioplinau perskaičiau kad pyragas su varške ir obuoliais, taip ir padariau su varške ir obuoliais :) bet tikrai įdaras gavosi puikus.
AtsakytiPanaikintiKas sugalvojo, kad margarina reikia tarkuoti?? Debilai atsiprasant. Pusvalandi paskui plaut tarka, aciu - ne. Atrodo ranku neturit, kad ji sugniauzyt?
AtsakytiPanaikintiRiebaluotas rankas nusiplauti užtrunka tiek pat, kiek ir tarką plauti, o šiaip aš tarką įdedu į indaplovę ir nesinervinu :)
AtsakytiPanaikintikiba neturi indu ploviklio ir karsto vandens??? dometis reikia konditerijos paslaptimis ir nereiks verkti, negraziai vadinti. reikejo pries tarkuojant ideti margarina ar sviesta i kamera ir istraukus kuo greiciau sutarkuoti, viskas tokia smulkmenele...
AtsakytiPanaikintiIr mums i perpus mazesne skarda tilpo. Kokio plonumo turetu buti lakstas?
AtsakytiPanaikintiIr matyt busim per ilgai lauke kol pagels, nes gavosi kietoka tesla?
Super skanus pyragas. Kas valge, negailejo pagyru.... ;)
AtsakytiPanaikintiPyragas nuostabus!!! ačiū už receptą! Gaminau su varškės kremu ir idėjau šviežių aviečių, niam :)
AtsakytiPanaikintika tik iskepiau gavosi labai skanus, dejau figu uogiene XXX
AtsakytiPanaikinti