2011 m. gegužės 13 d., penktadienis

Pyragas su varške arba obuoliais

Skiriama kepinių su varške savaitei

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tešlai
250 g sviesto ar margarino
500 g miltų
2 a. š. kepimo miltelių
2 a. š. vanilinio cukraus 
1 citrinos žievelė 
1 kiaušinis
žiupsnelis druskos
2 – 3 v. š. cukraus pudros
4 - 5 v. š. pieno (arba 2 v. š. natūralaus jogurto ar grietinės)

Varškės įdarui
500 g varškės
3 – 4 v. š. manų kruopų
2 kiaušiniai
1 a. š. vanilinio cukraus
2 – 3 v. š. cukraus (pagal skonį)
1 sauja nuplautų razinų

Obuolių įdarui
700 g nuluptų ir supjaustytų obuolių
cukraus
cinamono
slyvų džemo (nebūtinai)

Tešlai sviestą ar margariną sutarkuoti ir iš visų ingredientų suminkyti minkštą elastingą tešlą. Tešlą padalinti į dvi lygias dalis.

Vieną tešlos dalį iškočioti ir dėti į didelę kepimo skardą, esančią prie orkaitės.

Varškės įdarui viską gerai išmaišyti.

Obuolių įdarui obuolius keptuvėje pakaitinti su cukrumi, kol išgaruos visas skystis. Pagardinti cinamonu ir ataušinti.

Supilti paruoštą įdarą. Jeigu gaminsite su obuolių įdaru, apatinį tešlos lakštą galite aptepti slyvų džemu.

Iškočioti antrąjį tešlos lakštą, dėti ant įdaro ir subadyti šakute.

Kepti iki 180° C įkaitintoje orkaitėje, kol paviršius lengvai apkeps, apie 30 – 35 minutes. Ataušinti, pabarstyti cukraus pudra ir patiekti. Skanaus!

P. S. labai greitai ir lengvai paruošiamas pyragas, tešla minkšta ir skani. Kelis kartus dariau su obuolių įdaru – skonis puikus. Šį kartą į varškės įdarą įmaišiau ~200 g šaldytų žemuogių, nes namiškiai razinų nemėgsta… Tad su įdarais galite drąsiai eksperimentuoti!

Šaltinis Coolinarika

15 komentarų:

  1. Negaliu sulaukti, kada pasidarysiu sita pyraga! Esu didele varskes kepiniu megeja :)
    Aciu tau,Sonata :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. jau isbandytas receptas :) patiko skanus, lengvas, tik man siek tiek saldumo pritruko,gal cia cukrus nesaldus pasitaike ar kas O_o? bet seip viskas lb puiku

    AtsakytiPanaikinti
  3. Savaitgalį iškepiau šį pyragą.visai šeimynai labai patiko ir suvalgė net nemirktelėję.Labai ačiū už tokius nuostabius receptus.;)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Miela Sonatina, neįtikėtina koks nuostabus puslapis, pasakyčiau kad daug daug geresnis už visus receptų psl. kartu sudėjus. Viskas aiškiai parašyta, nuotraukos - nepakartojamos, receptai - matosi, kad geri ir ne tik iš atsiliepimų!
    Kadangi tik vakar atradau šį jūsų dienoraštį, dar nespėjau nieko pabandyti pagaminti, bet tikiuosi ateity niekada nenusivilsiu!
    Esu tikrai maloniai nustebinta, ypač tokia gausa desertų, saldžių gaminių, man labai patinka juos gaminti, o vaikinui, žinoma - valgyti :D Linkiu sėkmės :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Sonatina, prasau, grizk! Mes pasiilgome Tavo receptu! :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Ačiū už visus Jūsų receptus. Daug ką iš Jūsų puslapio esu išbandžiusi ir dar neteko nusivilti. Labai viskas skanu... :) Didelis AČIŪ Jums už tai, kad esate. Sėkmės Jums ne tik Jūsų darbuose, bet ir asmeniniame gyvenime. AČIŪ!

    AtsakytiPanaikinti
  7. Labai apmaudu, bet pyragas per 35 min neiškepė.. Apačia liko tešlos pavidalo ir tikrai - saldumo trūko, nors viską dariau pagal receptą (retais būna :) ) matyt ne a diena, nes šiaip visi Jūsų receptai pavyksta puikiai :)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Na sitas pyragas, tai tikrai gavosi super,kepiau apie valanda laiko tik as sviesto dejau i minkoma tesla 200gr ir cukraus dejau visur pagal skoni, kad butu saldziau. O vat del skardos tai nezinau kaip jums telpa i ta didele skarda prie orkaites, nes man tik i per puse mazesne sutilpo visa tesla ir idaras.

    AtsakytiPanaikinti
  9. Taip, šitam pyragui ir aš dėjau šiek tiek daugiau cukraus, bet tikrai nuostabus pyragas, kartosim dar ir dar kartą. Tik aš apsižioplinau perskaičiau kad pyragas su varške ir obuoliais, taip ir padariau su varške ir obuoliais :) bet tikrai įdaras gavosi puikus.

    AtsakytiPanaikinti
  10. Kas sugalvojo, kad margarina reikia tarkuoti?? Debilai atsiprasant. Pusvalandi paskui plaut tarka, aciu - ne. Atrodo ranku neturit, kad ji sugniauzyt?

    AtsakytiPanaikinti
  11. Riebaluotas rankas nusiplauti užtrunka tiek pat, kiek ir tarką plauti, o šiaip aš tarką įdedu į indaplovę ir nesinervinu :)

    AtsakytiPanaikinti
  12. kiba neturi indu ploviklio ir karsto vandens??? dometis reikia konditerijos paslaptimis ir nereiks verkti, negraziai vadinti. reikejo pries tarkuojant ideti margarina ar sviesta i kamera ir istraukus kuo greiciau sutarkuoti, viskas tokia smulkmenele...

    AtsakytiPanaikinti
  13. Ir mums i perpus mazesne skarda tilpo. Kokio plonumo turetu buti lakstas?
    Ir matyt busim per ilgai lauke kol pagels, nes gavosi kietoka tesla?

    AtsakytiPanaikinti
  14. Super skanus pyragas. Kas valge, negailejo pagyru.... ;)

    AtsakytiPanaikinti
  15. Pyragas nuostabus!!! ačiū už receptą! Gaminau su varškės kremu ir idėjau šviežių aviečių, niam :)

    AtsakytiPanaikinti