Tortas “Juodasis miškas”
Torto recepto ieškojau beveik metus, nes nuotraukose šis Pierre Hermé šedevras atrodė įspūdingai…
Biskvitui
5 kiaušinių baltymai
9 kiaušinių tryniai
150 g cukraus
75 g sviesto, ištirpinto ir ataušinto
40 g kakavos miltelių
35 g miltų
3 ½ v. š. krakmolo
20 – 22 cm skersmens torto formos dugną iškloti kepimo popieriumi.
Miltus sumaišyti su kakava, krakmolu ir persijoti. Kiaušinių trynius išplakti su 75 g cukraus, kol masė bus šviesi ir puri. Švariame dubenyje iki standumo išplakti baltymus palaipsniui beriant likusį cukrų.
Į trynius įmaišyti persijotus miltus su kakava ir krakmolu ir 1/4 baltymų. Kelis šaukštus šios masės įmaišyti į sviestą, o tada sviestą atsargiai įmaišyti į likusius trynius. Įmaišyti likusius baltymus.
Tešlą sukrėsti į paruoštą formą, išlyginti paviršių ir kepti iki 175° C įkaitintoje orkaitėje 25 – 30 minučių. Iškepusį biskvitą gerai ataušinti ir perpjauti į tris sluoksnius.
Šokoladiniam kremui
65 g juodojo šokolado
1 v. š. cukraus
375 g riebios grietinėlės
Nedideliame puode pakaitinti grietinėlę su cukrumi, kol beveik užvirs. Užpilti ant susmulkinto šokolado ir maišyti, kol šokoladas visiškai ištirps. Šaldyti šaldytuve mažiausiai 5 – 6 valandas. Prieš surenkant tortą, kremą išplakti iki vidutinio standumo. Kremas turi likti pakankamai minkštas.
Vyšnioms
170 g vyšnių be kauliukų
125 ml raudonojo portveino ar saldaus raudonojo vyno
4 juodieji pipirai, susmulkinti
citrinos žievelė
2 v. š. apelsinų sulčių
1 cinamono lazdelė
Visus ingredientus, išskyrus vyšnias, užvirti. Po kelių minučių suberti vyšnias ir virti 2 – 3 minutes. Vyšnias palikti sirupe bent 4 valandoms. Tuomet gerai nuvarvinti.
Grietinėlės kremui
370 g riebios grietinėlės
¼ a. š. vanilės ekstrakto
1 - 2 v. š. vyšnių likerio
2 želatinos lapeliai (1 a. š. birios želatinos)
Želatinos lapelius išbrinkinti šaltame vandenyje. 60 g grietinėlės pakaitinti su vanile. Karštoje grietinėlėje ištirpinti išbrinkusius želatinos lapelius. Šią masę šiek tiek ataušinti. Likusią grietinėle plakti, kol ims standėti, tuomet supilti likerį, praaušusią grietinėlę su želatina ir viską išplakti iki standumo.
Sirupui biskvitams sulaistyti
75 g vandens
75 g cukraus
1 – 2 v. š. vyšnių likerio
Vandenį pavirti su cukrumi kelias minutes, kol cukrus ištirps. Ataušinti ir įmaišyti likerį.
Vieną biskvito lakštą dėti į lėkštę ir apjuosti torto formos borteliu. Biskvitą sudrėkinti cukraus sirupu. Dėti 3/4 plaktos grietinėlės, ant viršaus paskleisti gerai nuvarvintas vyšnias, sudėti likusią plaktą grietinėlę. Šis kremo sluoksnis turi būti aukštas.
Dėti antrąjį biskvito lakštą, sudrėkinti sirupu ir ant viršaus supilti 2/3 šokoladinio kremo. Dėti likusį biskvito lakštą, sudrėkinti ir supilti likusį šokoladinį kremą. Tortą mažiausiai kelias valandas šaldyti šaldytuve, kad sustingtų kremai. Skanaus!
P. S. man labai patiko biskvitas – drėgnas ir purus. Tiesa, kepė jis ilgiau – 40 minučių. Vyšnių nekaitinau su vynu – tiesiog pakelį šaldytų vyšnių užbėriau keliais šaukštais cukraus ir palikau, kad atšiltų. Susidariusį skystį, pagardinusi cukrumi, panaudojau biskvitams sulaistyti. Į grietinėlės kremą po didelių dvejonių vis dėl to įbėriau kelis šaukštelius vanilinio cukraus. Mėgstantiems saldesnius tortus patarčiau grietinėlę pasaldinti keliais šaukštais cukraus. Šis tortas turėtų ypač patikti drėgnų nelabai saldžių tortų mylėtojams…
Šaltinis Lace
Atrodo tikrai viliojančiai:) o nepersaldūs drėgni torčiukai mano mėgiamiausi. Reiks ieškoti progos :)
AtsakytiPanaikintiMano išraiška dabar tokia, kaip Homerio iš "Simpsonų", kai jis pamato kokią spurgą ar kitą gardėsį: "Ooooohhhh" :)
AtsakytiPanaikintiLabai skanu :)
AtsakytiPanaikintias pagal si recepta ne viena karta dariau ir tikrai labai skanus gavosi :) http://www.youtube.com/watch?v=jZDXsj9V2DA
AtsakytiPanaikintisveiki;) šiuo metu gaminame šį tortą ir šokoladinis kremas visai nesiplaka,šaldėme šiek tiek mažiau,negu parašyta,tai galėjo turėti įtakos?
AtsakytiPanaikintiKremą būtina gerai atšaldyti, kitaip jis tikrai neišsiplaks. Juk grietinėlė buvo pakaitinta, o ji išsiplaka tik gerai atšaldyta.
AtsakytiPanaikintiKoks gardumynas :) Norėčiau bandyti, bet kažkaip sudėtingai atrodo viskas, tortai matyt ne mano sritis...
AtsakytiPanaikintiSveika, esu didele gerbeja jusu puslapio. Noreciau si torta daryti savo pusseseres 10 metu vestuviu jubiliejui, turiu klausima del puosimo. Is tiesu norejau puosti su butter-cream, daryti krepselio tipo http://www.wilton.com/idea/The-Berry-Basket-Cake bet vietoj uogu geles desiu. Ar ant virsutinio kremo sluoksnio tinka det buttercream, ar jau nelabai? :) aciu
AtsakytiPanaikintiO nenorite vietoje sviestinio kremo rinktis šokoladinį ganašą? Su ir vaizdą tokį patį galima išgauti, ir jo skonis tikrai derėtų su torto skoniu... Štai čia pateiktos ir tokio kremo proporcijos. Aš pripažįstu tik tokius tortų puošimus, kuriuos visi mielai valgo, o nenukrapšto ir palieka lėkštėse :)
AtsakytiPanaikintiO jei vis dėl to puošite sviestiniu kremu, manau tuomet geriau visą šokoladinį kremą pilti ant antrojo biskvito, o ant trečiojo biskvito tepti sviestinį kremą.
Aciu, Sonatina uz atsakyma ir patarimus, reikalas tas, geles bus "narcizai" ir nelabai as ju "matau" ant sokoladinio kremo, del skonio tikrai sutinku, kad geriau tinka.. O gal daugiau grietineles kremo pasidaryti ir is jo krepseli pinti? Dekoju dar karteli
AtsakytiPanaikintiKristina
Aš tikrai mieliau rinkčiausi grietinėlės kremą arba ganašą iš baltojo šokolado. O jūs jau išbandžiusi tą sviestinį kremą? Gal jis labai skanus ir čia puikiai tiks?
AtsakytiPanaikintiTai sviestinis kremas manau standartinio skonio :) labai saldus (as truputeli citrinos ispaudziu), tai visgi manau prie grietineles sustosiu, bet dar vienas klausimas iskilo (atsiprasau, kad tiek trukdau) gal i grietineles krema, kuri naudosiu puosimui zelatinos ideti, kad man tas krepselis neisskystu? Aciu uz pagalba
AtsakytiPanaikintiKristina
Na, žiūrint kiek ilgai tas tortas stovės ir kokioje temperatūroje :) Gal tikrai verta apsidrausti su šiek tiek želatinos. Nors aš paprastai nieko nededu, tik retkarčiais grietinėlės standiklio, priklausomai nuo grietinėlės, kurią naudoju...
AtsakytiPanaikintineissiplake man grietineles kremas
AtsakytiPanaikintibeplakant susoko i gumuliukus zelatinas,
ryt is ryto bandysiu plakti grietinele su vos cukraus, be zelatino
nes ryt jau per pietus reik valgyt torta, bet ziuriu kad neturiu grietineles daugiau namie
ka ne taip dariau >?
Jeigu želatina sušoko į gumuliukus - ji buvo neataušusi iki kambario temperatūros. Želatiną būtina gerai ataušinti.
AtsakytiPanaikintiman nepavyko grietineles kremas suplakt suplakiau o kai sudejau zelatina su tuo trupuciu grietineles pasileido vel i vandeny ir nezinau kas dabar gausis nepavyko niekaip isplakt tai tiesiog palaukiau kol apstinks ir sutirstes pats kremas ir supyliau i torta ziuresiu ryt kas gausis! O del sokoladinio kremo tai man vos issiplake nors sldziau nuo ryto desimtos iki vakaro sestos tai nezinau vistiek nesigavo standi mase!
AtsakytiPanaikintiKepiau šį tortą Šv. Kalėdų proga. Viskas pavyko, receptas puikus, torto skonis nuostabus. Blaškiausi tarp šito ir kitų "Juodas miškas " receptų, negaliu atsidžiaugti, kad nusprendžiau kepti būtent pagal Jūsų pateiktą . Dėkui už dar vieną šaunų receptą.
AtsakytiPanaikintiIr aš noriu padėkot už pasidalinimą šituo receptu. Likom patenkinti rezultatu :)
AtsakytiPanaikintiSonatina, ar į grietinėlę būtina dėti želatinos? Gal ją galima būtų pakeisti, pvz., grietinėlės standikliu?
AtsakytiPanaikintiRenata, daug kas priklauso nuo grietinėlės. Jeigu grietinėlė tikrai kokybiška ir puikiai išsiplakanti, tai gal ir rizikuočiau nedėti želatinos. Tada įberčiau pakelį standiklio. O kodėl nesinori želatinos?
AtsakytiPanaikintiNa, kadangi niekad nebandžiau maišyti grietinėlės su želatina, tiesiog būgštauju, kad gali nepavykti... Ačiū, bandysiu.
AtsakytiPanaikintikodel sokoladiniu roziu mase trupa? :(
AtsakytiPanaikintiSonatina, niekaip nesuprantu, kodel biskvitas neishkilo ? :(
AtsakytiPanaikintiSveiki, beveik visuose receptuose naudojamas likeris, kuris pilamas i syrupa. Kas cia per likeris? Aciu iz anskto!
AtsakytiPanaikintiLikerį tortuose naudoju įvairų, tokį, kokio tuo metu turiu - apelsinų, aviečių, vyšnių. Jeigu neturiu likerio - įpilu romo ar brendžio.
PanaikintiSonatina ar galima išviso nepilti alkoholiniu gerimu? :) neapsisprendziu kuri daryti kaledoms sita ar jusu torta su obuoliais :)
AtsakytiPanaikintiBe abejo, alkoholiniai gėrimai tikrai nėra būtini - tiesiog vienas kitas šaukštas sirupui suteikia puikų aromatą... Galima sulaistyti tik paprastu cukraus sirupu :)
Panaikintituriu as vysnes vakuotas cukraus sirupe labai saldzios ir tas sirupas labai skanus, jeigu panaudociau tas vysnias ir ta sirupa manau tiktu visai :)
AtsakytiPanaikintiatrodo skaniai ir tt, tik tai toli grazu nuo originalo 'Schwartz Wald' torto...
AtsakytiPanaikintitai gal butu galima gauti orginalu recepta?
PanaikintiSuper tortukas, pats geriausias "Juodo misko" receptas!!! Viskas gavosi puikiai, nors strioko turejau... Supylus zelatina i grietinele - ji praskydo(turbut per daug vandens i zelatina ipyliau), bet palaikius krema saldytuve viskas sustandejo. Sokoladinis kremas gavosi puikiai ir labai skanus. Didelis ACIU, uz nuostabu recepta. Gaminsiu dar ir dar :)
AtsakytiPanaikintiŠv. Velykoms ruošiuos daryti šį tortą, tačiau man iškilo klausimas dėl miltų, ar nėra įsivėlusi klaida?
AtsakytiPanaikintiTikrai nėra jokios klaidos, nes be miltų dar dedama ir krakmolo, ir kakavos miltelių.
PanaikintiLabai skanus tortas,viskas puikiai pavyko, isskyrus, tai, kad sudejus sokolada i grietinele, jis neistirpo visiskai, vistiek ant dugno liko smulkiu sokolado drozleliu.Todel pertepimas gavosi kiek tamsesnes spalvos, nei foto. Naudojau Karunos juoda sokolada, gal jis netiko?
AtsakytiPanaikintiAš visuomet naudoju tik Karūnos juodąjį šokoladą. Tiesiog reikia tol maišyti grietinėlę su šokoladu, kol šokoladas visiškai ištirps. Aš paprastai ilgokai maišau šluotele.
PanaikintiKita karta pabandysiu sluotele maisyti, nes dabar tiesiog saukstu maisiau, bet skonio vistiek nepagadino. Sakyciau tobulai gavosi. Tikrai nesudetingas receptas. Aciu uz puikius receptus, kai norisi kazka pasigaminti, visada uzsuku pas Jus. Siandien bandysiu obuoliu pyraga kepti.
AtsakytiPanaikintiSveiki, tik noriu pasakyti, kad tikrajame recepte vyšnių likeris nėra pilamas. Čia yra vertimo klaida. Esu gyvenusi Schwarzwalde Vokietijoje (vert. Juodajame miske), is kur originaliai kilęs receptas. Taigi, yra pilamas Kirschwasseris, kuris yra savotiška samanė, arba vyšnių kauliukų užpiltinė.
AtsakytiPanaikintiSveiki,ar tikrai 35 g miltų?
AtsakytiPanaikintiTaip tikrai, nes dar dedama ir kakavos, ir krakmolo.
PanaikintiO kam reikia kaitinti grietinėlę?
AtsakytiPanaikintiTam, kad joje ištirptų šokoladas.
PanaikintiAčiū,supratau
AtsakytiPanaikintiNeapsisprendžiu tarp šio torto ir torto "Triufelis", kuris Jums asmeniškai skanesnis, kad nebūtų per daug saldus, ir toks, kad suvalgius gabalėlį apsaltų širdis ir nebesinorėtų visai pažiūrėti į tortus?:D Ačiū!
AtsakytiPanaikintiŠiandien kepiau biskvitą. Gavosi labai geras, toks koks rašote.
AtsakytiPanaikintiGrietinėlė susitraukė. Įtariu nuo likerio. 🙄
AtsakytiPanaikintiAčiū! Po viso mano nerimo dėl grietinėlės, rezultatas gavosi tobulas. Puikus purus prabangus tortas. ❤️
AtsakytiPanaikintiYou actually explained this terrifically!
AtsakytiPanaikintiTry to check my webpage :: 부산달리기
(jk)