Kiniški baklažanai su kiauliena
1/3 puodelio (80 ml) + 1 v. š. aliejaus
3 dideli (apie 1 kg) baklažanai, supjaustyti 2 cm dydžio kubeliais
5 česnako skiltelės, išspaustos spaudykle
~600 g maltos kiaulienos
½ puodelio (125 ml) supjaustytų svogūnų laiškų
½ puodelio (125 ml) vištienos sultinio
¼ puodelio (60 ml) sojos padažo
2 v. š. krakmolo
Keptuvę stipriai įkaitinti. Supilti 1/3 puodelio aliejaus, suberti baklažanus ir kepti maišant 3 – 4 minutes ar kol suminkštės. Suberti pusę česnakų ir dar pakepti maišant ~30 sekundžių, kol česnakai paskleis aromatą.
Baklažanus išimti iš keptuvės ir keptuvę vėl stipriai įkaitinti. Supilti likusį šaukštą aliejaus, sudėti maltą mėsą ir kepti maišant 1 – 2 minutes, kol mėsa apkeps. Suberti likusius česnakus, svogūnų laiškus ir dar kepti ~30 sekundžių ar kol česnakai pakvips.
Suberti atgal į keptuvę baklažanus. Vištienos sultinį sumaišyti su sojos padažu ir krakmolu. Šį mišinį supilti į keptuvę ir nuolat maišant pakepinti 1 – 2 minutes ar kol padažas pakankamai sutirštės. Iškart patiekti. Skanaus!
P. S. manieji baklažanai suminkštėjo po ilgesnio laiko – 8 – 9 minučių. Į padažą dar įmaišiau šaukštą Hoisin padažo. Vietoje kiaulienos naudojau veršieną. Nepaprastai greitai paruošiama ir tikrai labai skanu :)
Šaltinis Hungry Cravings
Niam baklažanai! Jau antras įrašas viliojantis griebti tą violetinę daržovę ir gaminti.
AtsakytiPanaikintiTikrai greita ir skanu, tik kad netikėtai daug gavos, ir labai sotu, skalsu, ir rieboka - prašosi garnyro, kaži, kas čia tiktų? Valgėm su baltu batonu, nes tingėjau ryžius bevirt.
AtsakytiPanaikintiAčiū už receptą! Tikrai skanu labai. Tik dariau iš 1 baklažano, ir tai pilna keptuvė buvo, jei būtų 3 keptuvės - ojoj būtume neatlaikę :-)O va padažo sunaudojau pilną normą, buvo kaip tik.
AtsakytiPanaikintitikrai labai skanu :)
AtsakytiPanaikintivalgiau su ryziais. dariau su vienu didoku baklazanu... kiekio tikrai uzteko. pagalvojau, kad kita karta bandysiu, kad baklazanu buti santykinai daugiau nei mesos, nes si karta buvo turbut 50/50
Labai geras receptukas :), siandien gaminau pietums, tik va dejau 2 baklazanus (nors butu uzteke ir vieno) ir dar pievagrybiu, tai skonis pasaka - kaip kinieciuose kiauliena su siitaki grybais :) aciu :)
AtsakytiPanaikintiSveiki, susigundžiau ir aš ruošti šį patiekalą. Tik kilo klausimas, ar pakanka tų 4-5 minučių mėsai pilnai iškepti? Renata
AtsakytiPanaikintiIšbandžiau ką tik, nu super: labai greit ir skanu ;) Kitą kartą ryžių dar pasiruošiu :) Pritariu dėl kiekio. Aš gaminau irgi tik iš vieno baklažano ir pusės mėsos kiekio, pilna keptuvė :))
AtsakytiPanaikintiLabai ačiū už receptą :) Gavosi kaip kiniečių restoranuose :) Skanuuuuu :)
AtsakytiPanaikintiNerealus receptas! Gaminu jau antrą kartą - gaunasi super patiekalas. O svarbiausia - labai greitai paruošiamas. Išbandžiau kone visus receptus su moliūgais, cukinijomis ir baklažanais iš jūsų puslapio - viskas išeina kuo puikiausiai. Dėkui už nuostabius receptus!
AtsakytiPanaikintiLabai skanu, gaminsim dar ne kartą :)
AtsakytiPanaikinti