Bananų pyragas su aguonomis
Pyragui
1 ¾ puodelio (245 g) miltų
1 ½ a. š. kepimo miltelių
½ a. š. sodos
½ a. š. malto cinamono
¼ a. š. druskos
3 v. š. aguonų
¾ puodelio (170 g/2 maži ar 1 didelis) trinto sunokusio banano
1/3 puodelio + 1 v. š. (90 ml) pasukų ar natūralaus jogurto
½ puodelio (113 g) minkšto kambario temperatūros sviesto
¾ puodelio (150 g) cukraus
2 dideli kiaušiniai
Glazūrai
½ puodelio (70 g ) persijotos cukraus pudros
smulkiai sutarkuota 1 citrinos žievelė
1 ½ v. š. citrinos sulčių
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, soda, cinamonu ir druska. Įmaišyti aguonas.
Kitame dubenyje sumaišyti bananų tyrę ir pasukas ar jogurtą.
Sviestą su cukrumi išplakti iki purios baltos masės. Po vieną įmaišyti kiaušinius (po kiekvieno gerai išplakti). Maišant mažiausiu greičiu supilti bananų ir pasukų mišinį. Tuomet mentele per tris kartus įmaišyti sausus ingredientus, kol gausis vientisa tešla.
Tešlą sukrėsti į riebalais pateptą ir miltais pabarstytą apvalią 22 cm skersmens kekso formą su skyle ar paprastą kekso formą. Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 35 – 40 minučių. Iškepusį pyragą neišėmus iš kepimo formos 10 minučių aušinti ant grotelių, tuomet atsargiai išimti iš formos ir visiškai ataušinti.
Glazūrai cukraus pudrą sumaišyti su citrinos žievele. Palaipsniui pilti citrinos sultis vis maišant, kol glazūra bus norimo tirštumo. Pyragą aptepti glazūra ir patiekti. Skanaus!
P. S. glazūros nepadariau, nes neturėjau citrinos, tačiau ir be jos pyragas dingo akimirksniu :) Cukraus kiekį tešloje sumažinau iki 100 g – visiems saldumo visiškai pakako. Išmėginkite – pyragas kvapnus, drėgnas ir labai skanus…
Šaltinis Technicolor Kitchen
Išmėginsim vos tik koks bananas namuose pajuos. :)
AtsakytiPanaikintio be aguonu (nevalgo ju mano seimyna ) ar nesugestu labai skonis??
AtsakytiPanaikintiVilma, pas mus namie nuolat juosta bananai, tai vis ieškau būdų jiems sunaudoti :) O gal tereikia mažiau pirkti bananų? :))
AtsakytiPanaikintiBe aguonų skonis tikrai nenukentės :) Vietoje jų galite įberti tarkuoto šokolado...
Va tame ir reikalas, kad mes jų dažnai neperkam, o ką nusiperkam suvalgom, todėl bananų pyragas retas svečias, nes niekada nebūna jam tinkamos žaliavos - juodų bananų. :)
AtsakytiPanaikintikepiau šį pyragą šiandien.Fantastiškas gavosi :) ačiū už receptą, traukiam jį į populiariųjų kepinių sąrašą. Beje, kepiau be aguonų, nes negavau pirkti, vietoj jų, pusę tešlos sumaišiau su kakava. Gavosi, nerealiai skaniai. Būtinai pamėginsiu ir su aguonomis :)
AtsakytiPanaikintiskanus,drėgnas, tik mums 100 g cukraus pasirodė mažoka..
AtsakytiPanaikintiVisada dedu visą cukrų, kiek parašyta, nes mes irgi smaližiai. Jau tradiciškai tešlą išdalinau į keksiukus - turim šešiolika žavių, drėgnų gaivių, labai vasaros karšty valgyt tinkamų keksiukų. Glajus puikiai čia dera. Mmm... :)
AtsakytiPanaikintiSuper pyragas! Tik be aguonu prarastu puse savo zavesio (mums). Glaisto nedariau, cukraus dejau maziau - 1/2 puodelio ir buvo saldoka. Kita karta bandysiu su glaistu daryti nes rugstele cia butu kaip tik. Tiesa, kepiau keksiuku pavidalu nes norejau isbandyti nauja forma. :) Tegyvuoja ant palangiu juostantys bananai! :)
AtsakytiPanaikintiJau 5 kartus kepem si pyraga, labai skanus. Dariau ir be aguonu, su sokolado gabaliukais, labai gerai gavosi.
AtsakytiPanaikintiNorėjau pasiteirauti dėl sviesto. Ar jį reikia/galima ištirpdyti? Nesugalvoju kaip jį išplakti iki purios masės :)
AtsakytiPanaikintiSviestas turėtų būti minkštas, kambario temperatūros. Tam jį tiesiog reikėtų kelias valandas palaikyti išėmus iš šaldytuvo. Tuomet jis nesunkiai išsiplaka iki purumo. Sviestą ištirpinus tešlas nebesigaus tokia pati, kaip naudojant išplaktą minkštą sviestą.
AtsakytiPanaikintiNa, isgirti si pyraga norisi ir man! Bananai, aguonos, glajus - SUPER! Jau kelinta karta kepu ir VEL pagyru gaunu! Gyvenu saly, kur gyvuoja posakis: ko kaimietis nezino, to ir i dantis neima. Tad pasisekimas be galo malonus. Jau ir prasymu yra receptu pasidalinti. O gal tai laikyti "musu maza paslaptim"? ;-)))
AtsakytiPanaikintiku galima pakeisti jogurta ar pasukas? turiu tik pieno ir grietines..
AtsakytiPanaikintiTai pamaišykite 3 v. š. grietinės su 3 v. š. pieno ir bus puiku!
AtsakytiPanaikintilabai aicu uz toki grieta atsakyma. neapsisprendziu tarp sio ir marmurinio kekso su bananais. kuri kepti? :))
AtsakytiPanaikintikepiau si pyraga. viska dariau pagal recepta, bet istrauktas is orkaites jis susileido (o buvo graziai iskiles). bet labai skanus, kvapnus ir dregnas.
AtsakytiPanaikintiSkanus pyragas, viskas gavosi puikiai. Labai tiko saldžiarūgštis glaistas. Tik gal norėjosi daugiau bananų, nes juos labai mėgstam :)
AtsakytiPanaikintiAš kepiau su kefyru, pavyko nuostabiai :) Labai ačiū. Gal tik saldumo tikrai norėtųsi daugiau.
AtsakytiPanaikintiKita vertus, šiandien saldumo jau nebesinori, pyragas pagulėjo per naktį saugiai ir šiandien dar skanesnis!
PanaikintiNerealiai skanus keksas - šeima kai tik užmato ne šaldytuve gulintį sviesto pakelį, tai iškart pradeda šokinėti iš džiaugsmo. Gaminau jau turbūt tuziną kartų, bet vėl ir vėl sulaukiu prašymų pakartoti :) Ačiū, Sonatina! PS. 100g cukraus tikrai pakanka
AtsakytiPanaikinti