2011 m. vasario 1 d., antradienis

Lietinių blynų pyragas su varške

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Blynams
2 kiaušiniai
1 v. š. cukraus
¼ a. š. druskos
1 puodelis (250 ml) pieno
1 puodelis (250 ml) vandens
1,5 puodelio (225 g) miltų
½ a. š. kepimo miltelių
1/4 puodelio (4 v. š.) aliejaus arba tirpinto sviesto

Varškės įdarui
900 g varškės
5 – 6 v. š.  saldaus kondensuoto pieno
¼ a. š. cinamono
1 a. š. vanilinio cukraus

1 kiaušinis
30 g cukraus
šiek tiek sviesto ir džiūvėsėlių formai

Kiaušinius išplakti su cukrumi ir druska. Supilti pieną ir vandenį, išmaišyti. Miltus persijoti su kepimo milteliais ir įmaišyti į tešlą. Gerai išmaišyti, kad neliktų gumuliukų. Galiausiai įmaišyti aliejų ar tirpintą sviestą.

Keptuvę įkaitinti ir šiek tiek patepti aliejumi.  Pilti po maždaug 1/3 puodelio tešlos ir kepti ant vidutinės ugnies, kol blynas apkeps. Apversti ir apkepti kitą blyno pusę. Iš nurodyto tešlos kiekio gaunasi apie 15 blynų.

Varškę sumaišyti su kondensuotu pienu. Įmaišyti cinamoną ir vanilinį cukrų.

24 cm skersmens torto formą ištepti sviestu ir pabarstyti džiūvėsėliais. Sluoksniuoti blynus į formą ant kiekvieno užtepant varškės įdaro. Kiaušinį išplakti su cukrumi ir aptepti viršutinį blyną.

Pyragą kepti iki 190° C įkaitintoje orkaitėje 30 – 40 minučių. Supjaustyti gabaliukais ir valgyti šiltą. Skanaus!

P. S. aš susluoksniavau 12 blynų. Šie lietiniai labai skanūs ir vieni ar su bet kokiu kitu mėgstamu įdaru. O šis pyragas labai skanus!

14 komentarų:

  1. Atrodo tikrai pasakiskai skaniai, o dar su varske tai jauciu siandien pat pulsiu daryti.Aciu tau, Sonata,kad padedi man buti gera seimininke :)) Tik tavo receptu deka, galiu palepinti vyra tokiais skanumynai.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Kažkada draugė pasakojo ir rodė nuotraukas, kaip darė tortą gimtadieniui, neturėdama sąlygų - iškepė blynus ant keptuvės ir kažkuo sutepė, nepamenu kuo, bet atrodė apgailėtinai.
    Nu šičia tai atrodo prašmatniai, ir skonis ko gera prašmatnus,
    super

    AtsakytiPanaikinti
  3. Kai buvau maža, tėtis panašų kepdavo, tikrai labai skanu! :-)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Skiriu tau stilingiausio tinklaraščio apdovanojimią :) http://gpmagija.blogspot.com/2011/02/astrus-sukuciai.html

    AtsakytiPanaikinti
  5. Net iš nuotraukų matosi, kad pyragas labai skanus. Lietinių ir varškės derinys - idealus :) Ačiū už puikius receptus.

    AtsakytiPanaikinti
  6. Vakar kepiau šį skanėstą, puikiai viskas pavyko ir skonis su šviešiomis braškėmis buvo nepaprastas!

    AtsakytiPanaikinti
  7. Man irgi puikiai pavyko - ir pusryčiams ir pavakariams :D Dar kepiau atskirai blynų - irgi skanūs, tik cukraus pagal mūsų skonį šie tiek daugiau įdėjau.

    AtsakytiPanaikinti
  8. Cukraus ir as kita karta deciau daugiau

    AtsakytiPanaikinti
  9. kartą gaminau lietinius.. gamyba buvo tokia nesėkminga, kad kito bandymo šie blynai laukė daugiau nei metus. dabar gaminau pagal taviškį receptą ir turiu pasakyti, kad išėjo idealiai :) ar čia patirtis, ar tiesiog iš tikrųjų geras receptas, bet dabar lietinius matyt kepsiu daug dažniau :))

    AtsakytiPanaikinti
  10. Teko išbandyti šį receptuka. Šiltas jis mūsų nesužavėjo, bet, kai atšalė, jau šveitėm. O lietinių receptas - super :) Dabar lietinius tik pagal jį ir kepu.

    AtsakytiPanaikinti
  11. Fantastiškas!!! Ačių šitam žmogeliui, kad taip mumis rūpinasi ir negaili pasidalinti savais šedevrais :)

    AtsakytiPanaikinti
  12. Puikus receptas, viskas gavosi sauniai! Sveciai pirstelius apsilaize :-)).Aciu uz recepta!

    AtsakytiPanaikinti
  13. Superiniai lietiniai :)Vaikams labai patiko, jau liepe kepti rytoj.:)

    AtsakytiPanaikinti
  14. Blynai tai rikrai labai skanus. Tik taip dabar darysiu.

    AtsakytiPanaikinti