2010 m. spalio 6 d., trečiadienis

Tilapija su migdolais

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

4 tilapijos filė gabaliukai, perpjauti išilgau pusiau
50 g miltų
1 kiaušinis
1 v. š. pieno
1 puodelis susmulkintų migdolų
druskos
maltų juodųjų pipirų
aliejaus žuviai kepti

Į vieną dubenėlį suberti miltus, į kitą suberti smulkintus migdolus, trečiame išplakti kiaušinį su pienu. Plakinį pagardinti druska ir maltais pipirais.

Žuvies gabalėlius gerai nusausinti, iš visų pusių apvolioti miltuose ir nukratyti miltų perteklių.

Perkelti žuvies gabaliukus į kiaušinio plakinį, pamirkyti ir nuvarvinti perteklių.

Tuomet žuvį apvolioti smulkintuose migdoluose ir kepti įkaitintame aliejuje ant vidutinės ugnies po 3 – 4 minutes iš kiekvienos pusės, kol migdolai gražiai apskrus

P. S. paprasta, bet nepaprastai skanu. Riešutus, kaip ir žuvį, galima naudoti kokius tik mėgstate. Ypač gražiai atrodytų smulkintos pistacijos…

Šaltinis My Kitchen Addiction

12 komentarų:

  1. migdolai labai dera,as naudojau migdolu ploksteles,jas dar susmulkinau,labai dera su pomidoriukais.dangiskai,migdoliskai skanu;)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Labai skanu su sezamo seklomis(vietoje riesutu).

    AtsakytiPanaikinti
  3. Tikrai skanu...as nesu zuvies megeja, bet taip paruosta zuvis man patiko. Tik norejau paklaust koks garnyras nuotraukoje pavaizduotas, nes atrodo labai skaniai :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Ačiū!

    O nuotraukoje matomas garnyras – tiesiog pusžiedžiais supjaustyti ir pakepinti svogūnai, pagardinti pomidorų pasta, druska ir pipirais :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Pabandysiu su sezamais, nes trijose parduotuvėse neradau migdolų drožlių, atrodo tai labai skaniai :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Gerbiamoji Sonatina,
    Vis megstu uzsukt i Jusu puslapi ir paziuret nauju receptu, bet pastaruoju metu taip tylu cia.. Gal ruosiates sventems ir tada pabersite daugiau receptuku? Butu labai idomu.
    Aciu

    AtsakytiPanaikinti
  7. Labukas :)

    Noriu perduoti tau vieną apdovanojimą-Stylish Blog Award. Gavau jį iš auksarankes, lorietes ir agnužės
    Nuolat seku ir skaitau tavo dienoraštį!
    Jei sutinki ir priimi jį, įteikiu ir kelias taisykles:
    -paskelbti apie jį savo tinklaraštyje,
    -parašyti apie save 7 tikrus ir teisingus dalykus, -perduoti šį apdovanojimą 15-ai tavo nuomone vertų tinklaraščių.
    Tam kartui tiek :) Pati apdovanojimo nuotraukytė-mano bloge, ateik pasiimti!
    Linutukas

    AtsakytiPanaikinti
  8. Autorius pašalino šį komentarą.

    AtsakytiPanaikinti
  9. Šiam blog`ui skiriu "Stylish Blogger Award" išsamiau čia:

    http://angelo-mamos-puslapis.blogspot.com/2011/01/stylish-blogger-award.html

    AtsakytiPanaikinti
  10. šiandien išbandyta : iš ties puiki žuvytė ;) voliojau maltuose migdoluose ( su odelėmis) , tada apkepiau kokoso aliejuje - dar papildomas riešutinis prieskonis. su sšviežiomis daržovėmis iš vis apsivalgymas ! Ačiū už idėją ;)

    AtsakytiPanaikinti
  11. Labai smagu, kad patiko! Ir dar su tokiomis šauniomis improvizacijomis :)

    AtsakytiPanaikinti