Apverstas karamelinis bananų pyragas
50 g sviesto
¾ puodelio (150 g) rudojo cukraus
2 dideli sunokę bananai
75 g sviesto
1 puodelis (200 g) cukraus
2 kiaušiniai
1 a. š. vanilės ekstrakto ar vanilinio cukraus
½ puodelio (125 ml) pasukų (natūralaus jogurto ar grietinės)
1 ½ puodelio (225 g) miltų
¾ a. š. sodos
½ a. š. kepimo miltelių
½ a. š. druskos
2 dideli sunokę sutrinti bananai
50 g minkšto kambario temperatūros sviesto išplakti su ruduoju cukrumi iki purumo. Gauta mase ištepti 26 cm skersmens formos dugną ir sieneles. Ant dugno išdėlioti išilgai riekėmis supjaustytus bananus.
75 g minkšto kambario temperatūros sviesto išplakti su cukrumi iki purumo. Po vieną įmaišyti kiaušinius. Po kiekvieno gerai išplakti. Įmaišyti vanilę ir pasukas. Suberti miltus, sumaišytus su soda, kepimo milteliais ir druska, išmaišyti. Galiausiai įmaišyti sutrintus bananus.
Tešlą supilti į kepimo formą ant išdėliotų bananų. Pyragą kepti iki 180° C įkaitintoje orkaitėje apie 1 valandą ir 15 minučių, kol pyragas atšoks nuo formos sienelių. Ataušinti, dėti ant formos lėkštę ir apversti pyragą. Skanaus!
P. S. labai skanus, drėgnas ir kvapnus pyragas, o ypač vilioja karamelizuoti bananai…
Šaltinis Feasting on Art
Sonatina,koki ruda cukru naudoji?As vis dar turiu sukaupus rezerve rudojo cukranendriu cukraus is Amerikes.Vis atsiusdavo drauge.Aciu jai:))o koki LT pirkti?
AtsakytiPanaikintiPatinka, labai patinka! Kažkaip nelabai daug pyragų su bananais mano "receptų saugykloj", o šitas būtiniausiai šią pat akimirką ten ir keliauja :))
AtsakytiPanaikinti/me nuryja susikaupusias seiles.
AtsakytiPanaikintiO žinot, kas smagiausia? Kad aš tikrai žinau, jog receptas ne tik skamba gražiai. Kad ir ką gaminčiau pagal Sonatiną, pavyksta visada. Žodžiu, ačiū. Save as.
Labai jau gražiai pyragas atrodo nuotraukoje, neatsispyriau pagundai ir vakar jį išsikepiau, tik iškepė man per 45 min. Skonis super, ypač karamelizuoti pyrago krašteliai. Aciu
AtsakytiPanaikintiNoriu paklausti dėl cukraus su sviestu išplakimo iki purios masės. Ar sviestas turi būti kambario temperatūros, ar atšildytas, t.y. skystas? Ačiū už atsakymą iš anksto.
AtsakytiPanaikintiAčiū, merginos :)
AtsakytiPanaikintiAnksčiau naudodavau Demerara cukrų, o dabar Prismoje nusipirkau rudojo cukraus už tikrai gerą kainą.
Aušra, sviestas turi būti minkštas, kambario temperatūros.
Na manau turetu buti labai skanus , pabandysiu pagaminti , aciu .Labai skaniai atrodo .
AtsakytiPanaikintiLaba :) Sonatina, tavo receptai puikūs! Kepiau šį pyragą, bet va su karamelizuotais bananais gavosi šioks toks fiasko.... Man niekaip neišsiplakė tas rudasis cukrus su sviestu iki purumo, net dėjau papildomai šiek tiek sviesto, vis tiek masė gavosi ne puri, o tiesiog cukrus su sviestu. Kažin ką ne taip dariau? Gal sviestas blogas? Cukrus buvo Demerara. Forma labai sunkiai man tepėsi ta mase. Ir kepant tas cukrus praktiškai neišsilydė, o taip ir liko vietomis cukraus kristalėliai.
AtsakytiPanaikintiKepiau šį pyragą. Skonis geras, bet mūsų šeimai jis buvo labai labai saldus, nors ir mažinau cukraus kiekį.
AtsakytiPanaikintiDėl šio pyragėlio turiu vieną klausimėlį: ar pyragas turi būti purus ar tokios išvaizdos kaip susmegęs? Man jis gavosi taip, lyg būtų susmegęs. Ką galėjau padaryti netaip? Kepant jis labai buvo pakilęs.Iškepusį iškarto neišėmiau iš
orkaitės. Gal čia ir buvo klaida?
Vis bandau Jūsų receptėlius. Jie puikūs ir už tai Jums labai ačiū.
Aš irgi DU kartus bandžiau, nes pirmąjį pyragas atvėso ir tarsi susmego. iš pradžių galvojau, kad temperatūra per maža, paskui - na gal pergreit išėmiau. antrą kart kepiau aukštesnėj temperatūroj ir išėmiau tik visiškai atšalusį, bet vistiek nusivylimas - pyragas skanus bet visiškai susmegęs :( o gal taip turi būt? (bet pagal nuotrauką neatrodo....)
AtsakytiPanaikintiDemerara cukrus yra gana stambus, todėl jis ir neišsiplaka normaliai su sviestu... Reikėtų naudoti ne Demerara, o smulkų lipnų rudąjį cukrų. Lietuvoje tokio pirkau Prismoje.
AtsakytiPanaikintiŠis pyragas tikrai neturi sukristi. Man jis ir nesukrito. Tiesiog tešlai reikėtų labai gerai išplakti sviestą su cukrumi (plakti mikseriu ne trumpiau kaip 5 minutes). Tuomet mušti po 1 kiaušinį ir po kiekvieno plakti ne trumpiau kaip minutę. Iškepusius pyragus visuomet iškart traukiu iš orkaitės ir aušinu ant grotelių.
Isbandziau sekmadieni si pyraga. Skoniu panasus i bananini keksa su karamele virsuje :)
AtsakytiPanaikintiKadangi neturejau smulkaus rudo cukraus, stamesni Demerara cukru sumaliau su rankine kavos malimo masinele. Karamele gavosi puikiai :)
P.s. Kol kas Sonatinos pyrago su bruknemis ir jogurtu nenurunge nei vienas :)
Skanauju :) Labai geras pyragas, kepsiu šiandien dar vieną, bet tešlos darysiu perpus mažiau :) Manyčiau, kad bus dar skaniau :)
AtsakytiPanaikintiL.skanu.I tesla dejau maziau(150 g) cukraus ir tikrai uzteko saldumo.O i skardos dugna bananu kt.karta desiu daugiau :)
AtsakytiPanaikintiP.S.O kur tas pyrago su bruknemis ir jogurtu receptas yra? :)
Sonatina,su kuo jus plakate sviesta ir ruda cukru?
AtsakytiPanaikintiGiedre, bruknių pyrago receptas yra štai čia.
AtsakytiPanaikintiSviestą su cukrumi (paprastu ar ruduoju) plaku mikseriu.
Man isplakus rudaji cukru su mikseriu visiskai nesitepe mase kepimo formoje tiesiog taip ir palikau gabalais tokiais ant dugno, naudojau cukranendriu rudaji cukru mazuose pakeliuose po 5 g kur buna, siaip jis stambesnis nei paprastasis cukrus, ko gero del to taip gavosi, o kiek laiko Jus plakate cukru su mikseriu, gal per mazai plakiau?
AtsakytiPanaikintiCukrų su sviestu reikėtų plakti apie 5 minutes. Taip, tas stambesnis rudasis cukrus sunkiai išsiplaka. Geriau naudoti smulkų šviesų ar tamsų rudąjį cukrų, bet, deja, Lietuvoje jo pirkti mačiau tik Prismoje.
AtsakytiPanaikintiKlausimas ne į temą...
AtsakytiPanaikintiSonatina, o bruknių pyrage bruknes ir cukrų galima pakeisti bruknių uogiene?
O šiaip - AČIŪ už tokius smagius receptus!
Fantastinis pyragas! Bijojau, jog bus per saldus, bet tikrai pats tas. Karamelizuotas bananų sluoksnis tiesiog be žodžių:) O cukrų naudojau rudąjį cukrų Farinas (tiesiog kitokio rudojo cukraus namie nebuvo), tai puikiausiai išsiplakė su sviestu ir pasidengė ant formos dugno.
AtsakytiPanaikintiPyragas puikiai gavosi (nors dažnai napavyksta). Mano skoniui jis per daug "bananinis" ir per saldus, tačiau vaikai tam prieštaravo ir pyragas dingo per vakara...
AtsakytiPanaikintiIškepiau šį pyragą ir aš. Nors į tešlą dėjau 150 g, o ne 200 g cukraus, man vis tiek pasirodė per saldus, bet vyrui tiko. Sakyčiau tikrai skanus ir geras pyragas, tik kas man nepatiko, tai kad karamelė iš formos (kepiau tortinėje, atsidarančioje formoje)visą kepimą lašėjo - tokiu būdu prilašinau pilną orkaitę ir dabar galvoju, kokiu būdu čia man reikės ją išvalyti...
AtsakytiPanaikintiGal šį pyragą būtų galima kepti stiklinėje formoje? Bet ar tada jis nepriliptų? O gal silikoninėje? Prašau patarkite :)
Jau antrą kartą kepiau - puikus pyragas. Šį kartą mažinau cukrų ir į tešlą sudėjau tik vieną didelį bananą - puikiai gavosi. Tiesa, karamelei naudojau paprastą cukrų - su rudu skaniau, bet ir paprastas labai skanu.
AtsakytiPanaikintiAčiū, Sonatina
Sveika, Sontaina,
AtsakytiPanaikintine į temą, bet paklausiu, kadangi viename komentare radau pastabą, kad kol kas Tavo "pyrago su bruknėmis ir jogurtu dar nenurungė niekas", mėginau ieškoti šio pyrago ir... neradau... Ieškojau ir prie pyragų, ir mėginau rasti tarp sudedamųjų dalių "bruknes" - neradau nieko...
atsiprašau už trukdymą... paskaitinėjau visus komentarus - jau radau bruknių pyrago nuorodą, nebereikia. Dabar mėginsiu kepti bruknių pyragą.
AtsakytiPanaikintiKaip tik šiuo metu nuostabusis pyragas orkaitėje :). Susidūriau su ta pačia problema, kaip Ingrida - kepu tortineje, ir besilydantis cukrus laša į orkaitę per tarpelius. Kaip kovojate su tuo, Sonatina?
AtsakytiPanaikintiKą tik paragavom, skanumėlis.. Iškepė per nepilnas 50 minučių, bet sukrito.. kur galėjau suklysti? Sviestą gerai išplakiau, kiaušinius po vieną..bet..
AtsakytiPanaikintiGalvoju, gal negražiai miltus su soda ir milteliais sumaišiau? Gal reikėjo persijot kaip ar dar kas?
Labai skanus pyragas!!!! As sumazinau cukraus kieki (dejau 1/2 puodelio rudo ir 1/2 puodelio paprasto). Torto forma isklojau folija, kad dugnas nevarvetu. Butinai darysim dar karta!
AtsakytiPanaikintiMan taip pat iskepa per mazdaug 50 min ...labai skanus, dregnas, saldus pyragas ;)kepu silikoninej formoj, tai nera problemu su besilydanciu cukrumi
AtsakytiPanaikintiLabai labai skanus pyragas! Nors kepiau ne su karamelizuotais bananais, bet su obuoliu. Kadangi mano skardelė mažoka, nutariau pabandyti iš pusės porcijos, tik kaip minėjau, vietoj bananų ant dugno supjausčiau 2/3 didelio obuolio, o visa kita - pagal receptą - gavosi labai skaniai karamelizuoti obuolių gabalėliai :) Iš rudojo cukraus rūšių man pats skaniausias Muscovado šviesusis cukranendrių cukrus (jį kolkas randu taip pat tik Prizmoj, tikrai nėra Maximos PC, bent jau Kaune). Antrąkart kepdama pritrūkau ir įmaišiau dalį Demeraros - taip ir liko kristaliukai, nors plakiau tikrai pakankamai. Beje, pusinė porcija man iškepa per ~40 min.
AtsakytiPanaikintiAčiū, Sonatina, kad dalinatės puikiais, "patikimais" receptais - visada žinau, kad gamindama Jūsų atrinktus ir išbandytus receptus galiu būti visiškai rami dėl ingredientų kiekių, eiga būna visuomet aiškiai išdėstyta, o ir skoniai dažniausiai sutampa ;) Dar kartą ačiū!
O man nebuvo skanu:( pyragas kaip pyragas tik kad labai daug cukraus. Likusia dienos dali teko daug skysciu gerti.. antra karta nekartociau:)
AtsakytiPanaikintiNoriu pasitikslinti. Cia bananai siap sau parasyti dvejose vietose po du bananus ar kaip.
AtsakytiPanaikintiDabar suabejojau ar dvieju bananu reikia ar keturiu?
Reikia iš viso 4 bananų - du reikia supjaustyti ir dėti į kepimo formą, o du - sutrinti ir įmaišyti į tešlą.
Panaikinti