2010 m. spalio 5 d., antradienis

Trapios tešlos pyragas su grybais ir sūriu

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tešlai
200 g margarino
1 mažas kiaušinis
100 g grietinės
300 g miltų
žiupsnelis druskos

Įdarui
100 g sūrio
400 g grybų
1 didelė svogūno galva
druskos
maltų juodųjų pipirų

Užpilui
100 g sūrio
1 kiaušinis
200 g riebios grietinės
1 a. š. kepimo miltelių
1 v. š. miltų
druskos
maltų juodųjų pipirų

Tešlai margariną sutarkuoti, suberti miltus, druską ir maišyti mikseriu ar kapoti peiliu, kol gausis trupinėliai. Sudėti grietinę, sumaišytą su kiaušiniu, ir suminkyti minkštą elastingą tešlą. Tešlą suvynioti į plėvelę ir pašaldyti šaldytuve 1 valandą.

26 cm išardomos torto formos dugną iškloti kepimo popieriumi. Tešlą iškočioti ir įdėti į formą, suformuojant 3 – 4 cm aukščio kraštus. Subadyti šakute ir kepti iki 180° C įkaitintoje orkaitėje 15 minučių.

Įdarui šviežius grybus apvirti, šaldytus atšildyti, o jei naudosite konservuotus – nupilti skystį. Šlakelyje aliejaus apkepti kubeliais supjaustytus svogūnus, suberti grybus ir troškinti uždengtoje keptuvėje apie 10 minučių. Pagardinti druska, pipirais ir sukrėsti į formą ant apkeptos tešlos. Užberti 100 g tarkuoto sūrio.

Užpilui kiaušinį išmaišyti su grietine, suberti smulkiai sutarkuotą sūrį, kepimo miltelius ir miltus, išmaišyti. Pagardinti druska, pipirais ir užpilti ant grybų.

Pyragą kepti iki 180° C įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių, kol paviršius gražiai apskrus.

P. S. tikrai puikaus skonio pyragas, ypač skanus kol šiltas. Sūrį galima naudoti įvairų – vieną kartą dariau su mocarela, kitą – su parmezanu. Aš naudojau šviežius apvirtus šilbaravykius.

9 komentarai:

  1. Sonatina,ar tikrai reikia uzpilui kepimo milteliu? Kazkaip nesuprantu kam jie reikalingi :)))

    AtsakytiPanaikinti
  2. man kažkaip ne kaip atrodo šis patiekalas

    AtsakytiPanaikinti
  3. Du kartus kepiau šį pyragą ir abu kartus bėriau kepimo miltelių - jie tikrai nesijaučia ir, manau, suteikia užpilui purumo.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Nežinau kaip kam, bet man šis pyragas - užkietėjusiai nesaldžių pyragų garbintojai - atrodo tiesiog puikiai :)) Ir sudėtis skamba labai skaniai, ir tas užpilas turėtų būti superinis :) Ačiū už receptą, bandysim :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Ar nereikia tortilijos, pries dedant idara, apkepti orkaiteje?

    AtsakytiPanaikinti
  6. Atsiprasau, recepte parasyta, kad reikia apkepti, nepasttebejau :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Sis pyragas tapo musu seimyno vienas is megstamiausiu, nors is pradziu ziurejome skeptiskai. Labai skanus ir lengvai paruosiamas pyragas. Mes valgome prie kopustu siubos:)
    Aciu uz puiku receptuka:))

    AtsakytiPanaikinti
  8. Ka tik iskepiau, paragavau ir mmmm... skanumelis! siulau visiems pabandyti sita receptuka!!!:)

    AtsakytiPanaikinti
  9. Superinis pyragas, kepu nuolat, bet į tešlą dedu perpus mažiau sviesto, nes pirmą kartą plaukė

    AtsakytiPanaikinti