2010 m. rugpjūčio 29 d., sekmadienis

Sluoksniuotos tešlos pyragaičiai su slyvomis

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

275 g sluoksniuotos bemielės tešlos
8 – 10 slyvų
2 v. š. vanilinio cukraus
1 kiaušinio trynys
50 g sviesto
1 a. š. malto cinamono
50 g cukraus pudros

Slyvas perpjauti pusiau, išimti kauliukus ir supjaustyti 2 – 3 mm storio riekėmis.

Tešlą iškočioti ir supjaustyti 2 cm pločio ir 20 cm ilgio juostelėmis. Slyvas išdėlioti ant tešlos juostelių, pabarstyti vaniliniu cukrumi. Tešlos galus patepti išplaktu kiaušinio tryniu ir susukti į ritinėlius.

Ritinėlius sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą. Sviestą ištirpinti ir sumaišyti su cukraus pudra bei cinamonu. Gauta mase aptepti pyragaičius.

Kepti iki 200° C įkaitintoje orkaitėje 18 – 20 minčių, kol gražiai apskrus. Skanaus!

P. S. gavosi 20 pyragaičių. Taip į tešlą įvynioti galima ir kitokius vaisius.  Labai dailūs ir skanūs pyragaičiai :)

Šaltinis Küchen Götter

8 komentarai:

  1. Oi maciau maciau jau ne vienam bloge sitas rozes. Jau kelios savaites suku sau galva kuom pakeisti ta sluoksniuota tesla, nes ji ne mano drauge ... hm... nuostabios jos ir pas atve gavos !!!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Oi, koks grožis, net gaila valgyti būtų... :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Aguonėle, daryk su mieline, gausis kaip bandutės. :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Puikus pyragaiciai! Kepiau su persikais, labai skanu!

    AtsakytiPanaikinti
  5. Su slyvom, man gavosi rugstus, kita karta bandysiu su persikais.

    AtsakytiPanaikinti
  6. Dėkui už puikią idėją :) dažnai gaminu pagal Jūsų receptus, kartais tiesiog pasiskolinu idėją :)viskas labai skanu :) sakyčiau puiki idėja laukiant svečių- greita ir laaaabai skanu :) beje, kepiau su slyvom, mano skoniui tai pats tas :)
    Sonatina, sėkmės Jums :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Sonatina o ziurek kazkas ir gaus priza su tavo receptu :DD

    http://www.seimoskepiniams.lt/index.php?id=364

    cirku cirkai :) naglumui ribu nera.

    AtsakytiPanaikinti
  8. Aguonėle, labai ačiū, kad parašei man - nuotrauka jau išimta :)

    AtsakytiPanaikinti