2010 m. rugpjūtis 23 d., pirmadienis

Pyragaičiai “Tiramisu”

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

~12 pyragaičių

Keksiukams
1½ puodelio (210 g) miltų
1 a. š. kepimo miltelių
¼ a. š. druskos
3 kiaušiniai
125 g minkšto kambario temperatūros sviesto 
2/3 puodelio (130 g) cukraus
1 a. š. vanilės

Kavos sirupui
1/3 puodelio stiprios kavos 
4 v. š. cukraus

Maskarponės kremui
250 g maskarponės
1 puodelio (250 g) riebios grietinėlės
1/2 puodelio (100 g) cukraus pudros
1 v. š. stiprios kavos

kakavos miltelių pyragaičiams pabarstyti

Miltus persijoti su kepimo milteliais ir druska. Visus tešlos ingredientus nedideliu greičiu sumaišyti mikseriu, padidinti greitį ir plakti 3 – 5 minutes, kol masė bus šviesi ir tiršta.

12 keksiukų formelių patepti riebalais ar iškloti popierinėmis keksiukų formelėmis. Tešlą sukrėsti į formeles pripildant 3/4 formelės ir kepti iki 180º C įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių, kol paviršius ims rusti.

Iškepusius keksiukus ataušinti ir kelis kartus subadyti šakute, kad geriau susigertų kavos sirupas.

Kavos sirupui karštą kavą išmaišyti su cukrumi, kol cukrus ištirps, ataušinti ir įmaišyti likerį. Sirupą teptuku tepti ant keksiukų, kol šie gerai sudrėks.

Grietinėlę išplakti iki standumo. Maskarponę išmaišyti su kava ir cukraus pudra, kol ši ištirps. Grietinėlę įmaišyti į maskarponę. Kremą konditeriniu maišeliu išspausti ant keksiukų ir pabarstyti kakavos milteliais.

Laikyti šaltai. Skanaus!

P. S. labai greitai ir lengvai pagaminami, skanūs, gražūs ir aromatingi pyragaičiai. Į kavos sirupą dar įpyliau šaukštą Cointreau likerio. Man keksiukai labai iškilo, tad jiems šiek tiek nupjoviau viršų. Jei norite, kad jie gautųsi visai lygūs, tešlos dėkite tik pusę formelės. Tuomet ir keksiukų gausis daugiau (18 – 20). Kitą kartą šiek tiek pamažinsiu cukraus kiekį tešloje ir kavos sirupe…

Šaltinis Made with Love and Sugar

11 komentarų:

  1. Reiks isbandyti, nes atrodo stulbinanciai! Gal tik man noretusi rudu keksiuku ir siek tiek gal likeriuko. Zodziu keksiukai suaugusiems! :D

    AtsakytiPanaikinti
  2. Sonatina, kaip manote ar pavyktų keksiukus išsikepti popierinėse formelėse?

    AtsakytiPanaikinti
  3. Jolita, manau, kad su šokoladiniais keksiukais šis kremas būtų super!

    Išsikepti tikrai pavyks, tik vertėtų sudėti po 2 - 3 popierines formeles vieną į kitą, kad kepdami keksiukai išlaikytų savo formą ir neišplauktų į šonus.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Labas, Sonatina,
    kepiau keksiukus gal praeitą savaitę, tai visi labai gyrė :)) kambariokė išsinešė į darbą, tai paskui sms rašė, sakė taip skanu, kad net burnoj tirpsta :) o ir brangusi nesupeikė, patinka mums tavo receptukai :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Sveika, norėjau paklausti ar tešla turi būti tokia lipni ir be galo tiršta?

    AtsakytiPanaikinti
  6. Džiaugiuosi, kad keksiukai Jums patiko!

    O tešla, kaip ir paminėta recepte, turi gautis šviesi ir tiršta. O ką reiškia lipni? Gi tai ne kočiojama, o standartinė tiršta keksų tešla, kurią į formeles reikia sukrėsti šaukštu...

    AtsakytiPanaikinti
  7. sonatina, sakyk o kaip naudoti konditerinį maišelį, kad jis darytų tai ką reikia, o neplyštų?
    kepiau kažkuriuos sausainius, ir sugadinau tris maišelius, pasidaviau, ir sudėjau į skardą šaukštu...

    AtsakytiPanaikinti
  8. Girasol, manau, kad arba maišeliai netinkami, arba bandei spausti per kietą tešlą.

    Turimus maišelius naudoju jau kelis metus ir nieko jiems nenutinka :)

    AtsakytiPanaikinti
  9. šitie keksiunai...super...šeima liko be žodžių :) ir iš viso, Sonatina, pagal jūsų receptus gaminant, mano vaikas pradėjo valgyti pyragus ir tortus. Pirktinių nevalgo, nes jie jam per saldus :) ačiū. Šitas receptas - neįvertinamas :)

    AtsakytiPanaikinti
  10. Keksiukai puikūs, o va kremukas nepavyko... :( Išėjo toks labai skanus skystas padažiukas. Kaži, ką padariau ne taip? Proporcijų laikiausi.

    AtsakytiPanaikinti
  11. O kokiu būdu maišėte maskarponę su cukraus pudra? Maskarponės praktiškai negalima plakti mikseriu, nes ji bemat persiplaka. Todėl cukraus pudrą (ne cukrų, kuris nespėtų ištirpti) ir reikėtų įmaišyti šaukštu.

    O iki standumo išplaktą grietinėlę irgi derėtų įmaišyti pakankamai atsargiai...

    AtsakytiPanaikinti