2010 m. rugpjūčio 19 d., ketvirtadienis

Šokoladinis cukinijų keksas

OLYMPUS DIGITAL CAMERA            
1 puodelis (~140 g) miltų
½ puodelio (~45 g) kakavos miltelių
¼ a. š. druskos
½ a. š. malto cinamono
1 a. š. sodos
¼ a. š. kepimo miltelių

½ puodelio (120 ml) aliejaus
½ puodelio (100 g) cukraus
½ puodelio (105 g) rudojo cukraus
2 kiaušiniai
1 a. š. vanilės
1½ puodelio (~230 g) tarkuotos cukinijos

¾ puodelio (~125 g) smulkinto juodojo šokolado

Mikseriu kelias minutes plakti aliejų, cukrų, kiaušinius ir vanilę. Įmaišyti tarkuotas cukinijas.

Kitame inde sumaišyti miltus, kakavą, druską, cinamoną, sodą ir kepimo miltelius. Sausus ingredientus lėtai įmaišyti į cukinijų masę. Įmaišyti šokolado gabaliukus.

Tešlą supilti į riebalais pateptą kekso formą ir kepti iki 180° C įkaitintoje orkaitėje 50 – 65 minutes. 10 minučių aušinti ant grotelių, tuomet išimti iš formos ir visiškai ataušinti.

P. S. be galo aromatingas, ypač drėgnas ir ypač šokoladinis keksas… Cukinijas reikėtų tarkuoti smulkesne burokine tarka. Vietoje rudojo cukraus galima naudoti 100 g paprasto cukraus. Šokoladą reikėtų susmulkinti 0,5 x 0,5 cm  ar 1 x 1 cm dydžio gabaliukais.

Šaltinis Joy of Baking

41 komentaras:

  1. kazin o jei as keksiukus is tos pacios teslos kepciau?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Indre, ačiū :)

    Egle, jokių problemų, tik kepti reikėtų gerokai trumpiau.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Netikėtai aptikau ir jau išbandžiau :) Tikras skanumelis... Tiesa pasakius nesulaukem kol visiškai atauš ir manau neprašovėm, nes tie patirpę šokolado gabaliukai nuostabūs :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. tik dar pamiršau paminėti, kad su soda kogero persistengiau... man kažkaip ji jaučiasi

    AtsakytiPanaikinti
  5. Kai kepinys visiškai ataušta - soda paprastai nebesijaučia :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Nu tikrai, šiandien sodos kaip nebuta :) O pyragas toks pats minkštas ir skanus :)) Ačiu už nuostabų receptą!!!

    AtsakytiPanaikinti
  7. Va, šitą ir aš kepiau, ir pasimarkstydama iš malonumo ir saldumo valgiau :)) Tik kai kuriems namiškiams čiut per saldu buvo :) Bet šiaip išties nereali idėja, kaip cukinijas galima panaudoti ir desertams :)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Labai labai skanus pyragas: drėgnas, minkštas, toks šokoladinis šokoladinis :) Ačiū už receptą!

    AtsakytiPanaikinti
  9. O man kažkaip ne taip gavosi:( kai gaminau, pasirodė mažokai miltų, labai jau skysta tešla gavosi, tai aš šiek tiek jų dadėjau ir tikriausiai sugadinau, nes pyragas gavosi sprangus...bandysiu dar kartelį:)

    AtsakytiPanaikinti
  10. greiciausiai sugadinai su miltais.. nes ir man tesla pasirode skystoka, bet viskas gavosi puikiai.. tikras skanumelis sokolado megejams..

    AtsakytiPanaikinti
  11. o klausykit, aš čia ne į temą. ar esat kas Lietuvoje matę tokių gatavų šokolado tarsi lašiukų pirkti? na jie kepiniams skirti. tokių galima rasti tuose amerikietiškuose cookiuose. kažkada iš amerikos buvau parsivežus bet LT kažkaip neužmatau. gal blogai ieškau?

    AtsakytiPanaikinti
  12. Džiaugiuosi, kad keksas jums patinka :)

    Egle, pastebėjau, kad jų galima įsigyti štai čia.

    AtsakytiPanaikinti
  13. Niekad nebūčiau pagalvojus, kad iš cukinijų galima tokį skanumyną padaryt. Cukinijų nė neįtartum čia esant. Cukraus visada pamažinu, nes man vis būna per saldu, bet šįsyk pyragas visai nesaldus.

    AtsakytiPanaikinti
  14. Ačiū, Sonatina, už nuostabų receptą!!! Ne tik nuostabaus skonio keksas, bet ir greit padaromas! O jau šokoladinis...Mmmmm...

    AtsakytiPanaikinti
  15. Ką tik iškepiau. Labai skanus :) nesu pyragų mėgėja, kartais juos kepu draugui palepinti, bet šį kartą kramsnojom abu :) ačiū.

    AtsakytiPanaikinti
  16. Aš irgi namiškius šiandien lepinau šiuo pyragu :) jis puikus! Nors jie griežtai nusiteikę prieš cukinijas, kekse jų neužtiko :D

    AtsakytiPanaikinti
  17. Ir as prisidedu prie pagyru. Labai skanus pyragas, toks dregnai sokoladinis :)Tik sokolado gabaliukai visi nusede i dugna, bet matyt, taip turi buti. Aciu uz recepta!

    AtsakytiPanaikinti
  18. Draugė atvažiuodama į svečius atsivežė nuostabų šokoladinį pyragą. Kai paprašiau recepto, tai atsiuntė šią nuorodą. Taigi patvirtinu - labai skanus ir kai turėsiu cukinijos, tai būtinai iškepsiu. Beje, gal galima ją kuo nors kitu pakeisti?

    AtsakytiPanaikinti
  19. as irgi norejau jusu visu paklausti, ar jums irgi nusedo sokolado gabaliukai i dugna? gal kazka darau ne taip...dekui uz atsakyma is anksto.

    AtsakytiPanaikinti
  20. kita savaitgali bandysiu si pyraga :) manau sok.gabaliukai nuseda, nes jie sunkus, reiktu labai susmulkinti :)

    AtsakytiPanaikinti
  21. šis keksas atrodo labai super.Bandysiu kepti.

    AtsakytiPanaikinti
  22. mano virtuveje jau cikinijos tinginiauja ant palanges. ir staiga prisiminiau praejusio rudens topa - si cukiniju pyraga. begu kepti :-)

    AtsakytiPanaikinti
  23. Negaliu atsizaveti siuo pyragu :) kepu ir kepu ji nuolatos! kadangi labai daznai jo uzsinori ir ispektas buna labai greitai suvalgytas kepame is dvigubos dozes. Gaunasi puikiai :) Sirdingai dekoju as, visi namiskiai ir draugai :)

    AtsakytiPanaikinti
  24. Tikrai nuostabus pyragėlis. Aš tiesa, dedu truputį mažiau cukraus, o patiekiu kiekvieną gabalėlį palaisčiusi šlakeliu citrinos sulčių, kartu su šaukštu šaltos neriebios grietinės ir mėtos šakele. Išeina tooks "fancy" aukščiausios klasės restorano desertas - visi vakarieniautojai alpsta ir prisiekinėja amžiną meilę. Ačiū, Sonatina :)

    AtsakytiPanaikinti
  25. Sveiki :) Kepiau ir as si deserta, ir tikrai buvau nustebusi, kad ji paragavus nelieka jokio itarimo kad jis su cukinijomis. Is ties geras receptukas skanus ir saltas ir tupuciuka praveses su ledais. As tik dejau vaniles 3-4laselius ir iberiau mazuciuka pakeliuka kokoso drozliu, o sokolada dejau koki turejau ir juoda ir pienini. Manau jis vertas ji gaminti, nes tas sokoladinis skonis primena netgi sokoladini torta labiau nei pyraga ar keksa :) ACIU SONATINA !

    AtsakytiPanaikinti
  26. kokio dar itarimo, kad su cukinijomis? :) Juk cukinija is esmes neturi jokio skonio :) Kokius priedus pridesit, toks ir bus skonis.

    AtsakytiPanaikinti
  27. Sveiki, o jeigu kepti be aliejaus? kad maziau riebalu butu? ar iseitu kas nors?

    AtsakytiPanaikinti
  28. Eilinį kartą ačiū ,Sonatina, už nuostabų receptą, kuris nuo šiol pridėtas į mėgstamiausiųjų sąrašą.
    Kvapnūs, garbūs, mikštučiai, drėgni (mano atveju) keksiukai!
    Nuostabu!

    AtsakytiPanaikinti
  29. kaip tarkuoti cukinijas, kaip kugeliui, ar kaip burokus?

    AtsakytiPanaikinti
  30. keksas nuostabaus skonio. As dejau 200g baltojo cukraus, cukinijas blenderiu sutarkavau iki koseles. Isties tesla gaunasi labai skysta, gal todel sokoladas nuseda ant dugno. Kepsiu dar ir dar daug kartu.

    AtsakytiPanaikinti
  31. Ačiū už tokį nuostabų receptuką.Cukinijų pilnas daržas, tai mes jas ir vartojam palei paskirtį.Pyrago purumas nerealus,tiesiog tirpsta burnoj...

    AtsakytiPanaikinti
  32. Skaniausias keksas koki esu valgiusi :)

    AtsakytiPanaikinti
  33. O jei vietoj cukinijos deciau moliuga tarkuota?

    AtsakytiPanaikinti
  34. Nuostabus! Labai purus minkštas ir drėgnas. Ačiū už receptą

    AtsakytiPanaikinti
  35. Tobulo skonio! Perskaiciusi komentarus, sokolada smulkinau smulkiau, tad i apacia nenusedo. Aciu uz dar viena labai vykusi recepta :-)

    AtsakytiPanaikinti
  36. Sveikos merginos,pirmiausia liuks pyragaitis:),o kad sokolado gabaliukai nenusestu,reikia juos vos vos apvolioti miltuose,va tada jie graziai pasiskirstys!:)

    AtsakytiPanaikinti
  37. tobulas ntobulas tobulas!ir dar paprastai pagaminamas! AČIŪ

    AtsakytiPanaikinti
  38. Labai skanus vaikai nepatikejo kad su cukinijom 🙂

    AtsakytiPanaikinti
  39. labai skanus, dregnas keksas, kepiau bendradarbiam morku vyniotini ir si pyraga - sis buvo geriausias, labai skanus ir lengvai susivalgo - kepsiu dar karta!Aciu uz recepta ir aciu sesei, kuri man parekomendavo :)

    AtsakytiPanaikinti