2010 m. rugpjūčio 24 d., antradienis

Burokėlių salotos su avinžirniais ir feta

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

3 – 4 nedideli burokėliai
1 v. š. alyvuogių aliejaus
1 v. š. balzamo acto
¼ a. š. garstyčių Dijon
1 česnako skiltelė, nulupta ir perpjauta pusiau
80 g nedidelių špinatų lapelių
400 g skardinė konservuotų avinžirnių, nuskalautų ir nuvarvintų
1 nedidelis raudonasis svogūnas, perpjautas pusiau ir supjaustytas plonomis riekėmis
100 g fetos sūrio

Burokėlius nuplauti, suvynioti į foliją ir kepti iki 200° C įkaitintoje orkaitėje apie 1 valandą, kol didžiausias burokėlis bus minkštas.

Burokėlius atsargiai išvynioti, ataušinti, nulupti ir supjaustyti norimo dydžio riekėmis.

Aliejų gerai išmaišyti su actu ir garstyčiomis, įmesti česnako skiltelę, uždengti ir palaikyti mažiausiai 15 minučių. Česnaką išimti.

Špinatų lapelius sumaišyti su avinžirniais ir svogūnais. Užpilti padažą ir gerai išmaišyti. Išdėlioti salotas į lėkštes, ant viršaus dėti burokėlius ir užberti fetos. Pabarstyti šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir iškart patiekti. Skanaus!

P. S. vietoje špinatų lapelių naudojau salotų lapus. Užpilo kiekį padvigubinau. Neįprastos, bet labai skanios salotos!

Šaltinis Taste

14 komentarų:

  1. Laba diena, noreciau paklausti, kur perkate konservuotus avinzirnius, nes as niekur ju nerandu :(

    Salotos atrodo ispudingai!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Matau, labai skanu...bet šiam patiekalui palauksiu žiemos ;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. atsiverciu o cia sveiku maistu kvepia :) gardziai atrodo!

    AtsakytiPanaikinti
  4. Ačiū :)

    Aguonėle, sveiko maisto pas mane tikrai per retai pasitaiko :)))

    Avinžirnius perku didesniuose prekybos centruose prie konservuotų pupelių ar žirnelių...

    AtsakytiPanaikinti
  5. Puikus receptas! bet su avinžirniais konservuotais tai bėda. jau pusę metų nei vienam prekybos centre nerandu... gal kas turi kokė slaptą "tašką", kur jų nukauti?:)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Hm, iš tiesų dabar senokai nepirkau avinžirnių Lietuvoje, o parsivežiau iš Lenkijos... Bet būtinai pasidairysiu, nes buvau tikra, kad jų visur yra :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. kas yra avinzirniai, gal dar kitaip vadinami?

    AtsakytiPanaikinti
  8. Avinžirniai (angl. chickpeas arba garbanzo beans) dar vadinami turkiškais žirniais. Džiovintų Skanėjos ar Müller's Mühle jų mačiau pirkti Maximoje. Tad tikrai galima išsivirti ir naudoti vietoje konservuotų.

    AtsakytiPanaikinti
  9. Tikejausi, kad bus skaniau.

    AtsakytiPanaikinti
  10. Labai skanios salotos. Pirma karta avinzirnius viriau pati, si karta pirkau konservuotus. Skonis toks pats. Konservuotus avinzirnius pirkau Uzupio krautuveleje Dominikonu gatveje Vilniuje, Kur anksciau buvo Dubliner kavine.

    AtsakytiPanaikinti
  11. O kaip tikrinti ar iškepė burokėliai, mano ne maži, tai net nežinau kiek laiko kepti :)

    AtsakytiPanaikinti
  12. Norėjau paklausti, ar gautųsi, jei orkaitėj pakepti jau išvirtus burokėlius (trumpiau kepti reikėtų tada)? Ar vis gi geriau žlaius juos kepti? Ačiū :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Burokėliai kepami tam, kad nereikėtų jų virti :) Jeigu turite virtų burokėlių - juos iškart galite naudoti salotoms. Tiesiog šiek tiek skirsis pačių burokėlių skonis.

      Panaikinti
  13. Man šios salotos labai patiko, dėkoju už receptą!

    AtsakytiPanaikinti