2010 m. rugpjūčio 18 d., trečiadienis

Mėlynių pyragas su persikais ir slyvomis

 OLYMPUS DIGITAL CAMERA

1½ puodelio (~220 g) miltų
1 a. š. kepimo miltelių
¼ a. š. druskos
¼ a. š. malto cinamono
175 g minkšto kambario temperatūros sviesto
¾ puodelio (~150 g) cukraus
2 dideli kiaušiniai
1½ a. š. vanilės
1/3 puodelio (~80 ml) pieno
1½ puodelio (~250 ml) mėlynių
1 sunokęs persikas
1 sunokusi slyva

Trupiniams
3 v. š. miltų
3 v. š. rudojo cukraus
2 v. š. šalto sviesto, supjaustyto kubeliais
¼ a. š. malto cinamono

cukraus pudros pyragui pabarstyti 

Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, druska ir cinamonu.

Kitame dubenyje sviestą išplakti su cukrumi iki purios baltos masės. Po vieną įmaišyti kiaušinius ir vanilę. Maišant mažiausiu greičiu suberti miltų mišinį, supilti pieną ir maišyti, kol nebesimatys sausų miltų. Į tešlą atsargiai įmaišyti ½ puodelio mėlynių.

Tešlą sukrėsti į kepimo popieriumi išklotą 24 x 24 cm dydžio kepimo formą. Ant viršaus išdėlioti slyvos ir persiko riekeles. Tuomet tolygiai užberti likusias mėlynes.

Trupiniams visus ingredientus trinti pirštais, kol gausis drėgna tešla. Ją užtrupinti ant mėlynių.

Kepti iki 180º C įkaitintoje orkaitėje 55 – 60 minučių. Ataušinti pyragą neišėmus iš kepimo formos ant grotelių.

P. S. be galo skanus pyragas – apatinis sluoksnis minkštas ir purus, o viršutinis subtiliai traškus… Vietoje slyvų užbėriau kelias saujas šaldytų aviečių, o mėlynių kiekį padvigubinau ir apatiniame sluoksnyje, ir ant pyrago viršaus. Kepiau apvalioje 26 cm skersmens išardomoje torto formoje. Trupinių kiekį vieną kartą padvigubinau, o kitą kartą netgi patrigubinau :)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA          
Šaltinis Womans Day

7 komentarai:

  1. Vakar kepiau šį pyragą, dėjau persiką ir slyvą. Ir dvigubinau trupinių masę bei mėlynes. Truputį sukrito, bet šiaip labai gaivus, skanus ir greit pagaminamas pyragas! Ačiū, Sonatina :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Sveiki,
    O ar tinka šaldytos mėlynės, blyn visas užšaldžiau jau o pyraga išsikept tai norėtusi.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Aguonėle, Katute, labai ačiū :)

    Rokai, manyčiau, kad tinka ir šaldytos mėlynės - jas įmaišyčiau į tešlą neatšildytas.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Super!!!!!!!!Sitas pyrgas pakyleje mane iki dangaus!;-) toks , kokius ir megstu, minkstas, purus, . 10 balu..
    Jusu valgiai nuostabus!!!

    AtsakytiPanaikinti
  5. Na man tai labai riebus gavosi šitas pyragas tiesiog gerklėj stovėjo sviestas valgant..lb įdomiai šaukštais parašytas sviesto matavimas,niekad šaukštais nematuoju sviesto ir tie šaukštai šiais laikais visokie, vieno gilesni,kiti ne tokie gilūs..tai gal i trupinius pridėjau per daug sviesto,o puriai tešlai matavau kiekį su svarstyklėm, bet sviestas pas mane buvo 82proc. riebumo.

    AtsakytiPanaikinti
  6. I recently had the pleasure of trying a delicious blueberry pie with peaches and plums, and I have to say, it was one of the most mouth-watering desserts I've ever tasted!

    As I took my first bite, I was immediately struck by the sweetness and juiciness of the fruit filling, which perfectly balanced the buttery and flaky crust. The combination of the blueberries with the peaches and plums added a delightful complexity of flavors and textures that made every bite an absolute delight.

    What impressed me the most, though, was the care and attention to detail that went into making this pie. From the perfectly rolled crust to the evenly distributed filling, it was clear that a lot of thought and effort had gone into creating this masterpiece.

    Overall, I would highly recommend this blueberry pie with peaches and plums to anyone who loves a good dessert. It's the perfect combination of sweet and tangy, and it's sure to satisfy even the most discerning of palates. Kudos to the chef for creating such a delectable treat!

    AtsakytiPanaikinti