Mėlynių pyragas su persikais ir slyvomis
1½ puodelio (~220 g) miltų
1 a. š. kepimo miltelių
¼ a. š. druskos
¼ a. š. malto cinamono
175 g minkšto kambario temperatūros sviesto
¾ puodelio (~150 g) cukraus
2 dideli kiaušiniai
1½ a. š. vanilės
1/3 puodelio (~80 ml) pieno
1½ puodelio (~250 ml) mėlynių
1 sunokęs persikas
1 sunokusi slyva
Trupiniams
3 v. š. miltų
3 v. š. rudojo cukraus
2 v. š. šalto sviesto, supjaustyto kubeliais
¼ a. š. malto cinamono
cukraus pudros pyragui pabarstyti
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, druska ir cinamonu.
Kitame dubenyje sviestą išplakti su cukrumi iki purios baltos masės. Po vieną įmaišyti kiaušinius ir vanilę. Maišant mažiausiu greičiu suberti miltų mišinį, supilti pieną ir maišyti, kol nebesimatys sausų miltų. Į tešlą atsargiai įmaišyti ½ puodelio mėlynių.
Tešlą sukrėsti į kepimo popieriumi išklotą 24 x 24 cm dydžio kepimo formą. Ant viršaus išdėlioti slyvos ir persiko riekeles. Tuomet tolygiai užberti likusias mėlynes.
Trupiniams visus ingredientus trinti pirštais, kol gausis drėgna tešla. Ją užtrupinti ant mėlynių.
Kepti iki 180º C įkaitintoje orkaitėje 55 – 60 minučių. Ataušinti pyragą neišėmus iš kepimo formos ant grotelių.
P. S. be galo skanus pyragas – apatinis sluoksnis minkštas ir purus, o viršutinis subtiliai traškus… Vietoje slyvų užbėriau kelias saujas šaldytų aviečių, o mėlynių kiekį padvigubinau ir apatiniame sluoksnyje, ir ant pyrago viršaus. Kepiau apvalioje 26 cm skersmens išardomoje torto formoje. Trupinių kiekį vieną kartą padvigubinau, o kitą kartą netgi patrigubinau :)
Nuostabus, ka jau cia ir bepridurti!
AtsakytiPanaikintiVakar kepiau šį pyragą, dėjau persiką ir slyvą. Ir dvigubinau trupinių masę bei mėlynes. Truputį sukrito, bet šiaip labai gaivus, skanus ir greit pagaminamas pyragas! Ačiū, Sonatina :)
AtsakytiPanaikintiSveiki,
AtsakytiPanaikintiO ar tinka šaldytos mėlynės, blyn visas užšaldžiau jau o pyraga išsikept tai norėtusi.
Aguonėle, Katute, labai ačiū :)
AtsakytiPanaikintiRokai, manyčiau, kad tinka ir šaldytos mėlynės - jas įmaišyčiau į tešlą neatšildytas.
Super!!!!!!!!Sitas pyrgas pakyleje mane iki dangaus!;-) toks , kokius ir megstu, minkstas, purus, . 10 balu..
AtsakytiPanaikintiJusu valgiai nuostabus!!!
Na man tai labai riebus gavosi šitas pyragas tiesiog gerklėj stovėjo sviestas valgant..lb įdomiai šaukštais parašytas sviesto matavimas,niekad šaukštais nematuoju sviesto ir tie šaukštai šiais laikais visokie, vieno gilesni,kiti ne tokie gilūs..tai gal i trupinius pridėjau per daug sviesto,o puriai tešlai matavau kiekį su svarstyklėm, bet sviestas pas mane buvo 82proc. riebumo.
AtsakytiPanaikinti