Obuolių pyragas su aguonomis
4 kiaušiniai
150 g cukraus
1 a. š. vanilinio cukraus
80 g maltų lazdyno riešutų
4 v. š. sviesto
100 g miltų
4 obuoliai
150 g aguonų
Kiaušinių trynius išplakti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki purumo, įmaišyti maltus lazdyno riešutus, ištirpintą sviestą ir miltus.
Įmaišyti kubeliais supjaustytus obuolius ir aguonas.
Galiausiai atsargiai įmaišyti iki standumo išplaktus kiaušinių baltymus.
Tešlą sukrėsti į riebalais pateptą formą ir kepti iki 180° C įkaitintoje orkaitėje apie 50 minučių.
P. S. kepiau šiek tiek ilgiau - tiesiog reikėtų tikrinti mediniu pagaliuku, ar nebelimpa tešla. Obuolius geriau dėti rūgštesnius. Labai skanus, įdomus ir netradicinis pyragas :)
Šaltinis Envie d'avril
Sonatina, o jis daugiau drėgnesnis ar sausesnis? Spėju, kad turėtų būti sultingas dėl riešutų, sviesto, obuolių... :)
AtsakytiPanaikintiVilma, pyragas tikrai pakankamai drėgnas :)
AtsakytiPanaikintiSupratau. Imam šitą pyragą. :) Ačiū, Sonatina!
AtsakytiPanaikintiKoks įdomus obuolių ir aguonų derinys...niekad net neusimąsčiau :)
AtsakytiPanaikintiTikrai originalus receptas. Tuojau pat einu isbandyti:) tik lazdyno riesutus, kuriu neturiu, teks pakeisti migdolais.., tikekimes, skonio nesugadins :)
AtsakytiPanaikintiydomus pyrago receptas.
AtsakytiPanaikintiIšbandžiau, labai patiko. Sonatina, o kepimo miltelių tu nedėjai? Nes aš kliustelėjau. Ir aguonas nuplikiau prieš dėdama.
AtsakytiPanaikintiBea, kepimo miltelių nedėjau, bet pyragas labai neblogai pakilo ir nuo kiaušinio baltymų... O aguonas nuplikyti - tai visai gera mintis :)
AtsakytiPanaikintiJR, ar kepei pyragą su migdolais? Manau, tikrai turėtų būti ne prasčiau, nei su lazdyno riešutais...
Išbandžiau! Kai pradėjau kepti, apsižiūrėjau, kad kepimo miltelių recepte nėra - pagalvojau, kad, nusirašydama receptą, praleidau. Bet pamaniau, kad plaktų baltymų gali pakakti ir nedėjau. Iškilo pakankamai. Aguonas taip pat norėjau nuplikyti, pabijojau, kad šlapios aguonos gali būti "per sunkios" ir pyragas gausis sukritęs, tad subėriau sausas. Keksas gavosi puikus! Nešėmės į svečius ir visi net po kelis gabalus sudorojo. Man irgi labai patiko. Ačiū už receptą! :)
AtsakytiPanaikintiPyragas nerealus!!! As jau ji bijau kepti, nes suvalgeme per desimt minuciu. Ir taip kelis kartus :)
AtsakytiPanaikinti(as visada tingiu plakti baltymus, tad idejau kepimo milteliu - iskilo irgi sauniai)
ir kepimo miltelių dėjau ir aguonas plikiau - viskas gavosi puikiai. dėkui už receptą :) tik per tą žioplumą daugiau miltų įdėjau, teko padėti taisyti papildomu kiaušiniu ir cukrumi, bet viskas baigėsi gerai...
AtsakytiPanaikintiKažkadais kepiau labai panašų Kalėdoms, jis vadinosi Japonišku aguonų ir obuolių pyragu, atrodo :) Pamenu, tada kepiau per du kepimo indelius, ir vieną tik ištrauktą iš orkaitės visi apspitę sulapnojom, Kalėdų nesulaukė, toks skanus buvo :D
AtsakytiPanaikintiBūtinai išbandysiu ir šitą, nes manau, kad skonis turėtų būt panašus - fantastiškas tiesiog! :)))
siandien pat bus isbandytas, nes skamba nerealiai! :)
AtsakytiPanaikintiKaip smagu, kad pyragas toks populiarus :)))
AtsakytiPanaikintiiskepiau siandien, liuksiskas, gaila kad neteks paragauti koks atvesusio skonis :) :) aciu uz recepta! :)
AtsakytiPanaikintiBandziau su migdolais, gavosi puikus :) nezinau, tiesa, kaip su lazdynu gaunasi.. :) nes va dabar vel ruosiuosi kepti, tai vel parduotuvej nusipirkau migdolu.. :))
AtsakytiPanaikintiDžiaugiuosi, kad pyragas gaunasi skanus :)
AtsakytiPanaikintiKepiau šį pyragą ir likau labai patenkinta - labai greitai pagaminamas ir skanus! Ypač sužavėjo, kad nereikia kepimo miltelių ar sodos :)
AtsakytiPanaikintiGreta, labai smagu, kad pyragas patiko :)
AtsakytiPanaikintilaba,kazi kaip pyragas, jei vietoj obuoliu kokie kiti vaisiai.orginalas labai skanus
AtsakytiPanaikintiManau, kad drėgni ir ne per saldūs vaisiai ar uogos tikrai turėtų tikti...
AtsakytiPanaikintiAčiū už fantastišką pyragą, skanumėlis :)
AtsakytiPanaikintiskanumėlis :)
AtsakytiPanaikintiPaįvairinau tešlą bananais (naudojau ir obuolius) ir pasirinkau migdolus, rezultatas gavosi superinis!
Aš i savo favoritus išsisaugojus šitą puslapį, šiandien labai norim sus ese išsikepti ką nors, tai va, atsiverčiau iš karto Sonatinos receptus ir kepsim šitą gardėsį :) Nuostabus puslapis :)
AtsakytiPanaikintideja, nesigavo mum jis... Gal peržema skarda buvo, bet vis tiek skanus, tik neiškilo, užtat gavosi tas šokoladinis :)
AtsakytiPanaikintiKa tik issikepiau! Labai skanus, tik deja man kazkodel jis per minkstas gavosi, negalejau isimti is formos ir jis man suluzo :( Viska dariau pagal recepta, tiesa aguonas nuplykiau, gal del to?
AtsakytiPanaikintiSuper pyragas ,net mano vyraskuris nevalgo aguonu valge ir sake kad labai skanus:) aciu uz recepta
AtsakytiPanaikintiLabai džiaugiuosi, kad pyragas Jums gaunasi skanus!
AtsakytiPanaikintiVakar kepiau si pyraga. Puikiai isejo. Siandiena ieskau vel ka iskepti, nes pyrago jau nebeliko :))).
AtsakytiPanaikintiSveiki,kas kepėte, gal galit pasakyti, kokioje formoje kepate pyragą? Supilate, kad jis gautųsi aukštas (į siauresnę skardą ar keksinę), kad kad plonas (normalioje pailgoje skardoje)? Dėkui.
AtsakytiPanaikintiSveiki. Vakar kepiau šį pyragą, tešlą pyliau į 40 cm. ilgio skardelę, kepiau apie 60 min. Pyragas gavosi superinis - ir drėgnas, ir ne saldus, ir visoks kitoks.SUPERINIS. Aciu Sonatina už receptą. Jis tikrai vienas skaniausių mano gamintų pyragų. Ingrida
AtsakytiPanaikintiiskepem ir mes siandien ji,tai dejau tik 100 g cukraus,ale vistiek saldu :) bet aplamai labai skanus keksas :)
AtsakytiPanaikintiVakar kepiau si pyraga, nes labai megstu aguonas. Ir nors megstu visokius netradicinius patiekalus, bet sis pyragas man nepatiko (kazko jame truksta - nera skonio...) ir seima juo visai nesizavejo :(
AtsakytiPanaikintiSiaip Jusu, Sonatina, receptai puikus ! Daug ju esu isbandziusi ir likau patenkinta... ACIU JUMS :)
Lauksime nauju receptu...
Pamaciusi si pyraga tuoj susigundziau isbandyti. Visu pirma perskaiciau visus komentarus ir tikejausi, kad ir man sis pyragas pasiseks. Taciau man jis nesigavo , kodel net nezinau, o ir skonis jo nekoks.
AtsakytiPanaikintiBet ACIU JUMS uz kitus receptus!
AtsakytiPanaikintiSuperinis obuoliu pyragas! puiki proga panaudoti obuolius ir nudziuginti draugus netradiciniu obuoliu pyragu. Jau 2 kartus kepiau, greitai ir lengvai paruosiamas, o rezultatas - patenkinti ir viena po kito gabaliuko griebianys sveciai ;) savaitgali dar karta kepsiu :) beje pastebejau, kad kuo daugiau obuoliu pridedi tuo geresnis rezultatas :)
AtsakytiPanaikintilabai labai skanus pyragas,greitai paruosiamas,kepu ir kepu.
AtsakytiPanaikintiLabai jau skaniai atrodo ir as jau zinau, kuo savaitgali nustebinsiu savo seima :) Aciu uz recepta ir tikiuos, kad bus toks skanus, kaip atrodo nuotraukoj:)
AtsakytiPanaikintiLabai skaniai gavos. tik tiek kad as tikriausiai per dideliais gabalais supjausciau obuolius ir kai reikejo isimti is formos- virsutine dalis atskilo ir liko fotmoje. bet nuo to tik grazesnis pyrago vaizdas gavos
AtsakytiPanaikintisuper isbandziau. nuostabus pyragas. tikrai idomus receptas ir skonis fantastiskas , gaminsiu dar nesyki. aciu zu puikius receptus
AtsakytiPanaikintiBandysiu šį pyragą kepti kaip keksiukus atskirus :) Ir dar dėsiu bananus vietoj obuolių. Tikiuosi gausis taip pat skaniai...
AtsakytiPanaikintisuperinis.kepu labai daznai
AtsakytiPanaikintias pora kartu nedejau riesutu.gaunasi taip pat skaniai.aciu uz toki skanu recepta
AtsakytiPanaikintiSveiki, kaip sekesi pyraga kept mazose keksiuko formelese? Ar gerai gavosi? Reiks ir man ismegint...
AtsakytiPanaikintikokio dydžio formai tinka receptas? Jeigu kepsiu 24cm skersmens torto formoje ar nebus per žemas?
AtsakytiPanaikintiCosette, ir kaip ar ne per zemas? noriu pati kepti tokioj formoj..
AtsakytiPanaikintiNesupratau, kodel mano baltymai neissiplake iki putu, gal delto kad ikrito truputis trynio :/ tai va, gavosi siek tiek slapias, greiciau atrodytu kad nedakepes.. bet manau, jei mano putos butu issiplakusios iki stndumo butu viskas gerai. Bet siaip labai skanu, idomus skonis, manau bandysim dar karta. :)
AtsakytiPanaikintiPuikus pyragas! Kepu antra diena is eiles ir visiems labai patinka.:)
AtsakytiPanaikintiEi!!! Ka tik issikepiau! Tik su maltais migdolais. Papuosiau migdolais virsu ir dar sokalu istirpintu apipyliau+ migdolu drozles. VAizdelis vertas grieko.Jau laukiu nesulaukiu kada ragausim!
AtsakytiPanaikintiLabai skanus! AČIŪ !!!
AtsakytiPanaikintiO vietoj obuolių ar tiktų sveiki riešutų branduoliai?
AtsakytiPanaikintiManau, kad pyragas be obuolių gali gautis per sausas, bet nepabandę nesužinosime :)
AtsakytiPanaikintiApsižiūrėjau, kad neturiu pakankamai aguonų. Kažin, o jei dalį pakeisčiau cia sėklomis?
AtsakytiPanaikinti