Varškiniai blynai su obuoliais
4 kiaušiniai
200 g varškės
2 vidutinio dydžio sutarkuoti obuoliai
¾ puodelio (~110 g) miltų
1 v. š. citrinos sulčių
2 – 3 v. š. cukraus ar medaus
½ a. š. druskos
½ a. š. cinamono
2 – 3 v. š. maltų migdolų ar graikinių riešutų (nebūtinai)
Atskirti kiaušinių baltymus nuo trynių ir išplakti iki standumo. Kiaušinių trynius kartu su visais kitais ingredientais gerai išmaišyti. Per kelis kartus į tešlą įmaišyti kiaušinių baltymus. Kepti gerai įkaitintoje keptuvėje ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių, kol gražiai pagels. Patiekti su klevų sirupu, grietine, jogurtu ar uogiene. Skanaus!
Šaltinis Astray Recipes
Siryt issikepem siuo blynus,labai skanus!Net sunelis tase,kad net ausys linko=)
AtsakytiPanaikintiDžiaugiuosi :) Mums šie blynai taip pat labai patiko!
AtsakytiPanaikintiSiaubybiškai fantastiško skonio net ne blynai - vyras sunkiai rinko pavadinimą jiems. Vėl kepsiu šiandien!
AtsakytiPanaikintimymyte, labai smagu, kad blynai jums patiko :)
AtsakytiPanaikintiVakar kepiau šiuos blynus:) Ir ... kaip ir visada... neteko nusivilti!!! Ačiū!!!
AtsakytiPanaikintineturiu žodžių.....tokių skanių blynų dar neteko ragauti:) vyras ir vaikas irgi vos liežuvio nepraryjo:))))
AtsakytiPanaikintiLaurechka, Larisa, ačiū!
AtsakytiPanaikintikepu daznai, labai labai skanus, mes juos varskeciais vadinam, tai vienintelis varskes saltinis kuri valgo mano mazyle :) aciu uz puiku recepta!
AtsakytiPanaikintiIeva, tikrai smagu, kai vaikai nors ką nors valgo :)
AtsakytiPanaikintiLabai aciu jums :)
AtsakytiPanaikintibandysim...
Labai skanus gavos kaip pyragas:)
AtsakytiPanaikintiGalvoju gal galima orkaitei juos butu kepti? kaip manot, nes su vaikais nera laiko vartyt
Ačiū!
AtsakytiPanaikintiO orkaitėje, žinoma, galima pamėginti kepti - manau visai įdomiai gautųsi keksiukų formelėse...
Labas, Sonatina :) Oi, aš visą savaitę norėjau pamėginti juos išsikepti, dabar kaip tik kepu :) Tik ant keptuvės nemoku kepti nei paprastų, nei šių, todėl kepu juos širdelinėje vaflinėje :) tuoj pirmąjį trauksiu :D ačiūūū Jums, už puikius receptus, miela Sonatina :) Sėkmės!!!
AtsakytiPanaikintiAčiū, Sonatina, tikrai be galo skanūs blynai! Tik man tešla išėjo per skysta, tai teko pripilti daugiau miltų, bet receptas tikrai vertas 10 balų!
AtsakytiPanaikintiTai kiausinio tryniu niekur nebedeti? Ju nebereikia? :)
AtsakytiPanaikintiKiaušinių trynius, kaip ir parašyta recepte, kartu su kitais ingredientais, išskyrus baltymus, reikia gerai išmaišyti :)
AtsakytiPanaikintiHm... as trynius ismeciau, nes supratau, kad reikia tik baltymu :) Tai trynius tiesiog imaisyti i tesla? Beje, ir be tryniu, ir su rupiais miltais isejo labai skanu :) Lauksiu info del tryniuku :)
AtsakytiPanaikintiJei būtų reikėję naudoti tik baltymus, būčiau taip ingredientų sąraše ir parašiusi - 4 kiaušinių baltymai :) Kaip jau rašiau, trynius reikia kartu su visais kitais ingredientais gerai išmaišyti.
AtsakytiPanaikintiViskas ok,mums pavyko aisku nedaug pakilo,nes nebebuvo kada laukt,vaikai valgyt norejo,bet as uzdejau tuperware dangti ir veiksmas pajudejo dar pakaitinau ciut is apacios,zodziu nerealus blynai,vaikai kai pamate akis dideles padare ir sako OOOO KAIP DARZELI,PATYS MEGIAMIAUSI,sakau ne ,cia dar skanesni,cia su obuoliais Zodziu sunus sake po tokiu skaniu blynu nieko daugiau nevalgys .
AtsakytiPanaikintiAciu tau :mirksiukas:
Super blynai, aciu uz recepta! :)
AtsakytiPanaikintiO sodos nereikia?
AtsakytiPanaikintiKepiau siuo blynus, labai labai skanus!!! is puses produktu porcijos isejo dviem zmonem pavalgyti, bet buciau ir daugiau suvalgius, nes labai jau skanu :D
AtsakytiPanaikintiO obuolius su burokine tarka sutarkuot?
AtsakytiPanaikintio pieno nereikia naudoti? ir kam reikia atskirti kiausinio baltyma nuo trynio? Vistiek juos po to kartu sumaisome (citata: "Per kelis kartus į tešlą įmaišyti kiaušinių baltymus."). Sry uz elementarius klausimus, bet bandysiu pirma karta kepti blynus be kuriu gyventi negaliu :D
AtsakytiPanaikintiIs anksto dekui zmogui, kuris atras laiko atsakyti i mano komentara
Berniokas
Sodos į tešlą nereikia, o obuoliai sutarkuoti burokine tarka.
AtsakytiPanaikintiPieno į tešlą taip pat nereikia, o baltymus reikia išplakti atskirai ir įmaišyti į tešlą, kad jie ją išpurentų ir iškeltų.
Skanu, gaminau, tik įdėjau šiek tiek daugiau miltų :)
AtsakytiPanaikintilaabai labai skanuuuuuuuuuu
AtsakytiPanaikintiNežinau ką blogai padariau, bet blyneliai nesigavo. Gal per mažai miltų buvo, nes svilo labai ir laaabai daug aliejaus prisigėrė.
AtsakytiPanaikintiSonatina, ne pirmą kartą gaminu pagal receptus, kuriais dalinatės savo blog'e, ir viskas nuolat puikiai pavyksta :) Šiandien kepiau varškinius - obuolinius blynus, kuriuos ragaujant, turiu pripažinti, norisi apsilaižyti pirštus! :)
AtsakytiPanaikintiAčiū Jums, kad skatinate gyventi skaniau! ;)
Nuostabūs blynai! Ir taip greit pagaminami! Baltymų nuo trynių naeatskyriau, gerai išplakiau, purumo užteko ir indų plauti mažiau :) Miltų dėjau gal šiek tiek daugiau, tada gražiau kepa, manau čia priklauso nuo kiaušinių dydžio, varškės ir obuolių drėgnumo. Ir aišku gera keptuvė labai svarbu dailiems blynams.
AtsakytiPanaikintiAčiū, Sonatina, už puikius sekmadienio pusryčius :)
Skanuuu!! Man tik cukraus 2 v. saukstai per daug, bet gal del to, kad obuolys buvo saldus...
AtsakytiPanaikintiO butina deti 4 kiausinius - gal galima iki 3 sumazinti?
Puikus receptukas, bet miltų tikrai reikia dėti daugiau, nei recepte ;) Aš dėjau visko truputį mažiau, ir kiaušinius tik 3, bet va miltų prireikė net daugiau, nei recepte ir dar lyg mažoka buvo, nes vartyti teko kaip cirko akrobatui, tokie skysti blynukai buvo... Tiesiog stebėkit tešlos tirštumą pačios, nes jei per skystą padarysite, tikrai nesigaus (kaip kažkas rašė) ir ugnis turi būti ne per karšta, nes labai greitai svyla. Valgėm su grietine ir šokolado padažu... Fantastika, labai ačiū už tokį gėrį ;)
AtsakytiPanaikintiAtradimas! 10 balų! :)
AtsakytiPanaikintiLabai gardūs blynai :)
AtsakytiPanaikintiPuikus receptas. Gardūs blynai!
AtsakytiPanaikinti