Obuolių pyragas su riešutais
Tešlai
350 g miltų
250 g sviesto ar margarino
100 g cukraus
2 v. š. grietinės
2 kiaušiniai
1 a. š. kepimo miltelių
Obuolių įdarui
2 kg obuolių
2 pakeliai geltonos spalvos želė
Riešutinei masei
220 g graikinių riešutų
120 g cukraus
3 v. š. medaus
2 v. š. pieno
80 g sviesto
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, suberti cukrų, įmušti kiaušinius, dėti grietinę ir mažais gabaliukais supjaustytą (ar sutarkuotą) sviestą. Suminkyti vientisą tešlą ir padalinti į tris lygias dalis. Kiekvieną dalį iškočioti į 25 x 30 cm dydžio lakštą ir kepti iki 210° C įkaitintoje orkaitėje 15 – 20 minučių, kol gražiai apskrus. Ataušinti.
Obuolius nulupti, sutarkuoti burokine tarka, sudėti į puodą ir kaitinti uždengus apie 10 minučių, kol suminkštės. Suberti želė miltelius ir gerai išmaišyti. Šiek tiek ataušinti.
Riešutus paskrudinti iki 180° C įkaitintoje orkaitėje apie 10 minučių ir susmulkinti. Cukrų, medų, pieną ir sviestą sumaišyti nedideliame puode ir kaitinti, kol cukrus ištirps ir gausis vientisa masė. Įmaišyti riešutus. Ataušinti.
Ant vieno tešlos lakšto dėti pusę obuolių įdaro ir paskleisti lygiu sluoksniu. Dėti antrą tešlos lakštą, tuomet paskleisti likusį obuolių įdarą ir uždėti paskutinį tešlos lakštą. Ant viršaus lygiai paskleisti riešutinę masę. Pyragą pašaldyti, kad sustingtų obuolių įdaras. Skanaus!
P. S. aš visus tris tešlos lakštus kepiau iš karto, įjungusi ventiliatorių ir temperatūrą sumažinusi iki 210° C. Obuolių įdarui naudojau apelsinų želė, vietoje graikinių riešutų -anakardžius. Deja, obuolių turėjau tik ~800 g, tad ir obuolių įdaro sluoksniai gavosi plonyčiai. Bet pyragas gavosi be galo skanus – būtinai išbandykite!
Šaltinis Babeczka
Čia jau tortas gaunas :) tokį gal ir aš įveiksiu
AtsakytiPanaikintiLabai skanus:) tik as palaikiau tesla saldytuve pries kociojant...
AtsakytiPanaikintiO i obuoliu mase, kai kaitinama nereikia deti cukraus ir siek tiek vandens? Jau labai skaniai atrodo, jauciu ir skonis nuostabus :D
AtsakytiPanaikintiVandens tikrai nereikia - kaitinami obuoliai išskiria nemažai sulčių. Cukraus papildomai berti taip pat nereikia - saldumo visiškai pakanka iš želė esančio cukraus.
AtsakytiPanaikintiŽiauriai skaniai atrodo, norisi išbandyti :) Tik geltonos želė neturiu, turbūt tinka ir paprasta, tik spalva bus netokia graži,hmm?
AtsakytiPanaikintiLabas, aciu uz recepta! vakar kepiau :) mano dukrai ir vyrui labai patiko. Visgi, pyragas nestandartinis ,bet labai skanus. Atlikau viska pagal recepta, graikiniai riesutai idealiai tiko!
AtsakytiPanaikintiMan lakstai neiskilo gavos kietas, kodel
AtsakytiPanaikintisveiki! aciu labai uz recepta, kepiau pries pora dienu, labai skaniai isejo:) aciu!
AtsakytiPanaikintiLaba, o man jis ispudzio nepadare....
AtsakytiPanaikintiLabai skanus ir nesunku pagaminti :)
AtsakytiPanaikintipabandžiau padaryti aš šitą pyragą... bet prisikamavau kaip reikiant, pradžiai kočiojant lakštus, nes teko kočioti atšaldytą tešlą per plėvę, kad neliptų tešla, o galiausiai lakštai visiškai neiškilo ir gavosi sausaininiai - trapūs kaip nežinia kas, nors berods viską dariau pagal receptą.
AtsakytiPanaikintiLakštai ir turi gautis trapūs. Juk tai paprasčiausia trapi tešla. Tačiau pertepus juos obuolių įdaru, jie suminkštėja. Kuo ilgiau pyragas stovi - tuo lakštai būna minkštesni.
Panaikintiačiū ačiū už receptą :) perdariau iš naujo pyragą (su trapiais lakštais), gavosi nerealiai skanus (pasak kitų), nes pačiam neliko visai... tad teks dar kartą daryt
PanaikintiMan gavosi lygiai taip pat kaip jums Unknown..
AtsakytiPanaikintiVakar vakare kepiau, o siandien pusryciams ragavom su kava. Nuostabaus skonio pyragas, tikrai kepsiu dar ne karta.
AtsakytiPanaikintiIr man sis pyragas patiko, vargo kepant yra, bet ir rezultatas atperka tai :) Aciu :)
AtsakytiPanaikintisito pyrago ragavau drauges deka,jis buvo minkstutis,net rankoje nejo nulaikyti ir tirpstantis burnoje,o vat siandien as ji pati kepiau ir jis visai neminkstas,teslos lakstai kieti,bandant sauksteliu atgnybti neiseina,visas issidalina i dalis,stovejo jau kokias 5-6val saldytuve bet nesudreko biskvitai visai,ar taip ir turi buti,ar kazkas negerai,man jo norisi minksto :( gal para pastovejas kazkiek dar suminkstes?ar jau net nebesitiketi..
AtsakytiPanaikintiMan irgi lakstai gavosi kieti bet pastovejes per nakti saldytuve susigere, ryte dar kiek trapus buvo, tai palikau kambario tem, vakare buvo skaniausias :)
PanaikintiNEREALUS PYRAGAS !! KA cia bepridursi, SUPERINIS, visimes labai patiko. Ouoliukai tik nepakankamai sustingo, deciau kiek daugiau zelatinos.
AtsakytiPanaikintiSiandien zadu kepti si pyraga, taciau nezinau kiek yra gramu lietuviskose zeles pakeliuose. Gyvenu ne LT. Pas mus cia viename zeles pakeluje yra 125g. Gal galit parasyti kiek gramu tuomet reikia deti? Atrodo labia skaniai pyragas!
AtsakytiPanaikintiLabai skanus pyragas. Vaišinau drauges ir kaimynes. Tik vienai trūko saldumo, o kitos prašė recepto.
AtsakytiPanaikintiTikras skanumelis. O del saldumo, man tai kaip tik. Cia tiesiog skonio reikalas.
AtsakytiPanaikintilabai gardus pyragas! Mano vyriskis kirto kaip reikiant. Labai mazas gabalelis ir man liko prie rytines kavukes.
AtsakytiPanaikintiAčiū už tokius puikius receptus!
AtsakytiPanaikintiSveikos, kaip jus tuos lakstus kepete visus vienu metu? as turiu apvalia torto forma su nusiimamais krastais, planuoju joje daryti, bet kaip tuos lakstus man iskepti visus per karta? :/
AtsakytiPanaikintiPyragas super,parą laiko pastogėje,lakštai paliko puús,minkšti,įdaras tobulas,ačiū kad dalinamės😊
AtsakytiPanaikintiSo yummy. Hope I'll learn how to make it! Samsung Washer Repair Calgary
AtsakytiPanaikintiThe information shared is commendable; your willingness to share is valued. Siding Pros of Richmond
AtsakytiPanaikinti