2013 m. vasario 21 d., ketvirtadienis

Citrininiai vafliai

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

250 g sviesto
¾ puodelio (~165 g) cukraus
1 kiaušinis
1 puodelis (~240 g) grietinės
1 pakelis citrinų skonio želė

6 vaflių lakštai (28 x 32 cm)

Į nedidelį puodą sudėti gabaliukais supjaustytą sviestą, suberti cukrų ir maišant kaitinti ant vidutinės ugnies, kol sviestas ir cukrus ištirps. Sudėti grietinę, suberti želė, įmušti kiaušinį, gerai išmaišyti ir dar kaitinti maišant apie 5 minutes. Masę ataušinti, kol ji beveik ims stingti. Vaflių lakštus pertepti mase, sudėti vieną ant kito, paslėgti ir kelias valandas pašaldyti šaldytuve, kol sustings. Skanaus!

P. S. puodelis – 250 ml. Galima naudoti ir kito skonio želė – aš išbandžiau apelsinų ir miško uogų. Lengvai paruošiama ir labai skanu!

Šaltinis Edytka w kuchni

9 komentarai:

  1. o vafliai būna traškūs ar minkšti? mes mėgstam drėgnus (su šokoladinius, uogienės pertepimu), bet vis nepavyksta išgaut.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ne, vafliai nelieka traškūs, pakankamai suminkštėja.

      Panaikinti
  2. Skanus ir minkstuciai gavosi :)Kita karta isbandysiu kitoki skoni :) Aciu uz recepteli :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. o zeles miltelius reikia berti i puoda?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Taip, želė miltelius kartu su grietine ir kiaušiniu reikia dėti į puodą, kuriame ištirpintas sviestas ir cukrus.

      Panaikinti
  4. Kaip ir tikejaus sutrauke kaitinant kiausini, kaip suprast? :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Kaitinamą masę būtina visą laiką maišyti - geriausiai tai daryti šluotele.

      Panaikinti
  5. Bandem siuos vafliukus su braskiu zele,viskas pavyko ir skonis tobulas!!!!!

    AtsakytiPanaikinti
  6. Skanu turi būti :) tik vienas klausimas ar neriebus kremas ?

    AtsakytiPanaikinti